אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא רק המזון זול. מעתה אוניברסיטאות גרמניה בחינם - גם לזרים

לא רק המזון זול. מעתה אוניברסיטאות גרמניה בחינם - גם לזרים

לאחר שסקסוניה התחתונה ביטלה את שכר הלימוד, מעתה הלימודים בכל גרמניה ללא תשלום, גם לסטודנטים בינלאומיים. מחוקקת במדינה: "אנחנו לא רוצים השכלה גבוהה התלויה בעושר של ההורים"

13.10.2014, 17:24 | שירות כלכליסט

צעירים ישראלים שמתקשים לעמוד בתשלום שכר הלימוד הגבוהים באוניברסיטאות בארץ, יכולים כעת לשקול את האפשרות לסיים את התואר בגרמניה. בשבוע שעבר הפכה סקסוניה התחתונה למדינה האחרונה בגרמניה שביטלה את הצורך בשכר לימוד באוניברסיטאות הציבוריות. פירוש הדבר שהלימודים בכל האוניברסיטאות הממשלתיות בגרמניה הם בחינם.

קראו עוד בכלכליסט

הדרישה לתשלום שכר לימוד נכנסה לתוקף רק ב-2006, אז קבע בית המשפט החוקתי במדינה כי שכר לימוד מוגבל אינו סותר את החוק הגרמני המבטיח חינוך לכל. בהתאם, דמי הלימוד לא היו גבוהים במיוחד במדינה ועמדו על 500 יורו (630 דולר) לסמסטר. אולם המהלך התגלה כשנוא למדי על הציבור, ולאט לאט החלו המדינות השונות המרכיבות את גרמניה לבטל את הדרישה לשכר לימוד, וסקסוניה הייתה כאמור המדינה האחרונה להצטרף למגמה.

אוניברסיט האמבולד בברלין. בחינם גם לישראלים אוניברסיט האמבולד בברלין. בחינם גם לישראלים אוניברסיט האמבולד בברלין. בחינם גם לישראלים

החדשות הטובות באמת הן שהפטור משכר לימוד אינו תקף רק לסטודנטים הגרמנים אלא גם לסטודנטים הבינלאומיים. מחוקקת בבית הנבחרים של סקסוניה התחתונה הסבירה לאתר germanpulse כי ההחלטה התקבלה מכיוון "שאנחנו לא רוצים השכלה גבוהה התלויה בעושר של ההורים".

ללמוד ברמה גבוהה, בחינם

גרמניה הפכה כעת ליעד הרביעי הפופולרי ביותר ללימודים גבוהים, אחרי אמריקה, בריטניה ואוסטרליה. "שכר לימוד אינו הוגן", הוסיפה דורותיאה סטפלפלדט מבית הנבחרים של המבורג. "הם אינם מעודדים צעירים ממשפחות ללא מסורת של לימודים אקדמאיים ללכת ללמוד. זו משימה בסיסית של הפוליטיקאים לוודא שנשים וגברים צעירים יכולים ללמוד ברמה גבוהה בחינם בגרמניה".

תגיות

59 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

59.
ל-32
האמריקאים עזרו בעקיפין לבטוח בעם היהודי. המחשב שחישב את אורך החיים הממוצע של אסיר במחנה עבודה, פותח על ידי IBM בארצות הברית, ונמכר לגרמניה בידיעה מלאה, על השימוש המתוכנן. וזוהי רק דוגמא אחת : General Motors ייצרה משאיות עבור OPEL במפרט הצבאי, GENERAL ELECTRIC ייצרה טלפונים , בעיצוב של הטלפונים של הרייך השלישי (עם הנץ והסווסטיקה) עוד בשנת 1936. ממש בימים אלו, אמריקה בקשרים מצוינים עם קאטאר, אחת ממממנות הטרור המובילות בעולם. אז אנא ממך, תחסוך מכולם את הסיפורים על האמריקאים ועד כמה שהם חברים טובים שלו. זאת לא האמת.
אנטון  |  14.10.14
57.
ל-54 - אני ממש לא חזיר קפיטליסט
למעשה, יש כאלה שמאשימים את אורח החיים של ישובים מסוג הישוב שלי בקומוניזם ;) אני ממש לא שונא את השיטה הגרמנית. אני אפילו תומך ברעיון הזה - המדינה בהחלט צריכה לעזור לצעירים חסרי אמצעים לקדם את עצמם באמצעות הכשרה מקצועית. השיטה האמריקאית, של שכר לימוד מטורף שגורר הלוואות מטורפות, היא מתועבת. אבל צריך קצת פרופורציות: שכר הלימוד בישראל הוא לא מה שימנע מרות מדימונה להשיג תואר, מכיוון שהוא מהווה חלק קטן מהוצאות המחיה בתקופת הלימודים. הטענה שלי היא אחרת: מדינה צריכה לתמוך באזרחיה החלשים, אבל לא באזרחיה החלשים של מדינה אחרת. עניי עירך קודמים. להנות מהסבסוד שמדינה אחרת מספקת לאזרחיה זה סוג של התעלקות. האם בעיניך סביר שמהגרי עבודה אפריקאים שמגיעים לישראל, למשל, יזכו לכל אותן הטבות שמגיעות לאוכלוסיות ישראליות חלשות? מה גם שהמהגרים לברלין הם בדר"כ לא ממש מוכי גורל - סתם מעמד בינוני שלא מגיע לרמת החיים שהוא רוצה בישראל. לא אלה האנשים שעבורם קיימת התמיכה הסוציאלית בגרמניה. אני לא אומר שהמהגרים גונבים משהו - הם משחקים לפי הכללים - אבל אני טוען שיש עם זה בעיה מוסרית, ושהם צריכים לפחות להכיר בכך.
ההוא מ-51  |  14.10.14
55.
ל-50 (שי): בוא ואסביר לך למה אני לא טועה.
אתה טוען שבתור אזרח זר שמגיע ללמוד אתה גם עובד במדינה, משלם מסים ישירים ועקיפים ובאופן זה ממריץ את כלכלת המדינה. אני מסכים שיש בזה היגיון כלכלי מסויים אם מדינה מנסה למשוך סטודנטים זרים. אבל במקרה שלפנינו נהנים מן ההטבה הזאת בעיקר אזרחים גרמנים, שממילא עובדים ומשלמים מסים בגרמניה, ולפיכך הדבר לא תורם כמעט דבר לכלכלת המדינה. יכולת לטעון שיש אינטרס למדינה שלאזרחיה תהיה השכלה גבוהה, משום שזה משפר את איכות העובדים ומעלה את הפריון שלהם. אבל הנסיון מראה שזהו לא המצב. כאשר המדינה מסבסדת לימודים אקדמאיים אז רוב מוחץ של הצעירים רוצה לנצל את ההטבה הזאת, כולל אנשים שמלכתחילה לא מתאימים לאקדמיה. התוצאה היא "אינפלציה של תארים", שהופכת את התואר הראשון לתנאי סף לקבלה לעבודה (כולל עבור משרות פשוטות, שבעל השכלה תיכונית יכול לעשות), ותואר שני ומעלה לכל משרה טובה יותר. התוצאה היא שהצעירים מבזבזים זמן הולך וגדל באקדמיה, על חשבון השנים שבהן יכלו להתחיל קריירה ולהיות יצרניים. כשהם סוף סוף יוצאים לחיים ומוצאים עבודה, הם מגלים לחרדתם שהמסים שהם נאלצים לשלם גבוהים מאוד - משום שזאת הדרך היחידה לסבסד את האוניברסיטאות. באופן כזה הם נדפקים פעמיים. לסיכום, בואו ואלמד אתכם סוד קטן וחשוב: אין ארוחות חינם. על כל דבר שהמדינה מעניקה לכם ב"חינם" אתם עוד תשלמו בריבית דריבית.
אורן  |  14.10.14
לכל התגובות