אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צו הגנה לעובד הקריה למחקר גרעיני שהתלונן על מעשי שחיתות צילום: עמית שאבי

צו הגנה לעובד הקריה למחקר גרעיני שהתלונן על מעשי שחיתות

הצו שהוציא מבקר המדינה מגן על זכויותיו של העובד שהיה נתון להתנכלות מצד עובדי המחלקה והממונים עליו בעקבות התלונה שהגיש. שפירא: "ראוי וצודק שתמצא דרך לפצותו"

06.10.2014, 09:51 | תומר גנון

מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור יוסף שפירא, הוציא צו הגנה קבוע לעובד של הקריה למחקר גרעיני (קמ"ג) בדימונה שהתלונן על שחיתות.

על פי המבקר, הצו הוצא בעקבות בירור שערכה הנציבות שבו התברר כי העובד היה נתון להתנכלות לאחר שפנה למשרד מבקר המדינה ודיווח על מעשים שלדעתו היו מעשי שחיתות.  

הצו שניתן מגן על זכויותיו של העובד כדי למנוע פגיעה בו. שפירא כתב כי "נוכח מסכת התלאות ועוגמת הנפש שהיו מנת חלקו של המתלונן, ראוי וצודק שקמ"ג תמצא דרך לפצות את המתלונן בין בזכויות, כגון הענקת דרגה אישית, לבין בדרך אחרת".

הכור בדימונה, צילום: יריב כץ הכור בדימונה | צילום: יריב כץ הכור בדימונה, צילום: יריב כץ

המבקר כתב כי העובד נודה והוחרם באופן קיצוני ופוגעני על ידי חבריו לעבודה, כאשר הממונים עליו לא פעלו למגר את התופעה ולהקל על מצוקתו. התעלמות הממונים יכלה, כך טוען המבקר, להתפרש על ידי עובדי המחלקה כתמיכה וכגיבוי להחרמתו ולנידויו. המבקר טוען כי נמצאו גם ראיות לכך כי הממונים על המתלונן התנכלו לו בדרכים שונות.

"בהחלטה זאת נקבע לראשונה כי ההגנה שמעניק חוק מבקר המדינה לעובד ציבור שחשף שחיתות אינה מוגבלת רק להתנכלות ישירה ופעילה מצד המעסיק כלפי העובד", נכתב בהודעה שפרסם היום משרד המבקר. "על המעסיק ועל מנהלי היחידות הפועלים מטעמו מוטלת חובה להבטיח כי סביבת העבודה של אותו עובד תהיה נקיה מעוינות ומהתנכלות כלפיו. עצימת עיניים של המעסיק והימנעותו מלפעול באורח ממשי להפסקת ההתנכלות מנוגדת לתכליתם של הסעיפים הרלוונטיים בחוק מבקר המדינה".

תגיות