אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת כלכליסט

נוקיה Lumia 1520: שילוב בין גודזילה ורץ מרתון

עם מסך 6 אינץ' וגוף מגודל, זהו טלפון שנועד רק למשתמשים שיודעים שפאבלט פירושו תפעול בשתי ידיים. אך זמן סוללה של שלושה ימים, ביצועים טובים, חבילת התוכנות והסייעת האישית קורטנה עושים אותו מתאים לארגונים

13.10.2014, 09:34 | ניצן סדן

הכירו את לומיה 1520, הפאבלט הראשון שמריץ את מערכת ההפעלה ווינדוס פון. הטלפון עוצב והושק עוד לפני השלמת עסקת מיקרוסופט-נוקיה. למעשה, עדיין לא ידוע מה תשנה מיקרוסופט במכשירי החברה שקנתה. ה-1520 הוא אחד מאחרוני מכשירי נוקיה הטהורים שקיימים בשוק - ועכשיו נחת בישראל.

קראו עוד בכלכליסט

הוא גדול מרוב המתחרים אבל עדיין נוח לשימוש - ומציג שורת יתרונות מעניינת, במיוחד עבור משתמשים עסקיים.  

נעים להכיר: לומיה 1520, צילום: ניצן סדן נעים להכיר: לומיה 1520 | צילום: ניצן סדן נעים להכיר: לומיה 1520, צילום: ניצן סדן

עיצוב ומבנה: ענק, אבל נכנס לכיס

נוקיה בונה טלפונים מפוליקרבונט, בעלי גוף מעוגל ונוח לאחיזה. ה-1520 זכה לעיצוב זהה לשל יתר מכשירי לומיה - אבל גודלו עושה אותו לעוף מוזר. עם מסך של 6 אינץ', הטלפון הזה גדול מכדי לאפשר שימוש ביד אחת, אפילו ליישומים בסיסיים. מצד שני, פאבלט הוא לא מכשיר בתצורה שאמורה להיות מופעלת ביד אחת ורוב הפתרונות שמאלתרות היצרניות השונות הם מסורבלים.

ווינדוס פון אקסטרה לארג ווינדוס פון אקסטרה לארג' | צילום: ניצן סדן ווינדוס פון אקסטרה לארג

נוקיה, לעומת זאת, לא מנסה לצמצם את "פאבלטיות" המכשיר שלה. הטלפון אמנם כבד יחסית ושוקל 209 גרם, אך המשקל מפוזר עליו היטב ואינו מורגש במיוחד. גודלו לא מפריע לנשיאה; לראייתי, זה הטלפון הכי גדול שאפשר להכניס לכיס ממוצע ולהסתובב איתו בנוחות (כן, גם לחזית הג'ינס).

לא נועד לשימוש ביד אחת, צילום: ניצן סדן לא נועד לשימוש ביד אחת | צילום: ניצן סדן לא נועד לשימוש ביד אחת, צילום: ניצן סדן

המצלמה מעט בולטת מגב ה-1520, מה שמצמצם במידת מה את עמידותה וחושף אותה לשריטות ומכות. הגב נעים למגע, עם חספוס עדין מאוד והכפתורים הפיזיים שמאפיינים את מכשירי ווינדוס פון (הפעלה, ווליום, מצלמה) אינם רכים מדי או נלחצים בעצמם בכיס/תיק. חריצי ה-SIM (נאנו-סים, במקרה זה, כרטיס קטן מהממוצע בישראל, בו משתמשים גם דגמי אפל, סוני ו-HTC האחרונים) וכרטיס הזיכרון נשלפים באמצעות סיכה מהדופן. התאים שלהם חבויים היטב בגוף, מה שמקנה ל-1520 מראה חלק, אחיד ונקי. בסך הכל מדובר בטלפון נאה מאוד, שמי שמבין שפאבלט פירושו הפעלה בשתי ידיים ימצא נוח למדי.

ממשק ומערכת הפעלה: לפלרטט עם קורטנה

המסך העצום של המכשיר הוא בעל רזולוציית 1,920 על 1,080 פיקסל, בצפיפות של 367 פיקסלים לאינץ', שאינה מהגבוהות בקטגוריה. איכות הצבע מעולה בשל טכנולוגיית Clear Black של החברה והפאנל יודע לזהות תאורה ישירה ולהדליק מנורה אחורית חזקה שמאפשרת קריאה גם תחת אור השמש. ואולם, מכשירי נוקיה קודמים כלומיה 925 עשו זאת טוב יותר. הבהירות טובה, אך לא משובחת כמו במכשירים אחרים של החברה.

המסך תחת תאורה ישירה, צילום: ניצן סדן המסך תחת תאורה ישירה | צילום: ניצן סדן המסך תחת תאורה ישירה, צילום: ניצן סדן

ה-1520 מריץ את ווינדוס פון 8.1, שכוללת כמה חידושים חשובים על פני הגרסה שקדמה לה. התוספת הכי חשובה היא וילון ההתראות שאימצה מיקרוסופט מאנדרואיד. לא ברור לי מדוע מיקרוסופט לא הוסיפה יותר כפתורי הפעלה מהירה או קיצורי דרך לאפליקציות פופולריות.

וילון ההתראות של ווינדוס פון 8.1, צילום: ניצן סדן וילון ההתראות של ווינדוס פון 8.1 | צילום: ניצן סדן וילון ההתראות של ווינדוס פון 8.1, צילום: ניצן סדן

התוספת הכי מרשימה וכיפית למערכת ההפעלה היא קורטנה, הסייעת האישית של מיקרוסופט. מדובר במערכת המתקדמת ביותר מסוגה, שמסוגלת לבצע שורה ארוכה של פעולות עבור המשתמש ולהבין פקודות בדיבור טבעי. הבעיה היא שקורטנה דוברת רק אנגלית ואין צפי לשילוב עברית במערכת (סירי, המתחרה מבית אפל, כבר בת כמה שנים ועדיין לא למדה את שפתנו). ואולם, קורטנה מבינה עברית היטב גם במבטא ישראלי ואפילו עם טעויות הגיה.

תוכלו לבקש ממנה ליצור תזכורות על בסיס שעה או מיקום ("כשאני מגיע לרמת גן, הזכירי לי למצוא מוסך") ולהכתיב לה הודעות טקסט, להציץ בפרופילים בפייסבוק על ידי פקודות כמו "קורטנה, מה חדש אצל הראל עילם?", לצייץ ("ציוץ חדש: בודק את הטלפון החדש של נוקיה"), להשמיע מוזיקה, לפרסם קליפ שצילמתם ישירות ביוטיוב ועוד.

קורטנה. חבל שאינה דוברת עברית, צילום: ניצן סדן קורטנה. חבל שאינה דוברת עברית | צילום: ניצן סדן קורטנה. חבל שאינה דוברת עברית, צילום: ניצן סדן

יתרון חשוב נוסף בקורטנה הוא היכולת שלה להכיר בדברים שהיא לא יודעת ולשאול. היכן שסירי פולטת הודעת "אני מצטערת, אין ביכולתי לעשות זאת", קורטנה תשאל אתכם למה התכוונתם ותציע אפשרויות רלוונטיות במיוחד. למשל, אם אגיד לקורטנה "הזכירי לי לשאול את אבא על המגרפה בפעם הבאה שהוא מתקשר", היא תצליב את רשימת אנשי הקשר עם חשבון הפייסבוק שלי ותגלה מי מ-900 אנשי הקשר הוא "אבא". אם היא לא תצליח, היא פשוט תשאל "ניצן, איך קוראים לאבא שלך?".

מעבר לכל הכלים השימושיים, לקורטנה יש מאות תגובות ציניות או קומיות לשאלות שונות. יש לה דעה מגובשת מאוד על אפל, אקסבוקס, אנדרואיד, ביל גייטס ומה לא. בנוסף, היא תוכל לספר לכם בדיחות, לשיר שירים, לבצע חיקויים בסגנון גיקי (באז לייטייר, גולום, HAL9000 ועוד) ומאות גימיקים אחרים.

מולטימדיה ואפליקציות: מה קרה ל-City Lens?

ה-1520 הוא תחנת מולטימדיה לא רעה: לצד המסך הגדול תמצאו רמקול חזק מאוד. אמנם מדובר ברמקול בודד שלא מאפשר אפקט סטריאופוני אמיתי, אבל עוצמתו ואיכותו מפצים על כך. המגבר הפנימי של הטלפון חזק מאוד ואיכות הצליל מצוינת כדי שתוכלו ליהנות ממוזיקה גם באוזניות.

חבילת האפליקציות היא הסטנדרטית של ווינדוס פון (אופיס מובייל היא עדיין הבולטת בהן), בתוספת צרור אפליקציות צילום של נוקיה - צילום פנורמה, צילום פריים ובו אלמנט אחד שמבצע תנועה מחזורית (שילוב וידאו וסטילס), צילום סלפי מתקדם, תוכנות עריכה ועוד. למכשיר יש אפליקציית צילום חדשה שמאפשרת לבצע מיקוד מחדש לאחר שהתמונה צולמה.

פייסבוק מותקנת מראש. המסנג פייסבוק מותקנת מראש. המסנג'ר דווקא לא | צילום: ניצן סדן פייסבוק מותקנת מראש. המסנג

התכונה שהכי חסרה לי היא תמיכה ב-City Lens, יישום המציאות הרבודה של נוקיה שמאפשר לבצע חיפוש וניווט על מצלמת הטלפון בזמן אמת. מדובר באחת האפליקציות הכי שימושיות שקיימות בשוק, במיוחד בעת נסיעה לחו"ל וחבל של-1520 אין את החומרה הנדרשת להפעלתה.

מצלמה: מתאימה גם למתקדמים

ל-1520 יש מצלמת 20 מגה-פיקסל בעלת עדשת קרל זייס וחיישן קצת יותר גדול משל המתחרים, מה שמאפשר איכות גבוהה יותר בחשכה. היא מצוידת במנגנון ייצוב פיזי לחיישן. המצלמה מסוגלת לצלם וידאו ב-30 פריים לשניה ומשתמשת בטכנולוגיית סינון רעשי אודיו שמאפשרת הקלטת צליל חד ואיכותי גם בסביבות רועשות למדי. ביחד עם אפליקציות הצילום המובנות, מתקבלת חוויית צילום מצוינת, עם שלל אפשרויות עריכה והורדת אפליקציות רלוונטיות ישירות מממשק המצלמה.

מצלמת ה-1520, צילום: ניצן סדן מצלמת ה-1520 | צילום: ניצן סדן מצלמת ה-1520, צילום: ניצן סדן

למי שמחפש אפשרויות צילום מתקדמות, מסוגל ה-1520 לספק גם צילום בפורמט RAW, לתת שליטה על רכיבי תמונה כחשיפה, מהירות תריס ועוד. ואולם, חשוב לזכור שהטלפון גדול פיזית מרוב המכשירים בשוק ולכן פחות נוח לצילום בזק, במקרה בו תרצו לשלוף אותו במהירות מהכיס ולצלם. הפריעה לי גם מהירות ההפעלה הראשונית של המצלמה, שאמנם אינה איטית בצורה בולטת, אבל אני אישית אוהב לשלוף מצלמה ומיד לצלם, בלי לג של שניה בין לחיצה ובין הופעת הממשק.

ביצועים וזמן סוללה: רץ למרחקים ארוכים

הלומיה 1520 חמוש במעבד סנאפדרגון 800 של קוואלקום ולו ארבע ליבות במהירות 2.2 גיגה-הרץ. יש לו שני גיגה-בייט של זיכרון פעולה ומעבד גרפי אדרנו 330. זו חומרה שמריצים עוד מספר סמארטפונים מקבילים, ביניהם מתחרים קשוחים כנוט 3. ואולם, בניגוד לרוב המתחרים, מערכת ההפעלה שלו יעילה בהרבה. ווינדוס פון פועלת בצורה חלקה לחלוטין על המכשיר, גם כאשר מפעילים הרבה אפליקציות בו זמנית, תוך כדי הורדה והתקנה של קבצים, חלוקת הוראות לקורטנה ועוד. ל-1520 יש מרחב אחסון של 32 גיגה-בייט, שניתן להרחיב בכרטיס SD.

הסוללה לא ניתנת להחלפה, אבל כנראה שלא תצטרכו להחליף, צילום: ניצן סדן הסוללה לא ניתנת להחלפה, אבל כנראה שלא תצטרכו להחליף | צילום: ניצן סדן הסוללה לא ניתנת להחלפה, אבל כנראה שלא תצטרכו להחליף, צילום: ניצן סדן

איכות השמע בשיחה מצוינת וכל רכיבי התקשורת פועלים כשורה, למעט אנטנת הבלוטות', שלא תמיד הצליחה לזהות התקנים תומכים, גם כשהיו קרובים למכשיר. ואולם, לא נתקלתי בתלונות דומות בפורומים של מיקרוסופט ונוקיה כך שיתכן שמדובר בבעיה ביחידת הבדיקה שהגיעה למערכת "כלכליסט".

זמן הסוללה של המכשיר מרשים בהתחשב בגודל המסך שלו: הודות לסוללה חזקה של 3,400 מיליאמפר-שעה (חזקה אף משל הנוט 4), הצלחתי להשתמש בו יומיים וחצי ללא טעינה, על אף שימוש אינטנסיבי במיוחד. בשימוש שמרני יותר, ניתן להגיע אף לשלושה ימים וחצי. זהו זמן סוללה פנומנלי: היכולת לקחת טלפון לנסיעת עבודה של כמה ימים מבלי לחבר אותו למטען פעם אחת היא יתרון משמעותי עבור מי שעבודתו לוקחת אותו באופן קבוע מעבר לים.

סיכום ואלטרנטיבות: פאבלט עם ראש לעסקים

מאפייני הפאבלט עושים אותו מתאים במיוחד למשתמשים ארגוניים ולמי שהטלפון נועד לשמש עבורו כעמדת עבודה בנסיעות. אופיס מובייל, הממשק, זמן הסוללה המכובד וקורטנה תורמים לכך רבות. לדעתי, מקלדת ווינדוס פון המובנית נוחה וטובה יותר מכל מקלדות אנדרואיד למיניהן, כך שמדובר במכשיר נוח יותר להקלדה (אני מתכוון למיילים ולא למאמרים - מי שצריך לכתוב הרבה, מוטב לו לבחור במחשב נייד).

כתחנת מולטימדיה כללית, נופל ה-1520 ממתחרים מבית סמסונג, LG והאחרות בשל מיעוט יחסי של אפליקציות - עדיין, הסיבה המרכזית להעדיף מכשירי אנדרואיד על פניו. אמנם תמצאו בחנות ווינדוס פון את כל היישומים שאתם רגילים אליהם, אבל משחקים חינמיים איכותיים ומגוון שירותי מדיה מתקדמים עדיין לא הגיעו אליה. יתרון בולט במיוחד בטלפון הוא המחיר שלו: החל מ-2,500 שקל, זול יותר מפאבלטי דגל למיניהם.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
נוקיה לומיה 1520 בסך הכל טלפון גדול בהיר
נוקיה לומיה 1520 בסך הכל טלפון גדול בהיר כטלפון טוב אך סוני לא משתווה אליו בכלל ... חברת הסוני בהרבה יותר טובה מהנוקיה ומה אל ג׳י ומהסמסונג ... חברת הסוני ישנה אבל זה לא קשור לזה ..  היה לי כבר סוני אקספריה ואני יודעת למה הוא מסוגל.. העמידות במים זה לא הדבר היחיד שטוב בסוני.. ממליצה לכם לקנות. Sony xperia z5 premium .. הוא לא משתווה לאף טלפון בעולם..  
Dice  |  25.07.16
6.
יש לי את הלומיה 625 מצויין!
מי שעוד משתמש באנדרואיד וב-IOS הוא פראייר, אין לכם מושג איזה מכשירים טובים יש להם, קניתי לא מזמן (3 חודשים) את ה-625, מכשיר מצויין, לא קורס בכלל, חזק, ביצועים מצויינים וטובים והמון מכל הפונקציות שאייפון הציגו בהשקה של ה-6S לפני חודש כבר היו קיימים אצלי 3 חודשים לפני. נוקיה הם מצויינים, תמיד היו אבל נפלו, עכשיו הם חוזרים ובענק, תנסו למשך שבוע מכשיר של הלומיה שלהם ולא תרצו להיפרד ממנו, הבטחה. אני לא רציתי מכשיר שלהם בדיוק מאותה סיבה, אבל אחרי שהשתמשתי הבנתי עד כמה שטעיתי.
אריק  |  13.10.14
לכל התגובות