השיט היה אסון, אבל איך היה האוכל?
תפריט מקורי ששרד את טביעת הטיטאניק ב-1912 עומד למכירה פומבית. אז מה אכלו נוסעי המחלקה הראשונה לפני שטבעו?
הפריט הנדיר מספק הצצה למנות שהוגשו לנוסעי המחלקה הראשונה של הספינה המפורסמת. מתברר כי הסועדים היו יכולים לבחור למנת פתיחה מרק אפונה או זנב שור עם שעועית. למנה עיקרית הוצע בשר כבש מהגריל. מנות מעניינות נוספות כוללות קדירת שרימפס ולשון שור, שהוצעו כחלק מהבופה.
למנות אחרונות, הנוסעים היו יכולים לבחור בטארט שזיפים, וליהנות מבירה מסוג Munich Lager Beer.
המשרתת שרדה
בתפריטים בספינות שייט כיום מציעים הרבה פחות מנות עם שור והרבה יותר אפשרויות בריאות. בקרניבל קרוז לדוגמה מציעים לנוסעים להתחיל עם סלט ותרד, ואילו המנות העיקריות כוללות בחירה בין פילי צ'יז סטייק ולינגוויני.
התאריך על התפריט של הטיטאניק הוא ה-12 באפריל, 1912, שלושה ימים בלבד לפני הטביעה ההיסטורית. זהו התפריט היחיד ששרד מהמסעדה לנוסעי המחלקה הראשונה. הבעלים הקודמים שלו, אליס לורטה, הייתה מבין 706 האנשים ששרדו את השיט. התפריט הגיע לידיה כשעבדה כמשרתת עבור משפחה שהייתה בין נוסעי הספינה.
תגובה אחת לכתיבת תגובה