אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סטודנטים יקרים: עובדים יותר אבל הסיוע מההורים רק גדל צילום: אריאל בשור

סטודנטים יקרים: עובדים יותר אבל הסיוע מההורים רק גדל

ההוצאה החודשית הממוצעת של סטודנט בישראל היא 5,828 שקל אך השכר החודשי הממוצע עומד על 3,191 שקל בלבד; לפי התאחדות הסטודנטים התמיכה הממוצעת מההורים עלתה ל-16,497 שקל לשנה

20.10.2014, 15:38 | מעין מנלה
הסטודנטים בישראל 2014 עובדים יותר, אך זקוקים לתמיכה כלכלית גדולה יותר מההורים. מספר שעות העבודה החודשיות שעובדים סטודנטים עלה בארבע שעות ל-80 שעות, אולם התמיכה הממוצעת מההורים עלתה ב-1,217 שקל בהשוואה לשנה שעברה.

קראו עוד בכלכליסט

לפי נתונים מתוך "סקר הסטודנט" שנערך על ידי מכון "מאגר המוחות" עבור התאחדות הסטודנטים, ההוצאה החודשים הממוצעת של סטודנט בשנת 2014 היא 5,828 שקל והשכר החודשי הממוצע שלהם עומד על 3,191 שקל. את הפער בין ההוצאות להכנסות מנסים הסטודנטים להשלים בעזרת ההורים, שבממוצע מסייעים להם ב-16,497 שקל בכל שנה.

רוב הסטודנטים (80%) עובדים במהלך הלימודים כאשר רובם (65%) עובדים במהלך השנה ורק 15% עובדים במהלך חופשות מהלימודים. כמעט מחצית מהסטודנטים (45%) מרוויחים עד 2,000 שקל בחודש, 41% מהם מרוויחים בין 2,001 עד 5,000 שקל ו-14% בלבד מהסטודנטים מרוויחים מעל 5,000 שקל בחודש.

סטודנטים בישראל, עובדים יותר אך מוציאים יותר, צילום: עמית שעל סטודנטים בישראל, עובדים יותר אך מוציאים יותר | צילום: עמית שעל סטודנטים בישראל, עובדים יותר אך מוציאים יותר, צילום: עמית שעל

ההוצאות החודשיות עיקריות של סטודנטים הן על שכר דירה (1,705 שקל בחודש), מזון לצריכה ביתית (765 שקל בחודש) ונסיעות (554 שקל בחודש). שכר הלימוד הממוצע הוא 13,253 שקל בשנה ואליו מתווספות הוצאות לימוד בגובה 1,272 שקל לשנה על ציוד כתיבה, ספרים, צילומים או ציוד מחשוב.

"תוצאות הסקר חושפות מציאות מדאיגה בה סטודנטים נתמכים יותר ויותר על ידי הוריהם למרות שהם עובדים, ועובדים הרבה. אם המצב ימשך הוא עלול לפגוע בנגישותה של ההשכלה הגבוהה וכתוצאה מכך ביכולת של כלל בוגרי המערכת התיכונית לדמיין ולבנות עתיד טוב יותר להם ולילדיהם", אומר יו"ר התאחדות הסטודנטים אורי רשטיק.

תגיות

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

25.
ל24 בעידן הטכנולוגיה של ימינו
בשביל להיות בנאדם משכיל יותר, ממש לא חייב לבזבז 3 שנים יפות על תואר. יש להפריד בין השכלה לקריירה, אדם שרוצה חיים טובים יותר יכול להתפתח ולהצליח גם בלי תואר ואם חשובה לו גם ההשכלה הכללית שלו (כמוני), בימינו אפשר ללמוד כל מה שלומדים באוניברסיטה מהבית בזמן הפנוי ופשוט לעשות את זה מתוך הנאה ולא בשביל עוד מבחן מלחיץ. ההשכלה שצברתי במשך השנים הן מהעסק שלי והן מזמני הפנוי שהייתי יושב במרפסת, קורא ולומד בכייף, שווה לא פחות מאותו אחד שירק דם 3 שנים בשביל תואר שלא שווה הרבה יותר מהנייר.
חיים , נהריה  |  21.10.14
24.
ל-23: תואר זה תוספת ידע משמעותית, וזה גם משדרג את היכולות של האדם
המאמץ והידע שתואר נותן לך, במיוחד מאוניברסיטה, משדרג את האדם משמעותית. נכון שלניסיון יש משקל בפני עצמו וזה תחום בפני עצמו. אבל זה לא תחליך ולעולם לא יהיה תחליף. תארים רלוונטים וישארו רלוונטים
אקדמאי יזם היי טק  |  21.10.14
23.
חברים, מי בכלל אמר שחייב לימודים אקדמיים??
הרי היום אף אחד כבר לא סופר תואר, וחוץ מזה שתואר זה באמת בזבוז זמן. המסקנה: אם החלום שלכם הוא להיות מהנדס, רופא, עו"ד או כל מקצוע שמחייב תואר - לכו על זה.. אבל אם לא, אפשר להצליח ולהגיע רחוק גם בלי לבזבז 3 שנים. אני עשיתי כמה קורסים ספציפיים בתחום שאני מתעסק, השקעתי הרבה והתחלתי לעבוד בחברה. כיום אחרי 3 שנים (שזהו הזמן של תואר) צברתי המון ניסיון וידע מקצועי שלא הייתי מקבל בשום אוניברסיטה\מכללה ואני הולך להקים בשנה הקרובה עסק עצמאי (וזה גם בעזרת הכסף שחסכתי בשנים האלה) .. חברים אל תלכו כמו עדר אחרי כולם אתם יכולים לחסוך לעצמכם הרבה זמן ועגמת נפש. וכמו שאומרים: "דג מת שוחה עם הזרם, דג חי שוחה נגד הזרם"
דוד , הרצליה  |  20.10.14
לכל התגובות