אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש כפה על בעל קרקע להשלים את עסקת מכירתה, על אף ההפסד שייגרם לו צילום: שאטרסטוק

ביהמ"ש כפה על בעל קרקע להשלים את עסקת מכירתה, על אף ההפסד שייגרם לו

בעל קרקע בראשון לציון גילה שבעקבות התשלום שדרשו ממנו במינהל מקרקעי ישראל וברשות המסים, העסקה שרקם למכירת הקרקע גורמת לו להפסד של 1.5 מיליון שקל בשל דמי היתר והיטל השבחה

03.11.2014, 09:23 | דותן לוי

בעל קרקע בראשון לציון גילה שבעקבות התשלום שדרשו ממנו במינהל מקרקעי ישראל וברשות המסים, העסקה שרקם למכירת הקרקע גורמת לו להפסד של 1.5 מיליון שקל בשל דמי היתר והיטל השבחה. למרות זאת כפה עליו בית המשפט לקיים את העסקה. מדובר במשק עזר בשטח של כ־4 דונם.

בעל הקרקע חתם במהלך 2006 על הסכם למכירתה ב־970 אלף דולר. שנים לפני כן עברה החלקה שינוי ייעוד, כך שניתן היה להקים עליה שלושה בתים דו־משפחתיים תמורת תשלום דמי היתר. מוכר הקרקע סבר כי ישלם דמי היתר של 31% בלבד, אך באותה השנה הודיע לו המינהל כי הוקפאה האפשרות להיוון משקי עזר לאור החלטת המינהל. הוא החליט למכור את הקרקע למרות ההקפאה אשר הוסרה רק ב־2009, ולאחריה נקבע כי אם קיים היטל השבחה על הקרקע יישא הבעלים בתשלום נוסף של 51% מערכה. היטל ההשבחה עמד על 740 אלף שקל ובסך הכל שילמו התובעים לבעל הקרקע 2.3 מיליון שקל. ב־2011, כאשר הבין בעל הקרקע כי קיום החוזה יגרום לו להפסד, ביקש לבטלו בשל "שינוי נסיבות".

שטח אדמה (ארכיון), צילום: נמרוד גליקמן שטח אדמה (ארכיון) | צילום: נמרוד גליקמן שטח אדמה (ארכיון), צילום: נמרוד גליקמן

אולם הרוכשים התנגדו לכך באמצעות עו"ד גיל הירשמן, וטענו כי לקח על עצמו סיכונים בהתנהלותו מול המינהל ביודעו כי דרישות התשלום לשינוי ייעוד הקרקע משתנות. בעל הקרקע טען כי התנגדותו היא למהלך שיזמו הרוכשים עם עיריית ראשון לציון לחילופי קרקעות. בית המשפט המחוזי מרכז לא קיבל את עדות המוכר על כך שבעת חתימת החוזה לא העלה על דעתו כי יש בעיה עם המינהל.

תגיות