אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תביאו ביס

תביאו ביס

שפים ישראלים מובילים ממליצים על מאכלים שאסור לפספס כשאתם בחו"ל

07.10.2014, 09:33 | גלי וולוצקי

אמסטרדם: הרינג הולנדי

הטיפ של: מושיק רוט (טוטו)

 

הרינג הולנדי, צילום: שאטרסטוק הרינג הולנדי | צילום: שאטרסטוק הרינג הולנדי, צילום: שאטרסטוק

במרכזו של שוק אלברט קייפ באמסטרדם, בדוכן הדגים המופלא, אפשר לקנות את ההרינג ההולנדי הנחשב למשובח במיוחד, ולהתענג עליו כפי שהוא או בכריך. "אני אוכל אותו ככה חי, זה כמו הלקרדה של פעם אבל הרבה יותר טוב", אומר רוט.

פרטים: בשוק אלברט קייפ, ‪.Albert Cuypstraat 217

לונדון: סלמון מעושן של הסטון בלומנטל

הטיפ של: אביב משה (מסה)

השף אביב משה, צילום: אביגיל עוזי השף אביב משה | צילום: אביגיל עוזי השף אביב משה, צילום: אביגיל עוזי

קו המוצרים שרקח השף הסטון בלומנטל למעדניות של רשת החנויות וויטרוס כולל ארוחות מוכנות, שמן הסתם נועדו בעיקר להתפיח את ארנקו, אבל גם מבחר מעדנים שאיכותם מובטחת. הסלמון המעושן בעלי תה של השף, המוגש גם במסעדותיו, נמכר באריזת ואקום. "סלמון מעושן נהדר עם מליחות עדינה וטעם נפלא", אומר משה.

סלמון מעושן סלמון מעושן סלמון מעושן

 

פרטים: www.waitrose.com

בנגקוק: תערובות קארי

הטיפ של: אבי ביטון (אדורה)

השף אבי ביטון, צילום: צביקה טישלר   השף אבי ביטון | צילום: צביקה טישלר השף אבי ביטון, צילום: צביקה טישלר

בקניון MBK העצום בבנגקוק יש אזור מזון לתיירים, אבל מביני העניין יודעים לרדת לקומה התחתונה ביותר, שם נחבא אזור מזון צבעוני וססגוני המיועד לעובדי הקניון ולתושבים המקומיים. במתחם תמצאו ערכות להכנה ביתית של מרקים ותבשילים תאילנדיים הכוללות תבלינים ומחיות קארי מיוחדות, שמאפשרות להכין רטבים נפלאים בהוספה של מים או חלב קוקוס בלבד. "עבור 40–30 באט (כ־3 שקלים) אפשר לקנות ערכת מחיות קארי או תבלינים יבשים שמהם תכינו רטבים עשירים בטעמים", אומר ביטון.

תערובת קארי, צילום: שאטרסטוק תערובת קארי | צילום: שאטרסטוק תערובת קארי, צילום: שאטרסטוק

 

פרטים: MBK Center, 444 Phayathai Rd., Pathumwan.

יוון: צ'יפורו

הטיפ של: צביקי עשת (גרקו)

 

צ'יפורו, המשקה היווני הפופולרי ביותר במדינה (כן, אפילו יותר מאוזו), עשוי מזיקוק של קליפות ענבים ונשתה על בסיס יומי, לצד האוכל. הוא נחשב למשקה עממי מאוד, זול ומחוספס. "אפשר לקנות את הצ'יפורו ממותג או במכולות מקומיות, והכי טוב - אצל הכפריים בבית, הם מכינים לבד ומאחסנים את המשקה בבקבוקי פלסטיק של ליטר וחצי", אומר עשת.

פרטים: בחנויות משקאות, מכולות ויצרנים ביתיים.

 

מונטריאול: קורנביף של מעדניית שוורץ

הטיפ של: חיים כהן (דיקסי, יפו־תל אביב)

 

הקורנביף של מעדניית שוורץ (הנקראת גם Montreal Hebrew Delicatessen), מוסד קנדי ותיק שנוסד ב־1928 ונרכש ב־2012 בידי קבוצת משקיעים ובהם הזמרת סלין דיון, נמכר באריזת ואקום. לפני האכילה יש לחמם אותו כמה דקות במים רותחים. "זה הקורנביף הטוב ביותר שאכלתי", אומר כהן, "מעולם לא הייתי בקנדה, חבר הביא לי שקית כזאת, וזה היה פשוט חלום".

פרטים: www.schwartzsdeli.com

פריז: מקרונים מלאדורה

הטיפ של: אוראל קמחי (פופינה)

 

מקרונים מלאדורה. אוראל קמחי: "המוצרים שלהם תמיד איכותיים" מקרונים מלאדורה. אוראל קמחי: "המוצרים שלהם תמיד איכותיים" מקרונים מלאדורה. אוראל קמחי: "המוצרים שלהם תמיד איכותיים"

רשת הקונדיטוריות הפריזאית לאדורה, שידועה במקרונים המלהיבים שלה, היא אחד מיעדי החובה בכל ביקור בעיר. "אני מאוד אוהב את לאדורה כי המוצרים שלהם תמיד איכותיים", אומר קמחי, "הטעמים האהובים עליי הם המקרון מי ורדים והמקרון פיסטוק. לפני שלושה שבועות עצרתי בפריז בטיסת המשך לניו יורק ואפילו אז הייתי חייב לקנות כמה מקרונים לדרך".

פרטים: www.laduree.com/fr_fr

איטליה: סלמי פינוקיונה

הטיפ של: יורם ירזין (קפה איטליה)

 

הסלמי הטוסקני נחשב לאחד המשובחים שיש, והפינוקיונה, המתובל בזרעי שומר, הוא טעים במיוחד ומיושן לתקופות של חמישה חודשים עד שנה. "בסוג סלמי זה מורגש שילוב מעניין של בשר חזיר", אומר ירזין, "הטעם שלו מזכיר לי את טוסקנה".

פרטים: במעדניות מובחרות ברחבי איטליה.

ברצלונה: חמון ביוטה

הטיפ של: איתי הרגיל (הבסטה)

 

החמון הספרדי, שעשוי מחזיר הניזון מבלוטי עץ אלון, ניחן בצבע ארגמני, שיוש מושלם וטעם אגוזי הנובע מהתזונה המיוחדת שלו. הוא יקר מאוד (ויכול לעלות גם 100 יורו לקילו, כמעט פי עשרה ממחירו של חמון רגיל), אבל עבור המכורים לדבר, שווה את ההשקעה. "זה ללא ספק החמון הטוב ביותר שיש", אומר הרגיל, "כל מה שצריך לעשות זה לפרוס ולאכול אותו כפי שהוא".

פרטים: במעדניות ובשווקים ברחבי ספרד.

ניו יורק: דונאט של דונאט פלאנט

הטיפ של: דיוויד פרנקל (פרונטו)

 

הרשת הניו־יורקית דונאט פלאנט, שמחזיקה מבחר מסחרר של דונאטס במגוון טעמים ומילויים כולל קולקציות פופ־אפ יצירתיות במיוחד, היא ללא ספק ה־מקום לטעום את הקלאסיקה האמריקאית. "הטעם האהוב עליי הוא חמאת בוטנים וריבה", אומר פרנקל, "הוא מזכיר לי את התקופה שלמדתי קונדיטוריה בניו יורק. ניסיתי להבין את השילוב האמריקאי המיתולוגי של חמאת בוטנים וריבה, ורק כשטעמתי לראשונה את הדונאט הזה הבנתי ממה הם מתלהבים".

פרטים: www.doughnutplant.com

ברלין: מרציפנים

הטיפ של: עמוס שיאון (הלנה בנמל)

 

עמוס שיאון. מרציפן מקומי משובח, צילום: אלעד גרשגורן עמוס שיאון. מרציפן מקומי משובח | צילום: אלעד גרשגורן עמוס שיאון. מרציפן מקומי משובח, צילום: אלעד גרשגורן

קומת המזון בחנות הכלבו הענקית KDV בלב העיר היא חלומו הרטוב של כל חובב אוכל. שם תוכלו למצוא מתנות קולינריות ומזכרות, והמרציפנים הגרמניים הם חובה לחובבי הז'אנר. "לאחר נשנוש של כמה אויסטרים בקומה החמישית אני ממליץ להתמקד במרציפן המשובח מתוצרת מקומית הנמכר בדוכן המוקדש רק לו", אומר שיאון, "יש עשרות סוגים של המתוק הנהדר הזה בדרגות שונות של תכולת שקדים ומותגים. למרבה הצער, רובם יקרים למדי, אבל עדיין אסור לפספס".

פרטים: ‪Tauentzienstraße 21-24, 10789.

 

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות