אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קוקטייל עממיקו צילום: נמרוד גליקמן

קוקטייל עממיקו

בר הקוקטיילים Hide & Seek מוותר על הגימיקים, קונדיטור שמוכר את כל טוב צרפת מהבית וסניף חדש לפונדק דה לוקס. שלושה חידושים בלב ת"א

21.10.2014, 09:16 | גלי וולוצקי

סצנת הקוקטיילים התל־אביבית עושה עוד צעד קדימה. אחרי שבר הקוקטיילים אימפריאל הוכתר בשבוע שעבר לטוב ביותר במזרח התיכון ובאפריקה והתמקם במקום 56 ברשימת הברים הטובים בעולם של המגזין "דרינק אינטרנשיונל", פותח יוצא האימפריאל אורון לרנר בר קוקטיילים בקונספט שמטרתו המוצהרת היא להנגיש את הז'אנר לקהל הרחב.

החצר Hide & Seek. "לא טרנד, אלא תרבות שתייה", צילום: נמרוד גליקמן החצר Hide & Seek. "לא טרנד, אלא תרבות שתייה" | צילום: נמרוד גליקמן החצר Hide & Seek. "לא טרנד, אלא תרבות שתייה", צילום: נמרוד גליקמן

Hide & Seek ממוקם בברנר 2, במקום שבו שכנה בעבר מסעדת אלי אוליו ואחריה הבר ברנר 2 של קבוצת אורקה, ויש בו כ־50 מקומות ישיבה בחלל הפנימי וחצר פנימית שיכולה לאכלס כ־100 בליינים נוספים. לדברי מקימי הבר, לרנר, גל שקין (מבעלי הרוזה פארקס לשעבר) ומשקיעים נוספים מחיי הלילה, הם מתכוונים "להפשיט" את הקוקטיילים ממניירות מיותרות, גימיקים ועיטורים מפונפנים, ולהגיש קוקטיילים במחירים נוחים (יחסית).

"אנחנו מקווים לשדר שקוקטיילים הם לא טרנד אלא תרבות שתייה", מסביר לרנר. "קוקטייל שלנו לרוב לא יכיל יותר מארבעה־חמישה מרכיבים איכותיים, והוא יוגש, אם נעמוד ביעד שלנו, בתוך לא יותר משתי דקות". כדי לעמוד ביעדים נוקטים במקום טכניקות של הכנה מראש ומזיגת קוקטיילים מהחבית, ההולכות ונעשות מקובלות יותר ויותר בענף.

התפריט של Hide & Seek כולל משקאות קלאסיים כמו טיפררי (ג'יימסון ריזרב, שרטרז ירוק, וורמוט אדום, 48 שקל), משקאות מודרניים כמו אולד קיובן (הוואנה קלאב 7, נענע, ליים ושמפניה מואט שאנדון, 42 שקל), וקוקטיילים שהמציא הצוות כמו מנטירטה (רום לבן, בננה, ליים ומלח, 39 שקל). בנוגע למחירים, מבטיח לרנר, “לא יהיה קוקטייל שמחירו יעלה על 49 שקל, ואנחנו משתדלים מאוד גם לרדת מתחת ל־40 שקל".

תפריט האוכל מציע מנות נשנוש, מסביצ'ה דג ים עם אננס, צ'ילי ויוגורט ועד כריך פיליז צ'יז סטייק עם פרוסות אנטרקוט צרובות, גבינת צ'דר וארוגולה.

פרטים: ברנר 2 ת"א, מ־19:00 ועד אחרון הלקוחות, 052-8942003.

פטיסרי בשינקין

השמועה על הקונדיטור התל־אביבי שמוכר מביתו מוצרי פטיסרי צרפתיים ומוקפדים עוברת מפה לאוזן כבר שלושה חודשים. האיש מאחורי המסתורין הוא אמיל אוחיון, קונדיטור צעיר שנחשף לעולם הפטיסרי בזמן טיול לצרפת לפני כחמש שנים, ועבד מאז בכמה קונדיטוריות ומאפיות בארץ.

עוגות סנט הונורה פסיפלורה עוגות סנט הונורה פסיפלורה עוגות סנט הונורה פסיפלורה

בביתו ברחוב שינקין אוחיון מכין מאפים, עוגות, ממתקים בעבודת יד וקינוחים מעוטרים למופת. בין השאר אפשר לקנות אצלו מבחר אקלרים במילויים שונים, מילפיי צרפתי קלאסי עם בצק עלים מקורמל ומילוי קרם פטיסייר, מבחר מקרונים בטעמים מסורתיים כמו שוקולד, פיסטוק ותות - וגם בטעמים עכשוויים כמו פינה קולדה, ממתקים ביתיים כמו מרשמלו, סוכריות קרמל ומרמלדות צרפתיות, ואפילו עוגות בעיטורי בצק סוכר לאירועים מיוחדים. המחירים, הוא מספר, נוחים במיוחד כי "אנחנו רוצים שאנשים יוכלו לקנות בכיף, גם כאלה שלרוב לא מרשים לעצמם".

פרטים: מקרונים מ־3.90 שקל ליחידה עד 70 שקל למארז של 20 יחידות; עוגות אישיות 18.60 שקל; עוגות משפחתיות 109 שקל. המוצרים נמכרים בהזמנה מראש ואפשר לאסוף אותם מתל אביב או מבאר שבע. 054-7777908, 052-6472780.

בשר מעושן א־לה אמריקה

פונדק דה לוקס, מיזם הבשרים המעושנים בנוסח אמריקאי משוק הפשפשים, מתרחב. בעוד כחודש וחצי תיפתח נקודה נוספת באזור כיכר דיזנגוף בתל אביב, באותו קונספט עם התאמות לשכונה. בעלי המקום, אורי מרמורשטיין, עדי פשה, אורן פנירי (חלק מהשותפים מחזיקים בבעלות גם על מקומות נוספים, כמו קזינו סן רמו ואיטלקיה בפשפשים) ורז ברכה (מחברת שירותי הבר אנרג'י), מספרים על תוכניות התרחבות ל־5–4 סניפים נוספים בארץ, באזור עמק חפר, נתניה ואולי גם אילת - כולם בבעלות החבורה: "לא נעבוד בזכיינות לעולם", מצהיר מרמורשטיין.

פונדק דה לוקס. מתרחב, צילום: בן יוסטר פונדק דה לוקס. מתרחב | צילום: בן יוסטר פונדק דה לוקס. מתרחב, צילום: בן יוסטר

“כשפתחנו היו לנו חששות איך יתקבלו נתחי בשר החזיר בעידן של טבעונות ובריאות", הוא מסביר, "אבל גילינו שיש קהל שמחפש את הטעמים המעושנים ואת החוויה. ביפו האוכל שמרני יחסית ונצמד לנוסח האמריקאי, בדיזנגוף נרשה לעצמנו להיות קצת יותר חצופים, גם מבחינת הנתחים, למשל איברי פנים ואולי אפילו בשר ציד, וגם מבחינת סגנון התיבול".

תגיות