אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מדינת ישראל נגד ביריונות הרשת: "לחסום את אפליקציית סיקרט"

מדינת ישראל נגד ביריונות הרשת: "לחסום את אפליקציית סיקרט"

יו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת הורה לקדם חקיקה שתגן על גולשים מפני בריונות רשת, וח"כ אורלי לוי-אבקסיס קראה לחסימת אפליקציות כגון סיקרט. זאת, במטרה לצמצם מקרי התעללות מקוונת בקטינים. איגוד האינטרנט: הפיתרון הוא בחינוך ולא בצנזורה

04.11.2014, 17:23 | הראל עילם
איגוד האינטרנט הישראלי תקף בצורה נחרצת את התוכנית לצנזר את סיקרט ואפליקציות מסרים אנונימיים אחרות, שיכולות לשמש גם ככלי לבריונות רשת. "הפתרון לא נמצא בחסימת האפליקציה, או אתר כזה או אחר כפי שמציעים חברי הכנסת", טענו נציגי האיגוד.

קראו עוד בכלכליסט

הדברים נאמרו במהלך דיון משותף של ועדת המדע וטכנולוגיה והוועדה לזכויות הילד בכנסת שנערך היום (ג'). הדיון התגבש בעקבות הצעתה של חברת הכנסת אורלי לוי-אבקסיס (ישראל ביתנו), שדרשה לחסום את סיקרט ואפליקציות אחרות. היא אף פנתה למשרד המשפטים ומשרד התקשורת בדרישה לחסום את האפליקציה לאלתר, וציינה כי ישנן מדינות אחרות כגון סין שבהן האפליקציה חסומה.

אפליקציית סיקרט, צילום מסך: secret.com אפליקציית סיקרט | צילום מסך: secret.com אפליקציית סיקרט, צילום מסך: secret.com

חבר הכנסת משה גפני, יושב ראש ועדת המדע והטכנולוגיה, לא קיבל את עמדת איגוד האינטרנט או את של ח"כ לוי-אבקסיס, וקרא ליועצים משפטיים לקדם את הצעת החוק מ-2005 לחשיפת פרטי גולשים, ולקדם חקיקה שתגן על גולשים מפני בריונות רשת. "הממשלה לא עוסקת בנושא הזה ברצינות" אמר גפני. "אני רואה בעיני רוחי את אותו תלמיד שחוזר הביתה מוכה וחבול, לאחר שפורסמו נגדו דברים קשים ברשת ואנחנו כחברה לא עשינו כלום. לא חוקקנו חוק, לא קבענו איך פועלים מבחינה חינוכית, איך מבצעים אכיפה. אין דרך אחרת מלבד חקיקה".

הטרולים והמטרידים יבואו גם בלי סיקרט

מרכז האינטרנט הבטוח, המסונף לאיגוד האינטרנט הישראלי, ציין כי בשלושת החודשים האחרונים התקבלו יותר מ-650 פניות ותלונות בנוע להסתה ברשת, כאשר יותר משליש מהן היו על אפליקציית סיקרט. חלק נכבד מהפניות האלו הגיעו מיועצות או מחנות בבתי ספר.

ואולם, מנהלת המרכז אורנה הילינגר אמרה כי היא האפליקציה עצמה אינה מובילה לגידול משמעותי בהיקף הפגיעות, אלא שמדובר ב"זירה חדשה" - אליה מגיעים טרולי רשת, מטרידנים ובריונים. היא טוענת אין שום אינדיקציה שללא האנונימיות שמציעה סיקרט היו נמנעים יותר מאחוזים בודדים מאותן פגיעות. דווקא האנונימיות של כל הצדדים היא זאת שיכולה "לשעמם" את התוקף ולהניע אותו לעבור הלאה.

היא הוסיפה כי תהליך החקיקה הוא מורכב וממושך, והוא מתייחס לטרנד נוכחי בעוד "הטרנד הבא כבר מעבר לפינה". הפתרון לדידה הוא רק בשורש הבעיה, דרך חינוך. גל יוסף, יו"ר מועצת התלמידים הארצית, הסכימה עם דברי היילינגר ואמרה: "הבעיה היא לא באפליקציה אלא במשתמשים. צריך ללמד את בני הנוער". ממשרד החינוך נמסר כי בקרוב תוקם ועדה בין משרדית שתפעל לקדם את נושא המלחמה בבריונות הרשת.

תגיות

31 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
היורה. גשמי ברכה, או רוצח?
אקדח המופיע במערכה הראשונה ירה בשלישית. אכן, חופש הביטוי הוא ערך חשוב ובכלל זכויות הפרט. אך כך גם הזכות לצנעת הפרט ולשמירה על כבוד האדם. אכן, הבעיה והפתרון מצויים בחינוך ולא בניסיון חסימה טכנולוגי, כי תמיד ימצאו הכלים לעקוף חסימות ולחפור מנהרות חדשות. יחד עם זאת, כך הדבר גם לגבי שאר כלי הנשק, העלולים לפגוע בבני אדם. בכל זאת, ישנן גישות שונות לסוגיה. האמריקאים מחלקים נשק לכל דורש ומוכרים אותו תחת כל עץ רענן. במדינות מתוקנות יותר המכירה והרישוי לשאת נשק מוגבלים מאוד. כלומר, אל תניח את כלי הנשק במערכה הראשונה. הזמינות מייצרת שימוש מהיר, בלתי מחושב, קל מידי וקטלני. כמי שלא התקין ולא צפה מעולם באפליקציה "סיקרט", לא קורא את "ציפורה" לדורותיה, הדבר לא היה אמור אולי לעניין אותי. אני מבין, בין שורות דורשי ההגבלה, כי מדובר בנשק, המופנה על ידי ילדים ונוער, כנגד חבריהם. לכאורה, הכלים העומדים לרשות המשמיצים, המחרימים, המעלילים, הם כה רבים, עד שברור לכולנו כי השדה הראוי הוא החינוך. בבית, ראבאק (הגיע הזמן שהורים ייקחו אחריות) ובבתי הספר/החינוך. יחד עם זאת, האנונימיות המתאפשרת בכלים טכנולוגיים שונים, דוגמת אפליקציית "סיקרט", היא אקדח טעון המבטיח ליורה - אין מצלמות, אין טביעות אצבעות, אין ראיות. זה נפלא כשמבקשים מידע אודות פושעים. זה קטלני בכל יתר המקרים.
סיק רט , מנהרת החותל  |  05.11.14
לכל התגובות