אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסוסים הגזעיים של שליט דובאי סיכלו הרחבת מכרה פחם באוסטרליה צילום: בלומברג

הסוסים הגזעיים של שליט דובאי סיכלו הרחבת מכרה פחם באוסטרליה

חברות גידול הסוסים דארלי, בבעלות ראשיד אל-מאקטום וקולמור, טענו שהמכרה מסכן את חוות ההרבעה שלהן באזור ניו סאות' וויילס. הניצחון הוא מכה קשה לתעשיית הפחם האוסטרלית, שכבר סובלת מצניחה במחירים ומחאה של ארגוני סביבה

22.10.2014, 09:40 | שירות כלכליסט

שתיים מחברות גידול הסוסים הגדולות בעולם ניצחו אתמול את ענקית הכרייה אנגלו־אמריקן, בתום מאבק שנמשך שלוש שנים והאיר את ההתנגדות הגוברת להתרחבות פעילות הכרייה באחד מאזורי מרבצי הפחם הגדולים של אוסטרליה.

קראו עוד בכלכליסט

החברות דארלי, שבבעלות שליט דובאי השיח' מוחמד בן ראשיד אל־מאקטום, וקולמור של המיליארדר האירי ג'ון מאנייר, התנגדו להרחבת המכרה Drayton South Mine של אנגלו־אמריקן השוכן בהאנטר ואלי שבאזור דרייטון, בטענה שהיא תסכן את חוות ההרבעה היוקרתיות שלהן ששוכנות בקרבת מקום.

המכרה הפתוח שאנגלו־אמריקן תכננה לחצוב היה אמור לייצר 7 מיליון טונות של פחם בשנה, ולדברי החברה לספק לממשלה האוסטרלית תמלוגים בסך 31 מיליון דולר בשנה. אנגלו־אמריקן טענה שהרחבת המכרה חיונית לקיומו של מפעל הכרייה הנוכחי שלהם בדרייטון, המעסיק 500 איש.

אתמול הכריעה ועדת התכנון (PAC) של ניו סאות' וויילס כי הרחבת המכרה לא תואמת את "האינטרסים של הציבור" וכי אנגלו־אמריקן לא סיפקה חציצה מספיקה שתגן על סוסי ההרבעה מהשפעת הכרייה. "הרווחים הפוטנציאליים מהפרויקט לא עולים בחשיבותם על הסכנה באובדן קולמור ודארלי, הסכנה שתעשיית הסוסים באזור תיפגע וההשלכות על תעשיות היין והתיירות באזור", כתבה הוועדה.

מכרה פחם, צילום: בלומברג מכרה פחם | צילום: בלומברג מכרה פחם, צילום: בלומברג

ההחלטה מהווה מכה קשה לאנגלו־אמריקן ולתעשיית הפחם האוסטרלית, שמתמודדת בתקופה האחרונה עם צניחה במחירים ועם ביקורת גוברת של ארגונים סביבתיים. מחירי הפחם צנחו כמעט במחצית מאז 2011, ותעשיית הפחם במדינה קיצצה מאז כ־10,000 משרות וסגרה מכרות.

אנגלו־אמריקן אמרה שההחלטה היא מכה לקהילה המקומית, ומאיימת על המשך הכרייה באזור. "ההחלטה של PAC זעזעה את 500 העובדים שלנו ובני משפחותיהם. יהיו לה השלכות מזיקות על האזור ועל כל ניו סאות' וויילס", אמר סימוס פרנץ', מנכ"ל חטיבת הפחם של אנגלו־אמריקן.

המאבק העיקש נגד המכרה איחד מגדלי סוסים, חוואים ואת אנשי תעשיית היין המקומית, והפך לנקודת המוקד של ההתנגדות הגוברת לתעשיית הפחם באזור האנטר ואלי. "זאת החלטה חשובה מאוד לתעשיית הסוסים האוסטרלית, והיא הביאה עמה הקלה עצומה לדארלי", אמר הנרי פלאמטר, מנהל דארלי אוסטרליה. "האנטר ואלי מספק 75% מהסוסים הגזעיים המתחרים באוסטרליה, והוא חיוני לענף הגידול, המירוצים וההימורים במדינה".

תגיות