אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הרופאים וההנהלה בהדסה נלחמים על זהות המפוטרים צילום: נמרוד גליקמן

הרופאים וההנהלה בהדסה נלחמים על זהות המפוטרים

הדיון בשאלה אם יש לפטר רופאים נוספים ומי יחליט על זהותם במסגרת תוכנית ההבראה יחזור לבית המשפט; בהסתדרות הרפואית אומרים כי מתחילת השנה עזבו 75 רופאים את הדסה ונקלטו כ־65 רופאים - רובם מתמחים וצעירים, שעלות שכרם נמוכה יחסית

22.10.2014, 20:15 | מיקי פלד

בית המשפט המחוזי בירושלים יחזור לדון בתוכנית ההבראה של בית החולים הדסה בעקבות מחלוקת בין הרופאים והנהלת בית החולים על הצורך בפיטורי רופאים נוספים. עוד לא נקבע מועד לדיון.

המחלוקת הנוכחית בין הצדדים נשמעת טכנית, אך מאחוריה מסתתרת תחושה קשה של חוסר אמון מצד הרופאים כלפי הנהלת הדסה. השבוע אירעה תקרית בין רופאים בכירים להנהלת בית החולים שהביאה לביטול השתלת כבד, לאחר שהנהלת הדסה סירבה לאפשר לד"ר הדר מרחב, מנהל יחידת ההשתלות שהדסה מנסה לפטר, לבצע השתלה.

בית החולים הדסה, צילום: אוהד צויגנברג בית החולים הדסה | צילום: אוהד צויגנברג בית החולים הדסה, צילום: אוהד צויגנברג

המחלוקת המרכזית בין הצדדים היא בשאלה אם הנהלת הדסה אמורה לפטר עובדים נוספים כחלק מתוכנית ההבראה של בית החולים או לא. על פי התוכנית, להנהלה מותר לקצץ עד 15 מיליון שקל בהוצאות השכר שלה על רופאים. למרות שמדובר במספר ברור ומוחלט, מתברר כי גם לגביו יש מחלוקת. כבר מתחילת השנה, אומרים בהסתדרות הרפואית, עזבו 75 רופאים את בית החולים מתוך כ־1,000 רופאים ונקלטו כ־65 רופאים — רובם מתמחים וצעירים, שעלות שכרם נמוכה יחסית. זה אמור לחסוך לבית החולים כ־11 מיליון שקל בשנה. מלבד זאת יש עוד 16 רופאים בכירים שמתכוונים לפרוש ולחסוך לבית החולים עוד 6 מיליון שקל בשנה. במילים אחרות, הרופאים טוענים שהקיצוץ כבר נעשה ואין יותר צורך בפיטורים נוספים.

לטענת הרופאים, אם הדסה רוצה לפטר, עליה להפעיל מנגנון שעליו התחייב המנכ"ל הקודם אביגדור קפלן. לפי מנגנון זה, אם לא תהיה הסכמה הדדית על פרישת רופאים מרצון עד לחיסכון של 15 מיליון שקל, הרופאים שיפוטרו יעברו דרך מנגנון משותף להסתדרות הרפואית ולהנהלת הדסה. כלומר לרופאים תהיה יותר שליטה על קביעת זהות הרופאים שיפוטרו. לטענת הדסה, למכתב של קפלן אין ערך משום שהוא לא חלק מתוכנית ההבראה.

מ"מ מנכ"ל הדסה פרופ' תמר פרץ מסרה כי "יישום תוכנית ההבראה נעשה ברגישות ובדיוק על פי הוראות ההסכם. תוכנית ההבראה נתפרה בתפרים עדינים וקיומה המלא מאפשר תשלום שוטף ויציב של המשכורות לעובדים ולספקים, עובדה המחזירה את המרכז הרפואי להתנהלות בריאה".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
מישהו יכול להסביר מדוע מחירי ניתוחים בשר"פ הדסה יקרים פי ארבע מאותם ניתוחים בבתי חולים
אחרים בירושלים (שערי צדק ומשגב לדך) ובאסותא ת"א ?! האם רופאי הדסה "שווים" יותר בגלל מקצועניותם כי רבה?! או שאולי המוניטין הניהולי של בית החולים הוא זה שמצדיק את עושק הציבור הירושלמי ובכלל?! מחירי הניתוחים בשר"פ הדסה לא שקופים ולא מפורסמים לציבור כדי שיוכל להחליט באיזה בית חולים הוא רוצה להתנתח, אצל איזה רופא ומכמה שקלים הוא יאלץ להפרד בעיקבות החלטה זו....... מדוע? את ההפרשים במחירי הניתוחים, בין בתי החולים, אפשר לראות בסכומי ההשתתפות העצמית של קופות החולים השונות בניתוחים אלה. אך גם כאן, לא כל הקופות מפרסמות את מחיר הניתוח (ההשתתפות העצמית).....חבל. מדוע, לדוגמא ניתוחי כפתורים, הסרת שקדים, קטרקט ועוד מאות ניתוחים עולים פי 4 ויותר בהדסה מבבתי חולים ציבוריים אחרים? הדסה מקבל סיוע מהמדינה בעיקבות ניהולו הכושל. איך מרשים שר האוצר ושרת הבריאות (שניהם אגב ממפלגה "שדואגת" למעמד הביניים ויוקר המחיה) להדסה לגבות מחירי עושק כאלה בגין ניתוחים בשר"פ ?!?
נ.י.  |  23.10.14