אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות ני"ע מתנגדת אך בגלובל פאוור מתעקשים: "נגייס 90 מיליון שקל השנה" צילום: אוראל כהן

רשות ני"ע מתנגדת אך בגלובל פאוור מתעקשים: "נגייס 90 מיליון שקל השנה"

החברה, שמבקשת להתמזג עם השלד של גרינסטון, עדיין לא הגיעה להסכמות מול רשות ני"ע, אבל מכריזה כי תהפוך השנה לחברה מדווחת. בעלי המניות בגרינסטון מתעקשים לקבל תנאים משופרים

04.11.2014, 08:41 | גולן חזני

"נגייס אג"ח בהיקף 90 מיליון שקל עד סוף השנה, גם אם העסקה לא תאושר. אם זה יקרה נחפש עיסקה אחרת. עוד השנה נהפוך לחברה מדווחת", מכריז מנכ"ל גלובל פאוור, ניסן כספי, שמבקש למזג את החברה עם השלד של גרינסטון. היום יציג כספי באסיפת בעלי המניות של גרינסטון את העסקה ומשמעויותיה. ההצבעה על אישור העסקה לא תתבצע באסיפה היום, אלא בסוף החודש. אלא שכבר כעת ברור כי לא כל הקשיים נפתרו, ועל גלובל פאוור להתמודד מול שתי חזיתות: הרגולטור ובעלי המניות של גרינסטון.

גלובל פאוור, יזמית ומפעילת תחנות כוח קטנות בגז טבעי, מנסה להיכנס לבורסה. האמצעי: עסקה שחתמה עם ירון ייני ומוטי מנשה, שנאלצו למכור את השליטה בגרינסטון לאחר שהסתבכו בחוב של 16.5 מיליון שקל לחברת לידר.

במסגרת העסקה, גלובל פאוור אמורה לרכוש מאולטרה אקוויטי את השליטה (54%) בגרינסטון תמורת כ־39 מיליון שקל, ומאוחר יותר לצקת את פעילות האנרגיה שלה לחברה תמורת הקצאת מניות.

ל"כלכליסט" נודע כי גרינסטון, שבקופתה 60 מיליון שקל, צפויה לפנות לבית המשפט ולבצע שינוי מבני בחברה לשם קבלת אישור לעסקה.

למהלך קמו מתנגדים מכמה כיוונים. הראשונה היתה רשות ני"ע בראשות שמואל האוזר. זו בלמה את העסקה בטענה שדנה כספי, אשתו של המנכ"ל ניסן כספי, שימשה עד לאחרונה דח"צית בגרינסטון. חזית זו מתקרבת כעת לישורת האחרונה.

גם בעלי מניות המיעוט התנגדו לעסקה. כדי להניח את דעתם, הוכנסו בה שינויים: הפחתת ההלוואה שתעמיד גרינסטון לגלובל מ־24 מיליון שקל ל־21 מיליון שקל, התחייבות למחיר מינימלי במקרה של הנפקת זכויות עתידית, ותוכנית רכישה עצמית של מניות החברה ב־6 מיליון שקל. חלק מבעלי מניות המיעוט תומכים בעסקה, אלא שהם דורשים שינויים מהותיים נוספים, כך שהסיכוי לסגירת העסקה בנובמבר נמוך.

גלובל פאוור, שהוקמה בידי כספי, מקימה ארבעה פרויקטים ומתכננת להגיע ל־25 תחנות כוח בארץ בהיקף 400 מגה־וואט. "בניית התחנות אמורה להתחיל בעוד חודשיים־שלושה, ולכן אנחנו יוצאים לגיוס האג"ח", אמר כספי ל"כלכליסט".

איך מגייסים עוד לפני אישור העסקה?

"אנחנו בודקים כבר כמה חודשים אם להכניס את החברה לבורסה באמצעות הנפקה או מיזוג לתוך שלד. גרינסטון, שבעלי השליטה שלה הסתבכו בחוב, נראתה הזדמנות טובה. רשות ני"ע שלחה את החברה לבית המשפט ושם הדברים יוכרעו. הערכת השווי של גלובל נעה סביב 160 מיליון שקל, ערך גבוה יחסית".

ב־2010 כבר דיברתם על הנפקה. למה זה קורה רק עכשיו?

"גם לדוראד, החברה הגדולה בתחום, נדרשו שנים. בתחום הזה יש מגבלות תחיקה ורגולציה שמקשות מאוד, ונדרשת סבלנות רבה, אבל בסוף יש תשואה יפה בסיכון נמוך, וזה מה שאנו מציעים".

על איזו תשואה שנתית מדובר?

"15%-20%. אלה התשואות בענף".

שמואל האוזר, צילום: אוראל כהן שמואל האוזר | צילום: אוראל כהן שמואל האוזר, צילום: אוראל כהן

תגיות