אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ישראל 2014: העשירון העליון מחזיק ביותר מ-67.3% מההון הכללי צילום: שאטרסטוק

ישראל 2014: העשירון העליון מחזיק ביותר מ-67.3% מההון הכללי

על פי הדו"ח של קרדיט סוויס, מדובר בזינוק מרמה של 62.4% בשנת 2000. נתון זה מציב את ישראל במקום ה-10 בעולם בעלייה בריכוז העושר בשנים אלו. ואיפה אנחנו ביחס למדינות המזה"ת?

14.10.2014, 13:43 | שירות כלכליסט

על פי דו"ח העושר הגלובלי של בנק קרדיט סוויס, ישראל ממשיכה לטפס בקטגוריית המדינות המפותחות שבהן קיים אי שוויון גבוה - זאת לצד אוסטריה, דנמרק, גרמניה, נורווגיה ושבדיה. מדובר במדינות שבהן העשירון העליון מחזיק ביותר מ-60% מההון הכללי במשק. 

קראו עוד בכלכליסט

ניתוח הדו"ח מראה כי ריכוז העושר שבידי העשירון העליון בישראל עלה מ-62.4% בשנת 2000 ל-67.3% ב-2014, מה שמציב את ישראל במקום ה-10 בעולם בעלייה בריכוז העושר באחוזונים העליונים בשנים אלו.

מגמת אי-השוויון בעולם מתרחבת, צילום: שאטרסטוק מגמת אי-השוויון בעולם מתרחבת | צילום: שאטרסטוק מגמת אי-השוויון בעולם מתרחבת, צילום: שאטרסטוק

עוד עולה מהדו"ח כי כתוצאה מהתרחבות הפערים והעלייה בריכוז העושר, ישראל נמצאת במקום ה-8 בעולם מבחינת הזינוק בהכנסה הפנויה למשק בית בין השנים 2013 ל-2014. לפי הדו"ח, העלייה הממוצעת בתקופה זו נאמדת ב-14%.

יותר מולטי-מיליונרים בעולם

הדו"ח מגלה עוד כי מספרם של העשירים בעולם ממשיך לצמוח, אולם מבחינה זו "ביצועיו" של המזרח התיכון היו חלשים. מספר המיליונרים במדינות המזה"ת יורד בהתמדה מאז שנת 2000, זאת לעומת העלייה החדה במספרם בשאר העולם.

בקרב מדינות אסיה והמזה"ת, ישראל הגיעה בשנת 2000 למקום ה-7 מבחינת שיעור המיליונרים. זאת לעומת המקום ה-10 ב-2014.

מבחינת אזור מדינות APAC והמזה"ת חלו שינויים דרמטיים בהתפלגות מספר המיליונרים בשנים אלו: יפן היא אמנם המדינה שבה יש את השיעור הגדול ביותר של המיליונרים, אולם עד 2014 תפסה גם סין נתח מכובד בהתפלגות המיליונרים באזור זה, והיא עומדת כיום במקום השני. אחריה נמצאת אוסטרליה שגם הוסיפה לא מעט מיליונרים לאוכלוסייתה.

על פי הדו"ח, יש בעולם 128 אלף אנשים עם הון החוצה את רף ה-50 מיליון דולר. מדובר בעלייה לעומת 98,700 בשנה שעברה. על פי קרדיט סוויס, רוב המולטי-מיליונרים נמצאים בארה"ב -62,800 - או 49% מכלל עשירי העולם. סין נמצאת במקום השני עם 7,600 מולטי מיליונרים, או 6% מהסך הגלובלי. גרמניה נמצאת במקום השלישי. 

תגיות

37 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

36.
ל-34: אם חצי מעם ישראל =כאלה מסכנים אז למה הם חיים באורח חיים שהם חיים?
למה הם מוציאים עסף על דברים לא הכרחיים ואף מזיקים לבריאות כמו קולה, סיגריות,אלוהול. למה חצי מהצעירים בישראל מבזבזים שנה שנתיים מהחיים לטיסות לחו"ל אחרי צבא? יש להם זמן פנוי? כי אחרי כמה שנים מתחנתים ואין זמן. למה לבוא בטענות למי שמצליח להקים חברות גדולות ולייצר ערך לחברה על ידי מוצר או שרות?(כמו תשובה,עופר וכו') למה שלא תקים אתה חברה בנלאומית ותצליח כמוהם. למה הצרות עין? אתה זה שצריך להתבייש. אתה לדעתי צר עין. אף אחד לא מוצץ את הדם לעם, כי אף אחד לא מכריח אותך לרכוש מילקי ומעדנים שלא צריך בשביל לחיות.
32  |  20.10.14
34.
32, תתבייש לך! אתה בטח אחד מאלה שמוצצים את הדם של העם!
יותר ממחצית מהמדינה חייה מתחת לקו העוני! זה לא עניין של חושבים שמגיע.. זה לחיות בעבוד! כמו הגויים שחיים באירופה. רק שכאן רומסים אותך ללא רגשות אשמה! אפשר אפשר לסגור חודש.. כאשר המים, חשמל, טלפון, חברת כבלים, סלולר, ארנונה, דלק, ביטוח, מוצרים.. כמו אוכל, ניקיון, טיפוח, תרופות, ועוד 100 ואחד הוצאות. ביחס לשכר המשפיל שהעשירון העליון מוכן להקצות לנו. לא לא הממשלה! מי שמחליט הם אותם עופרים, תשובקים, ודנקרים! אגב, לא כללתי בהוצאות, דברי בסיס כמו בגדים, מדי פעם מסעדה, צימר, או אפילו סיגריות או בירה.. לכל אלה שהם מעשנים או שותים בירות או משקעות אחרים. בקיצור יאללה גרמניה, קנדה, ארה"ב.. אין מה לחפש כאן.. רק גונבים ממך.
אלי  |  18.10.14
לכל התגובות