אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עובדים שעזבו את סופרדריבטיבס לא ייהנו מהאופציות שקיבלו צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

עובדים שעזבו את סופרדריבטיבס לא ייהנו מהאופציות שקיבלו

החברה לא חילקה אופציות כבר תקופה ארוכה, בעיקר בשל המגעים למכירתה, שהושלמה בתחילת החודש. תוכנית התגמולים של עובדים לשעבר בוטלה, צעד שמוגדר כנדיר על ידי מומחה לתוכניות אופציות: "נהוג לתת זכות מימוש ל־90 יום לאחר העזיבה"

23.10.2014, 07:02 | אסף גלעד

בימים האחרונים קיבלו 350 העובדים בסופרדריבטיבס הודעה על מחיר מימוש המניה שלהם לאחר מכירתה בתחילת החודש תמורת כ־350 מיליון דולר. לעובדי החברה הישראלית לתמחור אופציות ומט"ח נודע כי מחיר המניה בעת מימוש האופציה יהיה 58.5 דולר. לאחר עלות המימוש יהיה שווי המניה 48.5 דולר, ועבור כמה ותיקים שזכו למחיר מימוש נמוך יותר הוא יעמוד על 52.5 דולר.

לא כל העובדים יוכלו ליהנות מתוכנית האופציות, כיוון שהחברה כבר לא מחלקת אופציות תקופה ארוכה, בעיקר בשל המשא ומתן למכירתה. התוכנית הבסיסית לעובד הרגיל כוללת אופציות בשווי 100–200 מניות.

בכירים ותיקים יותר מחזיקים בחבילת אופציות בשווי של מאות מניות, ואילו שכבה של מנהלים בכירים נוספים מחזיקה באלפי אופציות (כל אחד). רק שכבה מצומצמת של עובדים ותיקים ובכירים נהנית מאופציות בשווי גבוה יותר.

כך עובד שמחזיק בחבילה בסיסית של כ־100 מניות ייהנה מתגמול של כ־5,000 דולר לפני מס ולפני החסרת מחיר קניית האופציה. כמה עובדים בכירים ומנוסים המועסקים שנים רבות בחברה אף דיווחו על חבילות אופציות שנעות בין עשרות אלפי דולרים ל־100 אלף דולר.

תמונת חלוקת האופציות אינה ידועה ושמורה במשרדי סופרדריבטיבס, אך לפי הערכות, סכום ניכר של האופציות יגיע להנהלה. זו כוללת, מלבד המנכ"ל דודי גרשון, את סם סומך, אחד המשקיעים בחברה, מנהל הפיתוח ולנטין מסניאסין, היועץ המשפטי ומנהל הכספים אודי שרם, מנהל הטכנולוגיות יובל לוי, מנהל מערך המכירות והתמיכה זוהר הוד ומנהלת משאבי אנוש רחלי דור. קבוצה זו צפויה לקבל מיליוני שקלים מהאקזיט באופציות וחלקם גם במניות.

עוד נודע כי כל עובד שמפוטר או מתפטר מהחברה מאבד את כל האופציות שהחזיק בהן. "נהוג שבעת העזיבה של עובד או בעת פיטוריו נתונה לעובד הזכות לממש את האופציות הבשלות שקיבל במשך 90 יום", אומר ל"כלכליסט" מומחה לתוכניות אופציות בחברות הייטק. "אבל במקרה שלפנינו העובד מאבד הכל עם עזיבתו או פיטוריו. זו תופעה נדירה בענף ההייטק הישראלי, אם כי היא קיימת".

 דודי גרשון, מייסד ומנכ"ל סופרדריבטיבס , צילום: עמית שעל דודי גרשון, מייסד ומנכ"ל סופרדריבטיבס | צילום: עמית שעל  דודי גרשון, מייסד ומנכ"ל סופרדריבטיבס , צילום: עמית שעל

בקבוצה זו נכללים גם מנהלים בכירים לשעבר שעבדו בחברה שנים רבות, חלקם מאז שנותיה הראשונות, ולא זכו ליהנות מתוכנית האופציות, שבוטלה. נוסף על כך, מאז קיץ 2013 עזבו את החברה עשרות רבות של עובדים בעקבות פיטורים או מרצון. עם זאת, ההנחה היא כי חלקם עזבו עוד לפני תקופת פקיעת האופציות.

במעשי החברה כלפי העובדים אין משום הפרת חוזה או הפרה של חוקי העבודה. אופציות הן תמריץ לעובד המתווסף לשכר, והיקפן וטיבן נקבע בבלעדיות על ידי דירקטוריון החברה.

אופציות אינן נכללות בחוקי העבודה, והחברה אינה חייבת לחלק אותן לעובדים, אם כי הדבר מקובל בענף ההייטק ועובדים רבים מצפים להן, נוסף למשכורות.

סופרדריבטיבס סירבה להגיב לכתבה.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
שכירים קטנים ובינוניים
שכירים שוכחים שהם מקבלים משכורת קבועה ומתגמלת והם לא שותפים לסיכון הרב בהצמחת חברה. את המשכורת יקבלו גם אם החברה מפסידה ושורפת כסף, אז שלא יצפו לכסף גדול במכירתה - את הכסף שלהם הם כבר קיבלו כל חודש! לתשומת לב כל השכירונים שבונים על רווח מאופציות
יזם ותיק  |  24.10.14
6.
דודי הוא גאון!
מדובר באיש מכירות מבריק ..שהצליח במשך שנים לעבוד על כולם. אשר לא השכיל להבין שהוא יזם מצוין אבל מנהל גרוע!!! הוא משוכנע שכולם מטומטמים ולכן מעולם לא סמך על אף אחד וזלזל בדעתם של מנהליו הבכירים לאורך כל הדרך. האיש אמן ב"הנעת עובדים" ...כל נושא האופציות נועד רק כדי לתמרץ את ה"פועלים השחורים" כל הבכירים המוזכרים בכתבה "משקשקים " מפחד כשהוא צועק עליהם וכופה את דעתו כולל המשקיעים השונים. עשרות מנהלים לא יכלו ליישר קו עם "אחיזת העיניים" והלכו אחר צו מצפונם. ה"מסע" התקשורתי שהוא מנהל בימים האחרונים נועד לסלול לו את הדרך לתפקיד הבא..ראו הוזהרתם.
אח שלו , כפר סבא  |  23.10.14
5.
פיספסתם את הפואנטה
בכתבה מועלות שלוש בעיות בעצם: 1 - והיא הכואבת ביותר לרוב העובדים מן הסתם היא שלהרבה מהעובדים אין אופציות כלל (כל מי שהצטרף ב X שנים האחרונות)! לרוב המכריע של אלה שיש, מדובר ב100-200 אופציות, שאחרי מס שוות חמש עשרה עד שלושים אלף שקל. זאת אומרת סדר גודל של משכורת שלוש עשרה או למעטים שתי משכורות חדשיות עבור שנים רבות מאוד של עבודה 2 - שנראה שלקראת המכירה פוטרו עובדים רבים מבין המעטים שכן היו להם אחזקות יותר משמעותיות, כנראה בנסיון ציני להותיר יותר אחזקות בין הבעלים. 3 - שמדיניות המימוש של החברה חורגת מהסטנדרטים המקובלים למתן אפשרות לעובדים לממש, ובך מרוקנת בעצם את התמריץ של אופציות מתוכן. מטבע הדברים מי שניזוק הם מנהלים בכירים שפוטרו/ התפטרו בזמן האחרון ולא יכולים לממש את האופציות. בשולי הדברים נראה שבניגוד לסדרת הכתבות היחצ"ניות לגבי הנדיבות הגדולה, העובדות בשטח שונות. ויפה הגדיר זאת באיפוק מגיב מספר אחד למטה.
אחד שיודע , עזריאלי  |  23.10.14
לכל התגובות