אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מפעל מגבות ערד נסגר; 100 פוטרו לפני חודשיים, 170 היום צילום: צביקה טישלר

פרסום ראשון

מפעל מגבות ערד נסגר; 100 פוטרו לפני חודשיים, 170 היום

חברת ערד תעשיות טקסטיל סגרה את קו הייצור המרכזי בערד, לאחר שכבר סגרה את קו הייצור במגדל העמק לפני חודשיים. עד לפני כ-5 שנים העסיקה החברה כ-1,000 עובדים, 700 מתוכם בעיר ערד. בחברה ציינו כי הסיבה לסגירת המפעלים היא עלויות הייצור הגבוהות והבלתי תחרותיות בישראל ביחס למדינות כמו הודו, סין, פקיסטן, ואפילו ארה״ב

19.10.2014, 16:45 | דוד רפאלי

חברת ערד תעשיות טקסטיל סגרה היום (א') את קו הייצור שלה בערד ו-170 עובדים פוטרו.

צעד זה של החברה בא בהמשך לסגירת קו הייצור שהחזיקה החברה במגדל העמק, אשר נסגר לפני כחודשיים ואז פוטרו 100 עובדים. חברת מגבות ערד נמצאת בבעלות איש העסקים היהודי-אמריקאי גרי היימן, אשר רכש אותה בשנת 1976.

החברה היא חברת בת של סטנדרט טקסטיל – אחת מיצרני הטקסטיל הגדולות בעולם. עיקר פעילות החברה הייתה בייצוא ללקוחות בחו"ל. עד לפני כ-5 שנים העסיקה החברה כ-1,000 עובדים, כ-700 מתוכם רק בעיר ערד – מה שהפך אותה לאחת המעסיקות הגדולות בעיר. עם השנים הצטמצם המספר משמעותית וירד כאמור ל-200, 170 פוטור היום. רק 30 עובדים ימשיכו את עבודתם במטה הלוגיסטי של החברה.

 מצעים של חברת מגבות ערד, צילום: חגית גורן מצעים של חברת מגבות ערד | צילום: חגית גורן  מצעים של חברת מגבות ערד, צילום: חגית גורן

מהנהלת החברה והבעלים נמסר כי בכוונתם לפצות את העובדים באופן מלא, ומעבר למתחייב בחוק, והם יעשו כל שביכולתם על מנת לתמוך בעובדים ולסייע להם במציאת מקור פרנסה חלופי. "מדובר ביום קשה ועצוב לבעלי החברה שהקימו את קו הייצור בערד, תמכו בו והשקיעו בפיתוחו לאורך ארבעה עשורים, מתוך רצון לפתח את יישובי הפריפריה בישראל ולתרום להגדלת היצע מקומות התעסוקה בהם".

עוד נמסר כי למרות סגירת קו הייצור, "החברה תמשיך להעסיק עשרות מעובדיה, שיספקו שירותי פיתוח, שיווק ולוגיסטיקה לקבוצת סטנדרט טקסטיל בעולם. המרכז הלוגיסטי שיישאר בערד, ימשיך לתמוך בלקוחות החברה לספק להם את כל ההזמנות, הקיימות והעתידיות, באמצעות מפעליה האחרים של החברה בעולם". 

בחברה ציינו כי הסיבה לסגירת המפעלים היא עלויות הייצור הגבוהות והבלתי תחרותיות בישראל ביחס למדינות כמו הודו, סין, פקיסטן, ואפילו ארה״ב, בה נהנים יצרני הטקסטיל מסיוע ממשלתי. בין היתר צוין כי מחירי הארנונה הגבוהים לתעשייה, וכן היעדר העברת צינור הגז בערד השפיעו על חוסר הכדאיות הכלכלית. למרות זאת, ההערכות בענף הטקסטיל הם כי הייצור במפעלי מגבות ערד עבר לירדן דווקא.

"זו שערורייה." אמר גורם בכיר בתעשיית הטקסטיל. "הבעלים, גרי היימן הוא אדם שקיבל כל-כך הרבה כבוד ועיטורים בישראל – ולאט לאט הוא העביר את המפעל לירדן, כמו גנבים בלילה. חבל, מאות אנשים פוטרו לאט-לאט – עשו את זה חכם ובלי רעש. בסופו של דבר מדובר בחברה רב לאומית, אחת הגדולות בעולם. הוא מייצר גם בסין וגם באירופה. הוא יכל להשאיר את הנתח הזה בישראל. אז בשקט לסגור את המפעל – זה לא מכובד. כואב הלב."

עם סגירת מפעלי מגבות ערד אשר עסקו בתחום הנולים, נותרו בישראל רק 5 חברות משמעותיות בתחום הטקסטיל: חוטי טיב ואסיב בתחום הסריגה, אופיס טקסטיל בתחום האשפרה, תפרון בתחום האופנה ודלתא אף היא בתחום האופנה (אשר השאירה את פעילות המטה שלה בישראל). 

תגיות

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
עכשיו המפוטרים ירוצו
עכשיו בטח כל המפוטרים בערד יתפנו להתפקד לליכוד שם יש בעל בית שדואג לכולם שדואג לגובים שדואג לעתיד ורוד שם יש בולדוזר שמבין ורק הוא יושיע אתכם אז יאלה קדימה בריצה עצרו לפני מרכז הליכוד תסתדרו בשלשות ותתפקדו יש מקום לכולם להתראות בבחירות הבאות שמחתי שמישהו טיפל בכם.
חזי , צפון  |  20.10.14
19.
המשך ההפקרות וממשלת השיתוק
פשע נוסף בשרשרת הפשעים של ממשלת החלם המשותקת של המנותק מקיסריה,חדלון ושיתוק המעוררים תהיה.כל תושבי ערד האידיוטים-איפה אתם?בבית???המנותק בקיסריה מלקק גלידות בגינה-שכולנו מממנים-ואתם מתרסקים?????זו הבעיה של האזרחים שהפכו לאסופה של סחבות שמשלמים מיסים למימון חזיריה ארורה שנמצאת כבר-3 חודשים בחופשה שערוריתית -שעלתה לנו-180,000,000 ש"ח.על חופשה של-120 עסקני הבל-שמרמים את כולנו.אנו חייבים לדרוש ועדת חקירה פלילית כנגד הכנסת על-הביזה הגדולה וההפקרות שגרמו.ובראשם המנותק מקיסריה ששוב תסמונת "אירן גרעין"התפשטה בגופו-רק כדי להמשיך ולהדחיק את העיסוק בחורבן הכלכלי ובבריחה ההמונית לגרמניה.
אליפז+גימלאי צה"ל  |  19.10.14
18.
איך מהמיליארדים שנונתנים לאינטל לא נשערו תמריצים לטקסטיל?!
נותנים תמריצי ענק לאינטל שתעסיק עובדים בקריית גת שזה טוב ויפה, אבל רק עם זאת הדרך היעילה ביותר להשקיע מיליארדים אלו בייצור מקומות עבודה. האם לא היה ניתן בעזרת תמריץ הרבה יותר צנוע, לשמר 1000 מקומות עבודה בערד. תמורת המיליארדים שנתנו לאינטל בשביל לייצר 3000 מקומות עבודה בקריית גת (שאולי אינטל הייתה מגייסת בלאו הכי) היה אפשר לייצר 30,000 מקומות עבודה במקומות שעוד יותר צמאים להם.
מאיר , נתניה  |  19.10.14
לכל התגובות