אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כל ישראלי שביעי "מרגיש עני"; 822 אלף איש ויתרו על אוכל צילום: עמית שעל

כל ישראלי שביעי "מרגיש עני"; 822 אלף איש ויתרו על אוכל

מדו"ח מפת העוני של הלמ"ס עולה כי 41% מהאוכלוסייה ויתרו על חימום או קירור, 42% ויתרו על טיפולי שיניים ו-24% מפגרים בתשלום חשבונות

21.10.2014, 16:18 | מיקי פלד

דו"ח חמור של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מתאר את מפת העוני בערים הגדולות בישראל ואת המשק הישראלי כעני ביותר בקרב מדינות המערב.

בניגוד לקו העוני של הביטוח הלאומי שמודד עוני לפי הכנסה, סוקרי הלמ"ס בדקו את תחושת העוני בקרב הציבור. כך, אחד מכל שבעה ישראלים , שהם 725 אלף איש או 14.5% מהאוכלוסיה לעומת כ-20% על פי הביטוח הלאומי, הגדיר עצמו כ"מרגיש עני". אולם המספר הזה נראה נמוך כאשר פורטים מהי בדיוק תחושת עוני.

נזקקים בתור לקבלת מזון (ארכיון), צילום: צביקה טישלר נזקקים בתור לקבלת מזון (ארכיון) | צילום: צביקה טישלר נזקקים בתור לקבלת מזון (ארכיון), צילום: צביקה טישלר

כ-822.2 אלף איש מדווחים שוויתרו על אוכל בשנה האחרונה בשל קשיים כלכליים, 2.1 מיליון איש (41% מהאוכלוסיה) ויתרו על חימום או קירור מספיק של הבית, 42% מהישראלים שנזקקו לטיפול שיניים ויתרו על הטיפול בשנה שעברה בשל קשיים כלכליים ו-24% מהציבור, או 1.2 מיליון איש, פיגרו בתשלומי חשבונות (כגון חשמל, טלפון, מים, גז).

הלמ"ס בדקו גם את הסיכון לעוני של הישראלים ב-2012 ומצאו תוצאה דומה לזו של שנים קודמות, לפיה 30% מהאוכלוסייה הייתה בסיכון לעוני (על פי הגדרה של הכנסה לנפש מתוקנת שהינה פחות מ-60% מקו העוני), שיעור גבוה משמעותית מהממוצע באיחוד האירופי שעמד לפני שנתיים על 17%. אפילו במדינות שנמצאו אז במשבר כלכלי חריף כמו ספרד (22%) ויוון (23%) הסיכון לעוני היה בשיעורים נמוכים יותר. במקרה של משקי הבית החד-הוריים בישראל הסיכון לעוני עומד על 41%, לעומת 36% בממוצע באיחוד האירופי.

תגיות