אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כדאי לקנות עבודה לאוניברסיטה? צילום: שאטרסטוק

כדאי לקנות עבודה לאוניברסיטה?

פרופסור יקר, לקראת שנת הלימודים האקדמית הקרבה, מה דעתך על ענף קניית העבודות האקדמיות? אם לרגע מניחים בצד את המוסר, האם זה כדאי? יקי

14.10.2014, 09:46 | דן אריאלי

יקי היקר,

בכל פעם שאני נותן מטלה לסטודנטים אני תוהה אם משתלם להם לקנות עבודה במקום אחר, ושואל את עצמי איך להתמודד עם התופעה. זו אחת הסיבות שהחלטנו, חברתי לאלין גרוניסן ואני, לבדוק את זה בעצמו. פנינו לארבע חברות אמריקאיות שונות שמציעות שירותי כתיבת עבודות. מכל אחת הזמנו עבודת פרו־סמינר בקורס פסיכולוגיה חברתית. הנושא שבחרנו היה, היכון להפתעה, רמאות.

זה תיאור המטלה האקדמית שהעברנו לחברות: "מתי אנשים מרמים ומדוע? בתשובה התייחסו לנסיבות החברתיות שמעורבות בתופעה, ציינו סוגי רמאות שונים (אישית, בעבודה וכן הלאה) וכתבו כיצד נורמות חברתיות שונות יכולות להצדיק כל סוג רמאות".

הדרישות כללו אורך של 12 עמודים, ביבליוגרפיה עם לפחות 15 מקורות ודדליין של שבועיים. החברות גבו את התשלום, 216-150 דולר לכל עבודה, מראש.

אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק

כשהעבודות הכתובות הגיעו התקשינו לקרוא אותן. רשימת המקורות הכילה בעיקר כתבות באינטרנט ובבלוגים, ובכתיבה עצמה הופגנה שליטה קלושה בלבד באנגלית, עם משפטים עילגים שלא התחברו לפסקאות. הנה דוגמה מייצגת בתרגום חופשי: "רמאות של מטפלים. טיפול הוא שונה. יש טיפול לא מזיק כשמטפלים. רמאים וקוסמים מציעים נבואות, הבעל והאשה תומכים בדברים. אנחנו קוראים בעיתון ומחייכים. כיום פחות אנשים מאמינים בקוסמים".

לנו אלה היו חדשות טובות. הבנו שסטודנטים - לפחות סטודנטים אמריקאים - עדיין לא יכולים להסתמך על רכישת עבודות ברשת.

אבל הסיפור לא תם. בדיקה באתר WriteCheck.com העלתה ששתיים מהעבודות היו מועתקות בחלקן ממקומות אחרים. כשפנינו לחברות שסיפקו אותן וביקשנו את הכסף בחזרה, החברות התעקשו שהן לא העתיקו, ואחת מהן ניסתה לאיים שילשינו עלינו לדקאן אוניברסיטת דיוק.

השורה התחתונה? עבור רוב הסטודנטים עדיין אין תחליף נוח לללמוד בעצמך (או לפחות לרמות בדרך המסורתית ולהיעזר בחברים). אבל מה שמבהיל במגמה הזאת כרגע הוא המסר והכיוון. ובקשר להחזר הכספי, אנחנו עדיין מחכים.

תגיות

28 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
בארץ לא קונים עבודות מוכנות אלא משלמים בשביל מישהו שיכתוב עבורך
התופעה נלוזה מאוד ובזויה וחבל שלא עושים משהו כדי למגר אותה. אני אישית מכירה יועצת חינוכית שכיום עובדת בבית ספר שלפחות 3-4 מהעבודות שלה לתואר השני היא לא עשתה בעצמה. השאלה מה קורה אחר כך. אני לא יכולה לטעון באופן נחרץ שהגברת הגיעה למקצוע שלחלוטין לא מתאים לה ולכישוריה. בשביל להיות יועצת לא צריך שום כישורים בכתיבה וניסוח. לכן הדרישות של התואר ראוי שיתאימו לתפקיד המדובר. בתפקיד של יועצת חינוכית - אין כל סיבה לדרוש עבודות, ובתפקיד של פסיכולוג - אין כל סיבה לדרוש מבחנים.
דנה  |  30.01.15
24.
כותב עבודות
מאז שהתחלתי את לימודי האקדמים אני כותב עבודות בתשלום, כתיבה מקורית בלבד במיגון תחומים. אציין כי לשמחתי כ 99 אחוז מהעבודות והדרישה בשוק הן בתחומי "מדעי" החברה והרוח וכמובן ״מנהל עסקים״. אני אישית מתחום מדעי הטבע ובהחלט יש לי בעיה לכתוב עבודה עבור מהנדס או רופא או פסיכולוג קליני לעתיד, במקרים הבודדים בהם נתקלתי ,סרבית לכתוב את העבודה אבל נתתי ליווי צמוד, עריכה, איתור מקורות וכו. מה שרציתי לומר הוא שבמרבית העבודות שכתבתי רמת הקורס והמרצה היו הבעיה האמיתית וקניית עבודה הייתה מוצדקת לחלוטין מאחר והקורס כולו היה ביזבוז זמן ואינטלקט ( אני תמיד מבקש לקבל סיכומי הרצאות, פרסומים של המרצה ועבודות קודמות שהוגשו לאותו מרצה). אצל מספר מרצים מאוניברסיטת תל אביב אפילו עשיתי ניסוי ושתלתי טעויות והצדקתי אותן בהשערות והנחות דמגוגיות, שלא להפתעתי זה לא פגע בציון ואפילו ניתנה הערה כי מדובר בחשיבה מקורית!. בקיצור קנו עבודות אני צריך פרנסה, ותשאירו לי את השיקול המוסרי :)
גד , נתניה  |  20.10.14
לכל התגובות