אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארגנטינה אסרה על פרוקטר אנד גמבל להפיץ את מוצריה צילום: בלומברג

ארגנטינה אסרה על פרוקטר אנד גמבל להפיץ את מוצריה

הרשויות במדינה מאשימות את ענקית מוצרי הצריכה בניתוב 138 מיליון דולר משלוחתה המקומית לשוויץ באמצעות ניפוח חשבוניות יבוא

03.11.2014, 10:53 | שירות כלכליסט

ארגנטינה השעתה שלשום את פעילותה של ענקית מוצרי הצריכה הביתיים פרוקטר אנד גמבל (P&G) בתחומיה.

ההודעה הגיעה לאחר שהרשות הפדרלית להכנסות הציבור במדינה (AFIP) האשימה את החברה, שהמטה הראשי שלה ממוקם בארה"ב, בהונאת מס ובהצהרה כוזבת על שווי מוצרים שייבאה.

לדברי AFIP, בבדיקת 2,608 רישומי יבוא של מוצרי פרוקטר אנד גמבל לארגנטינה, התגלה פער מצטבר של 138 מיליון דולר בין ההצהרות לבין שוויי המוצרים בפועל ובהם סכיני גילוח, מוצרי טיפוח לשיער ונייר טישו.

בבואנוס איירס טוענים שאף שהמוצרים הגיעו לארגנטינה ממפעלי פרוקטר אנד גמבל בברזיל, התאגיד הבינלאומי חייב שלוחה שלו בשוויץ. בדרך זו הצליחה לכאורה פרוקטר אנד גמבל להעביר כסף מארגנטינה לשוויץ.

עוד טענה AFIP כי גילתה פער של 19 מיליון דולר בין שווי המוצרים כפי שהצהירה עליהם פרוקטר אנד גמבל כשהועלו על סיפון הספינות לבין השווי שעליו היא הצהירה במכס.

פרוקטר אנד גמבל, צילום: בלומברג פרוקטר אנד גמבל | צילום: בלומברג פרוקטר אנד גמבל, צילום: בלומברג
תדמית חיובית

 

על רקע החשדות האלה החליטה AFIP להודיע על השעיית פעילותה של פרוקטר אנד גמבל בארגנטינה והקפיאה את מספר הזיהוי שלה לצרכי מס, כך שהיא לא תוכל להפיץ לעת עתה את מוצריה לרשתות הקמעונאות. בית המשפט שאליו הגישה AFIP את הראיות שאספה החליט לאסור את יציאתם של מנהלי השלוחה הארגנטינאית של החברה אל מחוץ למדינה.

פרוקטר אנד גמבל פועלת בארגנטינה מאז 1991, יש לה שלושה מפעלים במדינה והיא מעסיקה בה 1,200 עובדים. ביומון הארגנטינאי "לה נסיון" ציינו את התדמית החיובית שיש לחברה במדינה ואת היחסים הטובים שלה עם הממשל. כך למשל, מאז 2006 החברה משתתפת במיזם "מחירים זהירים", שבו מעודדת הממשלה קמעונאיות ויצרניות להציע לציבור מוצרים במחירים קבועים באופן וולונטרי ולא באמצעות חקיקה. לפרוקטר אנד גמבל 31 מוצרים שמשתתפים במיזם. בימים אלו החברה אף מקדמת תוכנית בהיקף של 557 מיליון דולר להגדלת קווי הייצור שלה במדינה.

ריקרדו אצ'גראי, מנהל AFIP, אמר בהצהרה כי "צריך להביא לסיומם של התכסיסים שבהם משתמשות חברות בינלאומיות. הן לא יכולות לפעול במדינה, להרוויח בה, ואחר כך לברוח מתשלום מסים — שאנחנו צריכים כדי לממן את השירותים הציבוריים שלנו כמו בריאות, רווחה, תחבורה וחינוך".

לדבריו של אצ'גראי, מטרתה הסופית של חקירת AFIP סביב התנהלותה של פרוקטר אנד גמבל היא "להביא לכך שהיא תחזיר למדינה את הסכומים שהיא התחמקה מלשלם".

נגד תכנוני מס

 

מנגד, מסרה פרוקטר אנד גמבל כי "אנחנו משלמים את כל המסים שאנחנו חייבים לשלם, בארגנטינה כמו גם בכל מקום. אנחנו מתייחסים בכובד ראש לחוקים ומצייתים להם, כפי שאנחנו עושים בכל המדינות בעולם שבהן אנחנו פועלים".

פרוקטר אנד גמבל, שעד עתה דיווחה על רווח של 83.1 מיליארד דולר השנה, לא מפרטת את היקף ההכנסות שלה לפי מדינה אלא לפי אזורים. לפי הנתונים שהיא פרסמה, אמריקה הלטינית היתה מקור ל־10% מהכנסותיה השנה. 

תגיות