אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סודות היזמות: הולכים אל הלא נודע

סודות היזמות: הולכים אל הלא נודע

הצעד הראשון בהקמת עסק הוא רעיון. איך מוצאים רעיונות וכיצד תדעו אם הרעיון שלכם טוב מספיק? רויטל הנדלר, יזמת אינטרנט סדרתית, תגלה בשבועות הקרובים את המרכיבים הסודיים הדרושים להקמת עסק חדש

30.10.2014, 10:47 | רויטל הנדלר

"הולכים אל הלא נודע", כתב דני סנדרסון ואני משאילה לסדרת הטורים החדשה הזאת, שבה אספר לכם על המרכיבים הסודיים הדרושים להקמת עסק. אני מקימה עכשיו עסק חדש כבר בפעם השלישית ואני מודה - אני מכורה.

קראו עוד בכלכליסט

אז איך מתחילים? יש הרבה רעיונות. לכולנו כמעט יש אינסוף רעיונות טובים. חלקם טובים כל כך, שיום אחד נקרא בעיתון שמישהו הנפיק בנאסד״ק את הרעיון שלנו ואז נגיד לכולם שלנו היה את הרעיון הזה עוד ב-97'. שוב נרד על עצמנו שלא מימשנו? שוב נפעיל את כל מערך יחסי הציבור הפנימי שלנו כדי לספר לכולם איזה גאונים אנחנו שחשבנו על זה קודם? אז אם גם לכם זה קורה - אתם בנבחרת. הנבחרת שקודם כל חושבת נכון, ודבר שני צריכה דחיפה קטנה על מנת שבפעם הבאה, ברעיון הבא, תוכל גם לממש.

אחד הפחדים הכי גדולים בלקפוץ למים, הוא הלא נודע, חוסר האמונה ביכולת שלנו להגיע, חוסר היכולת שלנו לראות איך מרעיון שנמצא אצלי בראש, דברים יכולים לקרום עור וגידים - ולהתהוות. הדרך שלי להתמודד עם הפחד הזה אצל חברות שאני מלווה, היא לעבור צעד אחר צעד, וכל פעם להתרכז בצעד הנוכחי, או מקסימום בצעד הבא וכך קצת פחות להיבהל מהלא נודע. אז הנה הצעד הראשון - הרעיון.

5 הדרכים למצוא רעיון טוב ולהתחיל להניע אותו:

1. אין רעיונות - יש בעיות שדורשות פתרונות

אם אין לכם רעיון, או שאתם לא מרגישים שהרעיונות שלכם מספיק טובים - הפסיקו לחפש רעיון והתחילו לחפש בעיות. ברוך השם בעיות יש לנו מספיק, חפשו בעיות אקוטיות וחישבו על דרכים לפתור אותם.

2. לספר או לא לספר - זו השאלה

אחת השאלות הנפוצות ביותר בתחום הזה היא האם לספר על הרעיון שלי לאנשים ואיך אוודא שהם לא יגנבו לי אותו. ובכן, התשובה המוחלטת היא - בהחלט כן לספר על הרעיון שלכם - אי אפשר בלי זה. הסיכוי שתספרו על הרעיון למישהו שמסוגל לקום עכשיו ולממש אותו, שיש לו את היכולת והדרייב שיש לכם לגבי הרעיון הזה - הוא זעום. לעומת זאת, אם לא תספרו, הסיכוי שלכם לממש את הרעיון זעום ביותר.

 
אין לכם רעיון? הפסיקו לחפש רעיונות וחפשו בעיות, צילום: shutterstock אין לכם רעיון? הפסיקו לחפש רעיונות וחפשו בעיות | צילום: shutterstock אין לכם רעיון? הפסיקו לחפש רעיונות וחפשו בעיות, צילום: shutterstock

 

3. לספר כדי ללמוד ולא כדי לקבל מחמאות

העולם מתחלק לשני סוגי אנשים - החיוביים מאוד והשליליים מאוד, שניהם עושים את מה שהם עושים באופן אוטומטי כמעט ובלי שום קשר אליכם או לרעיון שלכם. לפני שאתם מתחילים לספר למישהו על הרעיון נסו לזהות איזה סוג בנאדם הוא. הסיבה שאתם מספרים היא לא כדי לשמוע דעה אם הרעיון טוב או לא טוב, אלא כדי ללמוד. לכל אדם, במיוחד אם בחרתם בחוכמה לספר לאנשים חכמים או אנשים בתחום את הרעיון שלכם, יש תובנות שיוכלו לאפשר לכם לשפר את המוצר או השירות שלכם - לזה אתם רוצים להקשיב ולא לדעה שלהם על הרעיון. כמות האנשים שאמרו לי שהקמת AllJobs היא רעיון דבילי היא עצומה. למען האמת, זכורים לי רק שני אנשים מתוך עשרות שהאמינו שזה רעיון טוב.

4. ביקורת היא מתנה

ההתמודדות עם ביקורת ביום יום היא לא פשוטה לאף אחד מאיתנו, אבל שינוי התפיסה לגבי ביקורת עוזר להפיק ממנה זהב. התחלנו בלחפש בעיות, ולא רעיונות גאוניים, כל ביקורת מביאה איתה בדיוק עוד בעיה שאם תפתרו אותה הבסיס של העסק שלכם יהיה טוב יותר ומדויק יותר לקהל שלכם. רובנו לא אוהבים להשמיע ביקורת - למה לנו להסתכן בכך שלא יאהבו אותנו? אם כבר מצאתם אדם אמיץ שמוכן להשמיע את דעותיו האמיתיות - חבקו אותו והקשיבו לו, גם אם זה קשה.

5. מצאו את הרעיון הקטן והממוקד שיביא לרעיון הגדול

אם אתם מהפכנים גדולים ומתים להיות הגוגל הבא - זה נפלא, אבל האמת היא שגם הרעיונות הענקיים התחילו בפתרון טוב לבעיה קטנה וממוקדת ומשם המשיכו לגדול. מייסדי גוגל רק רצו שנמצא דברים באינטרנט. אז נניח שאתם רוצים להקים סלון יופי ביישוב שלכם, תמצאו את הדבר האחד שהכי חסר ביישוב, התחילו איתו וסביבו תבנו בהדרגה את סלון היופי שלכם.

הכותבת היא יזמת אינטרנט סדרתית, מייסדת AllJobs וממקימי BreezoMeter ו-TechForGood.

תגיות