אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Miix 2 של לנובו: מיני אולטרה-בוק עם כוח משיכה צילום: ניצן סדן

בדיקת כלכליסט

Miix 2 של לנובו: מיני אולטרה-בוק עם כוח משיכה

המחשב החדש של החברה כולל מסך מתנתק, שמשקלו העצמי מעגן אותו למקלדת. יש לו איכות תצוגה מעולה, סאב וופר מובנה וביצועים מרשימים - אך מצאנו אותו מתאים יותר ליישומי מדיה ולא למטיבי הקלדה

05.10.2014, 11:20 | ניצן סדן

קטגוריית המחשבים ההיברידיים הולכת ותופסת תאוצה - ובצדק: משתמשים רבים לא רוצים להחליף את הלפטופ שלהם בטאבלט, אבל עדיין רוצים ליהנות ממסך המגע ומהיכולת לקחת איתם את המסך ולהשאיר את המקלדת בבית.

קראו עוד בכלכליסט

לנובו היא אחת מחלוצות הקטגוריה - ונלחמת על השליטה בה כשבעורפה נושפות אסוס, סמסונג ואחרות. מכפיל הכוח שלה: ההבטחה שהדגמים שלה מיועדים גם לארגונים ולמשתמשים ששמים דגש על פרודוקטיביות ולא רק על גלישה, מדיה ומשחקים. ה-Miix 2, הבן האחרון במשפחת ההיברידיים של החברה, מהווה קפיצה גדולה קדימה בתחום העיצוב, אך עדיין אינו חף מחסרונות.

עיצוב ומבנה: "וואי, איזה חמוד!"

לנובו עושה מחשבים יפים, כשהיא רוצה. המיקס 2 יצא מהתיק שלי בבוקר, בעודי נוסע באוטובוס - כשהודיעו לי שהועברה אלי כתבה שיש לערוך בדחיפות. מיד זכה המיקס לתשומת לב מצד הנוסעות סביבי. "וואי, איזה חמוד!" אמרה אחת מהן. "איזה אייפד זה?" שאלה חברתה. בהחלט יש מקום לבלבול: אפל הקפידה להכסיף את כל מחשביה, מה שהוביל גם מתחרות רבות לבחור בעיצובים דומים.

מיקס 2, צילום: ניצן סדן מיקס 2 | צילום: ניצן סדן מיקס 2, צילום: ניצן סדן

המיקס 2 עשוי אלומיניום בצביעת כסף מבריק והוא אכן מרשים למראה ולטעמי, נאה יותר מרוב מחשבי הקטגוריה. יחידת המקלדת ויחידת התצוגה משתלבות זו בזו בצורה מושלמת כשהמחשב סגור, כשהדפנות באלכסון - מה שמוסיף למחשב עוד רובד עיצובי.

המסך מתנתק מהמקלדת, צילום: ניצן סדן המסך מתנתק מהמקלדת | צילום: ניצן סדן המסך מתנתק מהמקלדת, צילום: ניצן סדן

כשמפרידים ביניהן, ניתן להעמיד את המסך בתוך מגרעת ביחידת המקלדת, שכוללת גם חיבור נתונים וגם מגנט חזק שמונע ממנו מליפול. אבל מה שבאמת מחזיק את המחשב במגרעת הוא כדור הארץ: המגרעת מוטה בזווית כך שמשקלו של המסך הוא זה שמעגן אותו למקום.

המגרעת אליה מכניסים את המסך, צילום: ניצן סדן המגרעת אליה מכניסים את המסך | צילום: ניצן סדן המגרעת אליה מכניסים את המסך, צילום: ניצן סדן

זה עיצוב חכם מאוד והייתי מסיר את כובעי בפני מעצבי לנובו - אלמלא בעיה אחת: המשתמש עצמו (במקרה הזה, עבדכם הנאמן). כשעבדתי על המחשב כשהונח על שולחן, לא ראיתי כל בעיה, אבל כשעבדתי איתו על הברכיים, כל הזמן חששתי שהוא יפול אחורנית. שתי היחידות שוקלות קצת פחות מק"ג, כשיחידת התצוגה שוקלת 800 גרם - לא משקל שנוח להחזיק ביד לאורך זמן.

ממשק ומערכת הפעלה: ניצול בעייתי של נדל"ן-מקלדת

למיקס יש מסך מגע בגודל 11.6 אינץ' ברזולוציית 1,980 על 1,020 פיקסל, בעל בהירות נמוכה יחסית, מה שעלול להקשות על עבודה תחת אור השמש - נקודת חולשה שמאפיינת גם אולטרה-בוקים רבים אחרים. איכות הצבע טובה מאוד והניגודיות סבירה.

הבעיה עם יחידת המקלדת היא ניצול לא נכון של שטח פניה; בין המקשים הקיצוניים ודופן המכשיר יש קצת יותר משני ס"מ - מרחב שמאפיין מחשבים בגודל 13.3 אינץ' - מה שהפך את מקשי המקלדת לזערוריים. ממש קשה להקליד עליה במהירות ומשטח העכבר, שגם הוא קטנטן, מאוד לא נוח לעבודה.

יחידת המקלדת של המחשב, צילום: ניצן סדן יחידת המקלדת של המחשב | צילום: ניצן סדן יחידת המקלדת של המחשב, צילום: ניצן סדן

כשכתבתי עליו את השורות שלפניכם, הקלדתי בזהירות וכלל לא השתמשתי במשטח העכבר (מזל שיש לו מסך מגע). הרעיון של מהנדסי לנובו היה לאפשר למשתמש להרים את המחשב מיחידת המקלדת, כמו שעושים בלפטופ. מחשב קטן של 11.6 אינץ', שמרכז הכובד שלו נמצא בכלל במסך, הוא לא מוצר שטבעי להרים בצורה כזו.

למחשב יש שני שקעי USB סטנדרטיים ביחידת המקלדת ולצידם חריץ לכרטיסי זיכרון ולכרטיס SIM (שניהם מחופים בכיסוי פלסטי עדין למראה) ושקע תצוגה. מערכת ההפעלה של המחשב היא ווינדוס 8.1, בתצורה הסטנדרטית של מיקרוסופט.

השקעים המחופים של המחשב, צילום: ניצן סדן השקעים המחופים של המחשב | צילום: ניצן סדן השקעים המחופים של המחשב, צילום: ניצן סדן

מולטימדיה ואפליקציות: יש גם סאב וופר

ביחידת המקלדת של המחשב יש מערך אודיו מרשים מאוד שטרם ראינו באולטרה-בוק בגודל הזה: שני רמקולים וסאב וופר מתוצרת JBL שממוקמים בחלקה העליון. איכות הצליל ועוצמתו מרשימות מאוד ומי שירצה להשמיע מוזיקה מהמיקס יוכל בקלות למלא חדר קטן.

במחשב תמצאו את שלל אפליקציות לנובו - לבישול, ציור, רשימות ונסיעות, בנוסף לכלי גיבוי ואבטחה מובנים שנועדו לקסום לארגונים. לצד אפליקציות לנובו, הותקנו במכשיר Zinyo - חנות המגזינים המקוונת, אפליקציית קינדל לקניית וקריאת ספרים דיגיטליים, אוורנוט, סקייפ וחבילת אופיס 365.

המחשב במצב תצוגה - שמתאים במיוחד למצגות, צילום: ניצן סדן המחשב במצב תצוגה - שמתאים במיוחד למצגות | צילום: ניצן סדן המחשב במצב תצוגה - שמתאים במיוחד למצגות, צילום: ניצן סדן

למחשב יש שתי מצלמות - קדמית של 2 מגה-פיקסל ואחורית של 5 מגה-פיקסל. האיכות בשתיהן נמוכה יחסית; לנובו ציידה את המיקס 2 במצלמות בעיקר כי זה הסטנדרט בשוק. לראייתי, כדי לעמוד בהצהרות הפרודוקטיביות שלה, היה עליה למקם את המצלמה האיכותית יותר מלפנים, כדי לשפר ביצועי שיחות וידאו. על כל פנים, טאבלט הוא לא מוצר שנוח לצלם בעזרתו.

ביצועים וזמן סוללה: מצד אחד חזק, מצד שני ממוצע

המיקס 2 שהגיע למערכת "כלכליסט" מונע במעבד i5 4202y כפול ליבה במהירות 1.6 גיגה-הרץ ויש לו 8 גיגה-בייט של זיכרון פעולה. מדובר בחומרה חזקה מאוד ביחס לתצורת המחשב. יש לו מעבד גרפי אינטל 4400HD ומרחב אחסון של 128 גיגה-בייט (כונן SSD, בנוסף לחריץ הרחבת האחסון).

חזק ביחס לקטגוריה, צילום: ניצן סדן חזק ביחס לקטגוריה | צילום: ניצן סדן חזק ביחס לקטגוריה, צילום: ניצן סדן

הביצועים של המחשב טובים מאוד: הפעלה ראשונית אורכת שניות בודדות, אפליקציות מותקנות במהירות ונטענות במהירות. לא נתקלתי בשום השתהות או חולשה. ואולם, זה לא מחשב שנועד להריץ משחקי תלת ממד כבדים; משחקים בני שנתיים-שלוש יעבדו עליו בצורה סבירה בהגדרות גרפיקה בינוניות, אך לא בהגדרות האיכות המקסימלית. על משחקים חדשים יותר אין מה לדבר; הם יפעלו רק בהגדרות הפירוט הנמוכות ביותר של האוביקטים, מה שגורע משמעותית מכל חוויית משחק. זמן הסוללה של המחשב הוא נקודת חולשה מפתיעה: בשימוש סביר הצלחתי להוציא ממנו קצת יותר משש שעות. מוזר, בהתחשב בעובדה שהמסך קטן יחסית והמעבד אמור להיות יעיל במיוחד. הנתון ממוצע לקטגוריה.

סיכום ואלטרנטיבות: מרשים, אם כי פחות פרודוקטיבי

המיקס 2 הוא מיני מחשב היברידי מרשים מאוד. יש לו סטייל מושך, ביצועים טובים ויכולות מולטימדיה נהדרות. ואולם, אני אישית הייתי מרגיש הרבה יותר נוח לו היה לו גם מנעול פיזי שמחבר בין המסך והמקלדת. בנוסף, עיצוב המקלדת פשוט פוגע בחוויית העבודה עליו, מה שקצת משונה בהתחשב בכך שלנובו מנסה להשיק בעיקר מחשבים שיוכלו לפנות גם לקהל מקצועי ששם דגש על פרודוקטיביות - ואף מצהירה על כך בכל הקמפיינים שלה.

המחשב עולה החל מ-4,300 שקל לדגם שנסקר. יש לו גם דגם חלש יותר בעל מעבד i3 4012y, שעולה כאלף שקל פחות. המיקס מתעלה על מתחריו הצמודים: ה-VivoTab 11 של אסוס נמכר במחיר כמעט זהה, אך בעל מסך עם רזולוציה נמוכה בהרבה ומעבד חלש יותר, הסמסונג X700 יקר וכבד יותר ובעל מעבד חלש יותר ומחשבים אחרים זולים וחזקים באותה מידה אך אינם בתצורה היברידית של מסך מתנתק.

בשורה התחתונה, המיקס 2 מומלץ למשתמשים שרוצים לשלב יכולות לפטופ וטאבלט בחבילה אחת, שנועדה בעיקר ליישומי מולטימדיה ופחות לעבודה.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
גימיק
אם כמה שזה חסכוני בכסף, מקבוק אייר+ אייפד מיני הרבה יותר נוח. מסך מגע בלפטופים לעולם לא נועד להיות באמת שימושי ופרודוקטיבי,גם אם מערכת ההפעלה מותאמת לכך. אני אישית משתמש במקבוק פרו רטינה ואייפד מיני, וזה הכי נוח שיש. זה גם עולה בהתאם,אבל שווה כל סנט. ושתיהם דקים וזה לא תופס כמעט מקום בתיק. בקיצור- קטלני
אנונימי , NYC  |  05.10.14
3.
שתי תגובות
תגובה ראשונה למחבר הכתבה - החברה שהתחילה את המודל הזה היא מיקרוסופט עם המוצר SURFACE שמשום מה פה בארץ לא מוכרים וניתן להשיג את זה בארה"ב בייבוא אישי. קניתי לבת שלי שלומדת בטכניון והיא מרוצה מאוד מאוד. תגובה שניה לתגובה מס 1 - איך אפשר להשוות בין צעצוע שטוב בעיקר לצריכת מדיה לכלי עבודה שאפשר להפעיל עליו אופיס וכל תוכנה אחרת של WINDOWS ?
נועם , עפולה  |  05.10.14