אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עשירי אפריקה גילו את הנדל"ן הלונדוני

עשירי אפריקה גילו את הנדל"ן הלונדוני

דירות ובתי יוקרה במרכז לונדון הפכו ללהיט בקרב מיליארדרים אפריקאים, רובם ממעצמת הנפט ניגריה. 80% מהנכסים נמכרים בכ־20 מיליון ליש"ט. 49% מדירות היוקרה במרכז לונדון בבעלות זרים

27.10.2014, 11:24 | יואב בורנשטיין
בשלוש השנים האחרונות הוציאו עשירי אפריקה כ־600 מיליון ליש"ט על נדל"ן יוקרתי בלונדון. כך עולה מנתונים שפרסמה חברת בושאמפ אסטייטס, העוסקת בתיווך נדל"ן יוקרה.

לונדון הפכה בעשורים האחרונים למוקד המשיכה הגדול בעולם עבור אליטת ההון הגלובלית, בין השאר הודות למוניטין שלה כמקום בטוח להשקעות, לרמה הגבוהה של השירותים לעשירים ולתקנות מס אטרקטיביות לזרים.

על פי הנתונים שמתפרסמים עתה, עשירים מאפריקה רוכשים 5% מהנדל"ן למגורים בדרג היוקרה הגבוה ביותר (המכונה ultra prime) בלונדון, לעומת 2% לפני שנתיים. הם מגיעים משש מדינות באפריקה - ניגריה, גאנה, קונגו, גבון, קמרון וסנגל. לפי בושאמפ אסטייטס, אפריקאים רוכשים את רוב בתי היוקרה באזור במרכז לונדון המכונה משולש הפלטינה וכולל את השכונות מייפר, בלגרביה ונייטסברידג' - היקרות ביותר בעיר.

לחצו לצפייה
גלריית כלכליסט: נכסים שרכשו משקיעים מאפריקה במרכז לונדון (3 תמונות)

10% מהם מוציאים יותר מ־30 מיליון ליש"ט על דירה, ואילו 80% מוציאים בין 15 מיליון ל־25 מיליון. אלה שמעדיפים לשכור דירות ובתי יוקרה מוציאים כ־15 אלף ליש"ט בחודש ומעדיפים כאלה שיש בהם גם חניה מוגנת למכוניות פאר.

הרוכשים האפריקאים החדשים מתחרים במקומיים ובזרים על בתי הפאר. לפי נתונים של חברת התיווך נייט פראנק, 49% מהדירות במרכז לונדון שמחירן גבוה ממיליון ליש"ט נמכרו לרוכשים ממוצא זר. 16.5% מהם נולדו באירופה, 9.1% ברוסיה ובמדינות ברית המועצות לשעבר ו־7.5% במדינות המזרח התיכון. לפי נתונים של מתווכת הנדל"ן סאווילס, רוכשים מרוסיה ומהמזרח התיכון נוטים להוציא יותר כסף על בתים גדולים, ואילו לקוחות מהמזרח הרחוק מעדיפים דירות קטנות על יד הנהר.

התפיסה הרווחת היא שחלק גדול יותר מרוכשי דירות הפאר במרכז לונדון הם אוליגרכים רוסים. ראש עיריית לונדון בוריס ג'ונסון אף כינה אותם לאחרונה "אוליגרכים מהכוכב זוג (zog)" ואמר שהוא מעוניין שדירות יימכרו קודם לאנשים מבריטניה.

רוב המיליארדרים האפריקאים מגיעים ללונדון מניגריה, יצרנית הנפט הגדולה באפריקה.

על פי נתונים של ממשלת בריטניה, יותר מ־140 אלף ניגרים מגיעים לבריטניה בשנה. גם בשופינג הם מצטיינים ומוציאים את הסכום הרביעי בגודלו מבין כל המבקרים הזרים בבריטניה - 628 ליש"ט בממוצע לעסקה.

לפי גארי הארשם, מנהל בושאמפ אסטייטס, הרוכשים האפריקאים נמצאים "במקומות שהרוסים והאוקראינים היו בהם לפני חמש שנים. יש להם משאבים לרכוש או לשכור בתי פאר במרכז לונדון, אבל יש להם פחות ידע על הנכסים והמיקומים הטובים ביותר".

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
מלכתחילה הבריטים דואגים שיהיו שם שליטים
שמחוייבים לאינטרסים מערביים במקום לאלה של המדינות שלהם. השליטים שבריטניה וארה"ב ממליכות על המדינות האלה מוצצים את כל מה שאפשר מאותן מדינות ואז "משקיעים" את הכסף במי ששם אותם בשלטון. ואם המנהיגים האלה יפתחו פתאום מצפון ויחליטו לדאוג לאינטרס המקומי במקום לזה של המערב ? במקרה כזה הם יקבלו את הטיפול שקיבל קדאפי. העולם הנוצרי והמוסלמי,שתי התרבויות הכי פרימיטיביות על הפלנטה, תמיד חיו ותמיד יחיו ע"י לקיחה בכוח מאחרים וניצול של אחרים. שתי תרבויות טפיליות ומיותרות שהיה מוטב לאנושות בלעדיהן.
אאא  |  28.10.14
6.
האנגלים עוצמים עיניים כשמדובר בכסף "שחור" שמקורו בניגריה.
עדויות מהשבי: "נאנסתי כל לילה" ראיונות עם יותר מ-500 נשים שנחטפו על ידי בוקו חראם מציירים תמונה מחרידה מערכת ישראל היום פורסם ב: 28.10.2014 13:10 עודכן ב: 28.10.2014 14:14 השמעת כתבה שתפו נערות ונשים שנחטפו ע"י בוקו חראם תארו את החיים בשבי, הכוללים נישואים בכפייה ועבודת פרך, אונס, עינויים התעללות נפשית והמרת דת בכפייה. יותר מ-500 נשים וילדות נתפסו והוחזקו במחנות צבאיים מאז 2009, בהם 60 שנחטפו משתי עיירות בצפון-מזרח ניגריה בשבוע שעבר, לפי הדיווחים. רבות מהן סומנו כמטרה לאור העובדה שהן נוצריות ושהן לומדות בבית ספר.
אנגלי לבן  |  28.10.14
4.
לונדון הופכת למוקד של חלאות כל העולם
אחרי האוליגרכים המזרח אירופאים מגיעים אדוני המלחמה וברוני היהלומים והנפט של אפריקה. לממשלת בריטניה לא אכפת מזהות הרוכשים או ממקורות הכסף שלהם, כל זמן שהעקומות מטפסות מעלה, אנשי הנדל"ן המקומיים מתעשרים והכלכלה "פורחת". כמובן שעל כל הכסף הזה לא משולם מס בארץ המוצא וגם לא בלונדון (תשאלו את עידן עופר), זהו הון שנשאב מהשכבות החלשות מעלה ונשאר נעול בדירות הפאר בבלגרביה - זאת בשיטת "החלחול ההפוך" הידועה לשמצה כך שכמובן שכל "השגשוג המהולל" הזה לא רלוונטי ל-90% מהבריטים ול-99% מהאפריקאים. הכלכלה הבריטית והנדל"ן בלונדון חייבים לקרוס כחלק מתהליך הריפוי שהמשק העולמי צריך לעבור. מדובר בסימפטום החולני ביותר של "ההתאוששות" שמתרחשת מאז 2008 ומוגלה שחייבים לנקז.
אזרח  |  28.10.14
לכל התגובות