אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חוזר לשוק: יונל כהן רכש 27% מתמיר פישמן צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

חוזר לשוק: יונל כהן רכש 27% מתמיר פישמן

כהן, שפרש מתפקיד מנכ"ל מגדל לפני כשנה, העדיף לקבל את השליטה בבית ההשקעות, אך אלדד תמיר, בעל השליטה הנוכחי, סירב. העסקה תתבצע לפי שווי של כ־60 מיליון שקל

27.10.2014, 06:42 | רחלי בינדמן

יונל כהן, שעד לפני כשנה כיהן כמנכ"ל חברת הביטוח מגדל, רוכש 27% מבית ההשקעות תמיר פישמן, כך נודע ל"כלכליסט". העסקה תתבצע דרך אופק עד, חברת ההשקעות שהקים כהן לאחרונה ובה קבוצה של משקיעים פרטיים שמקורבים לכהן. ביניהם ניתן למנות את יוסי כהן, לשעבר מנכ"ל קרן קה"ל של קבוצת מגדל ביטוח.

יונל כהן. השותפות כבסיס לרכישת נכסים, צילום: עמית שעל יונל כהן. השותפות כבסיס לרכישת נכסים | צילום: עמית שעל יונל כהן. השותפות כבסיס לרכישת נכסים, צילום: עמית שעל

לפי גורמים המעורבים בעסקה, היא תתבצע לפי שווי פעילות חברה של כ־60 מיליון שקל (לא כולל הון עצמי והתחייבויות). עם זאת, לא ניתן לגזור מהשווי את הסכום שכהן ושותפיו יזרימו לתוך החברה כיוון שמדובר בעסקה מורכבת שכוללת בתוכה גם נטילת חלק יחסי מהחוב של בית ההשקעות, שנלקח על ידי בעל השליטה אלדד תמיר, בין היתר, לצורך מימון רכישת חלקם בשליטה של שותפיו. ניתן להעריך כי אופק עד תזרים 15–10 מיליון שקל לתוך תמיר פישמן. הסכום יושקע בבית ההשקעות לצורך שימוש עתידי למימון כניסה לפעילויות חדשות.

לאחר העסקה הבעלות בבית ההשקעות תתחלק בין אופק עד (27%), אלדד תמיר (70%) ועובדי בית ההשקעות (3%). במסגרת העסקה ימונה כהן ליו"ר תמיר פישמן.

 

בית ההשקעות רוצה להיכנס לתחום החיסכון ארוך הטווח

 

ל"כלכליסט" נודע כי כהן העדיף לרכוש את השליטה בבית ההשקעות אך תמיר לא הסכים לוותר עליה וכהן הסתפק באחזקת מיעוט ובכיסא היו"ר. על פי הערכות, כניסתה של אופק עד כשותפה עסקית נעשית כדי שבית ההשקעות יוכל להתרחב דווקא בתחום החיסכון ארוך הטווח, אם כי לאו דווקא בפעילות הגמל שנמכרה. כהן מעוניין בשותפות כבסיס לרכישת נכסים ולפיתוח פעילויות חדשות ובהן פתרונות חיסכון והשקעה לגיל השלישי.

במרץ אשתקד תמיר רכש את חלקם של שותפיו הקודמים - דני פישמן ובנק ההשקעות הקנדי RBC, שהחזיקו ב־27% ממניות כל אחד, ומשקיעים פרטיים נוספים שהחזיקו יחד 13% ממניות. השותפים נפרדו לאחר שפישמן ביקש להתמקד בעסקי נדל"ן בארה"ב והבנק הקנדי סגר את פעילותו בישראל. הרכישה התבצעה לפי שווי של כ־44 מיליון שקל לבית ההשקעות. לצורך השגת המימון לרכישת חלק השותפים לקח תמיר מימון בנקאי והוביל את מכירת קופות הגמל של תמיר פישמן לבית ההשקעות אי.בי.אי בתמורה לכ־12 מיליון שקל. תמיר פישמן, שהוקם ב־1997, מנהל נכסים בשווי של כ־20 מיליארד שקל.

לכהן סעיף אי־תחרות בתחום סוכנויות הביטוח

 

כהן שימש כמנכ"ל מגדל במשך 5.5 שנים. ב־2000 מכר את פעילות סוכנות הביטוח שהקים יחד עם מאיר שמיר, מבטח סימון, למגדל. בזכות סעיף אי־תחרות שצבר כהן לאור מעורבותו במבטח סימון הוא קיבל מענק פרישה של 8.5 מיליון שקל (לפי נוסחה מוגדרת). הסעיף עלול להקשות על כהן לפעול בתחום סוכנויות הביטוח בתמיר פישמן. כהן ותמיר פישמן לא מסרו תגובה.

יונל כהן מסר בתגובה לפרסום: "חיפשנו שותף עם ערכים מוספים ואפשרות לסינרגיה עבור השקעות בחברות בתחומי הפיננסים והביטוח שאותן אנו בוחנים בימים אלו. זיהינו בתמיר פישמן שילוב של מצוינות, מקצוענות וחדשנות שהשתלבו עם תפיסת עולמנו. אני מודה לאלדד ולצוות שלו ורואה אופק משותף וארוך טווח לחברות".

אלדד תמיר, מנכ"ל ובעלים תמיר פישמן, מסר: "הצטרפותה של חברת אופק כשותפה בחברה, מהווה נדבך חשוב בצמיחה ובהצלחה של תמיר פישמן. בשנה האחרונה הראתה החברה מגמת גידול וצמיחה בייחוד בתחום קרנות הנאמנות ומטרתנו כעת היא להמשיך בכוחות משותפים בצמיחה בכל הפרמטרים. אין לי ספק כי שותפינו החדשים, הנמנים על קבוצת מנהלים ומשקיעים בעלי מיומנות בתחום ההשקעות והפיננסים, יסייעו ויתרמו להמשך הצעידה קדימה. אני מודה ליונל ולשותפיו על האמון ומאמין בהצלחתנו המשותפת".

תגיות