אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כיל נפטרת מפעילות המים לקראת ביצוע רכישות בחו"ל

כיל נפטרת מפעילות המים לקראת ביצוע רכישות בחו"ל

חברת הדשנים מוכרת חלקים מחטיבת מוצרי התכלית לקוריטה היפנית בתמורה ל־318 מיליון דולר. הכנסות הפעילות הנמכרת הסתכמו ב־255 מיליון דולר ב־2013. חודש לאחר השלמת הנפקת כיל בארה"ב סמנכ"ל הכספים אבי דויטשמן הודיע על פרישה

28.10.2014, 08:08 | ניר צליק

כיל, חברת הדשנים הישראלית, מוכרת לקוריטה היפנית חלקים מחטיבת התכלית בתמורה ל־318 מיליון דולר. קוריטה תרכוש את היחידות העסקיות של מוצרי אלומיניום, כימיקלים לתעשיית הנייר וטיהור מים (APW) שפועלות באירופה ובסין. מניית כיל איבדה 2% במסחר אתמול. מכירת הפעילויות תואמת את האסטרטגיה שעליה הודיעה כיל בשלהי 2013. על פי אסטרטגיה זו, כיל תממש את העסקים שאינם בליבת עסקיה ותתמקד בעסקי הליבה בשוקי המזון והחקלאות, על מנת לבסס את מעמדה בשווקים אלה.

יעד של שיפור הרווחיות ב־350 מיליון דולר

באסטרטגיה, שפורסמה אחרי כניסתו של סטפן בורגס לתפקיד מנכ"ל החברה, מסרה כיל כי בכוונתה לשפר את הרווחיות של החברה ב־350 מיליון דולר עד שנת 2017. יחידות ה־APW של כיל מייצרות מרכיבים פעילים, נוסחאות ופתרונות מותאמים לטיהור מים לשימוש התעשייה ורשויות מקומיות. על פי ההסכם, קוריטה תרכוש גם את עסקי התוספים הכימיים לתעשיית הנייר, השייכים למגזר מוצרי התכלית של כיל ותרכובות אלומיניום קשורות שמיוצרות על ידי כיל.

המכירות של מפעלים אלו הסתכמו ב־225 מיליון דולר ב־2013 ומועסקים בהם 464 עובדים. מוצרי חטיבת התכלית של כיל כולה נמכרו ב־2013 ב־1.5 מיליארד דולר. במחצית השנה הראשונה של 2014 הסתכמו מכירות מוצרי התכלית ב־800 מיליון דולר מתוך מכירות כוללות של 3.1 מיליארד דולר.

קוריטה מספקת כימיקלים לטיהור מים, מתקני טיהור מים ושירותי תחזוקה. החברה מעסיקה 4,635 עובדים ברחבי העולם, ומוצריה ושירותיה נמכרים ביותר מעשר מדינות. מחזור המכירות של החברה בשנת הכספים 2013 הסתכם ב־1.64 מיליארד דולר.

 

רכישה של אתרי ייצור נוספים בתחומי הליבה

השלמת העסקה בין כיל לקוריטה צפויה להתרחש לקראת סוף 2014, כפוף להתקיימותם של כמה תנאים מתלים הנקובים בהסכם המכירה, לרבות קבלת אישורים מרשויות והסכמת שיעור מזערי של עובדים למעבר להעסקה על ידי החברה הרוכשת.

כיל מתכננת להשתמש במזומנים שיתקבלו מהעסקה לרכישת אתרי ייצור נוספים בתחומי הליבה של פעילותה, אשלג, פוספטים ותרכובות ברום בסין או באפריקה, כפי שכבר עשתה בחודשים האחרונים.

בפברואר השנה הודיעה כיל כי היא תפתח עם אלאנה הקנדית מכרה אשלג באתיופיה בהשקעה של 23 מיליון דולר. ההערכות הן כי המכרה באתיופיה מסוגל לספק כמיליון טונות אשלג בשנה, כאשר עלות ההפקה בו עומדת על 125 דולר בלבד לטונה. לשם השוואה, ההערכות הן כי עלות ההפקה בישראל עומדת על כ־180 דולר לטונה והעלויות באירופה גבוהות אף יותר. בנוסף השקיעה כיל בחודש אפריל האחרון כ־65 מיליון דולר במכרה בבולבי בבריטניה, המייצר פוליהיילייט, חומר גלם לתעשיית הדשנים.

אשלג, צילום: יריב כץ אשלג | צילום: יריב כץ אשלג, צילום: יריב כץ

 

דרוש: סמנכ"ל כספים שמכיר את השוק האמריקאי

בתוך כך, אבי דויטשמן, סמנכ"ל הכספים של כיל, עוזב את תפקידו. החברה פועלת לאיתור מחליף. דויטשמן נמצא בחברה כ־20 שנה, מהן 15 שנה בתפקיד סמנכ"ל הכספים. מועד הפרישה יהיה לאחר פרסום הדו"חות השנתיים של שנת 2014.

כיל החלה לאחרונה להיסחר גם בארה"ב, כך שסמנכ"ל הכספים החדש של החברה צפוי להיות בעל היכרות עם כללי החשבונאות האמריקאיים, וייתכן שאף בעל היכרות עם שוק ההון הבינלאומי.

העזיבה של סמנכ"ל הכספים של כיל מצטרפת לעזיבתו של ניר גלעד, מנכ"ל החברה־האם החברה לישראל, לפני כחודש. במקומו של גלעד מונה לתפקיד מנכ"ל החברה לישראל

אבישר פז.

תגיות