אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אבי זיתוני ומשה ויגאל גינדי רכשו קרקע בסמוך לבינתחומי בהרצליה הדמיה: קיקה בראז אדריכלים

אבי זיתוני ומשה ויגאל גינדי רכשו קרקע בסמוך לבינתחומי בהרצליה

מדובר בעסקת קומבינציה לרכישת הקרקע מפרטיים אשר יקבלו 49% מהדירות בתמורה; בפרויקט מתוכננות להיבנות 106 יח"ד

04.11.2014, 11:14 | דותן לוי

היזם אבי זיתוני בשותפות עם האחים משה ויגאל גינדי רכשו 2 מגרשים בשטח 7 דונם לבניית 106 יחידות דיור. העסקה התבצעה במתווה של עסקת קומבינציה מול מחזיקי הקרקע - בעלים פרטיים אשר צפויים לקבל בתמורה 49% מהדירות (כ-52 דירות). היקף המכירות הצפוי של הפרויקט נאמד בכ-350 מיליון שקל.

המגרשים ממוקמים בסמוך לרחוב נתן אלתרמן בעיר ובסמוך למרכז הבינתחומי ולשכונת הרצלייה הירוקה. במסגרת הפרויקט יבנו 3 בניינים בני 9 ו-10 קומות ותמהיל הדירות יכלול אך ורק דירות גדולות בנות 5 ו-6 חדרים, מיני פנטהאוז ופנטהאוז, כאשר המחיר ההתחלתי יעמוד על 3 מיליון שקל לדירות 5 חדרים. שיווק הפרויקט מתוכנן לתחילת 2015.

הדמיית הפרויקט, הדמיה: קיקה בראז אדריכלים הדמיית הפרויקט | הדמיה: קיקה בראז אדריכלים הדמיית הפרויקט, הדמיה: קיקה בראז אדריכלים

לדברי אבי זיתוני, מנכ"ל ובעלים של חברת א.זיתוני "מדובר באחד האזורים היקרים בישראל והמבוקשים שבהם. האזור מאופיין באוכלוסייה ממעמד סוציו אקונומי גבוה. כיום יש ביקוש גדול לדירות יוקרה במתחם הבינתחומי, בעיקר ממשפרי דיור בסביבה הקרובה וכן תושבים שעוברים מוילות בכפר שמריהו והרצליה פיתוח. מדובר בעסקה חשובה כחלק מהאסטרטגיה של החברה לרכוש מתחמים באזור השרון הנהנה בשנים האחרונות מגידול חד בביקושים".

תגיות

תגובה אחת לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
ולמה עפ"י תמ"א 38 הדיירים לא מקבלים 49% מהדירות?
אני מאחלת הצלחה הן ליזמים והן לבעלי הקרקע. העיסקה משקפת את שהיה נהוג במשך עשרות שנים, כאשר בעל הקרקע היה מקבל כמחצית מהדירת שנבנו, אותן יכול היה כמובן למכור בשוק החופשי ולהנות מהנכס שלו. לא כך הוא כאשר מדובר בתמ"א 38, על גירסאותיו השונות, או בפרוייקטי פינוי-בינוי למיניהם. כאן, הדיירים, בעלי הזכויות בקרקע, מקבלים לכל היותר דירה יותר גדולה ומודרנית, במבנה חדש, או מחוזק. זה כמובן במקרה הטוב. במקרה הפחות טוב הם יקבלו מרפסת, אולי גם ממ"ד, תוספת של מעלית וחיזוק של המבנה. הדירות החדשות כולן נשארות בבעלות היזם, ולדיירים המקוריים, כאמור בעלי הזכויות בקרקע, אין בהן חלק ונחלה. לא רק זאת. בעלי דירות שמסרבים לתנאים המבישים האלה חשופים לתביעות משפטיות מצד שכניהם, יתר בעלי הזכויות, ולעיתים מחוייבים לשלם סכומי עתק ליתר בעלי הדירות כפיצוי "על שמנעו מהם את האפשרות להשביח את נכסיהם". איפה ההגיון? איפה הצדק? איך עבר בכנסת חוק מביש כזה שפוגע בזכויות הקניין של המיעוט? הגיעה העת לשנות חוק זה העושק את בעלי הדירות בבתים משותפים.
דפנה , מרכז  |  05.11.14