אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מנכ"לית הבנק הבינלאומי: "אלה שיפרשו לפנסיה בקרוב - יעשו זאת עם פחות כסף"

סמדר ברבר צדיק בועידת שוק ההון של "כלכליסט": "קשה לקרנות הפנסיה להשיג תוצאות גבוהות בגלל הריבית הנמוכה. אלה שכבר פרשו - אין להם איפה לשים את הכסף"

05.11.2014, 10:33 | תומר ורון
"אמנם זה כנס שוק ההון אבל יותר נכון לקרוא לו כנס ריבית אפס. ריבית אפס היא אולי תופעה שחשבנו שתהיה איתנו זמן קצר, אבל היא כנראה תהיה איתנו לטווח הארוך או לפחות הבינוני ואנחנו צריכים להתרגל לזה", כך אמרה היום (ד') מנכ"לית הבנק הבינלאומיסמדר ברבר צדיק בוועידת שוק ההון של "כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

"ריבית אפסית משפיעה על שוק ההון בצורה דרמטית. יותר ויותר כספים זורמים לאג"ח מדינה שם המרווח נמצא ברמות של לפני המשבר של 2008 ובעולם המרווחים אף נמוכים יותר", הוסיפה ברבר צדיק. "במצב הזה הכספים זורמים לשוק ההון. המרווחים על אג"ח קונצרניות מאוד נמוכים והתוצאה היא שהסיכון שם לא משתקף נכון".

ברבר צדיק התייחסה גם להשפעת הריבית על הפנסיה של הציבור: "קשה לקרנות הפנסיה להשיג תוצאות גבוהות בגלל הריבית הנמוכה. אלה שיפרשו בקרוב יפרשו עם פחות כסף ואלה שכבר פרשו - אין להם איפה לשים את הכסף. אולי צריך לחשוב לחזור ממש אחורה ולחשוב על הנפקות של אג"חים מיוחדות לצורך זה".

סמדר ברבר צדיק. "ריבית אפסית משפיעה על שוק ההון בצורה דרמטית", צילום: עמית שעל סמדר ברבר צדיק. "ריבית אפסית משפיעה על שוק ההון בצורה דרמטית" | צילום: עמית שעל סמדר ברבר צדיק. "ריבית אפסית משפיעה על שוק ההון בצורה דרמטית", צילום: עמית שעל

מנכ"לית הבנק הבינלאומי התייחסה גם לעולם הבנקאות ואמרה כי המערכת הבנקאית בעולם עדיין נושמים את המשבר הגדול של 2008. "הבנקים באירופה עדיין נושאים על גבם את צלקת המשבר 2008 – עד כדי כך שלמרות שיש להם נזילות גבוהה ולמרות הרצון לייצר תשואה המדיניות שם היא לתת פחות אשראי ולכן המערכת לא יכולה להשתתף בצמיחה מחודשת".

"בתוך כך, הבנקים חוזרים לבנקאות המסורתית של עיסוק בפקדונות ובאשראי. המערכת הבנקאית גם פועלת יותר בישראל – סוגרים סניפים בחול ומתמקדם פה. המערכת הבנקאית פה חזקה יותר ואיתנה יותר וזו מגמה שאומרת שהתשואה אולי תהיה יותר נמוכה אבל גם ברמת סיכון יותר נמוכה".

ברבר צדיק נגעה גם בנקודת סחירות הבנקים בשוק ההון כאשר מרביתם נסחרים בשווי נמוך יותר מהונם העצמי בספרים. "הסיבה העיקרית לכך היא העובדה שלא יודעים עד לאן תגיע הרגולציה. בגלל שהמערכת כל כך מפוקחת הציבור לא יודע עד לאן זה יגיע", אמרה ברבר צדיק.

"אם מסתכלים קדימה, אין לי הרבה בשורות. מרבית הנגידים בעולם, מנהלי בנקים גדולים בעולם, כולם יודעים שהריבית הולכת להיות נמוכה בזמן הארוך או לפחות הבינוני ואנחנו צריכים להתרגל לזה שזה פה. עקב הריבית גדל את הסיכון באשראי ושיקול הדעת משתנה. האופטימיות שלי מגיעה מארה"ב שם רואים סימנים של התאוששות".

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
קודם כל שבבינלאומי יציעו הצעות פרישה מוקדמת לעובדים
הצעות הוגנות כמו שעושים בבנקים האחרים ויפסיקו לבצע מהלכי התייעלות אגרסיביים בצורה שפוגעת בעובדים. העיקר שהבנק יחסוך עוד כמה גרושים, אבל את הפגיעה העסקית שנגרמת כתוצאה מהאווירה המגעילה שיש בקבוצה כולה ופוגעת במוטיבציה של העובדים לייצר כסף לבעלי המניות הם לא סופרים. בסוף יוצא שבעלי המניות מפסידים. כנראה שבבנק הבינלאומי לא מפנימים את מה שמפנימים בעולם המערבי כולו: כאשר העובד מרוצה ממקום העבודה שלו ומהיחס אליו כעובד, התפוקה עולה ויחד עם זה הרווחים למעסיק. אולי בינו צריך להפנים שהעובדים של הבנק הם בני אדם ב-ד-י-ו-ק כמוהו ולא יצורים חסרי צלם שאפשר להתעלל בהם. כסף לא לוקחים לגיהנום.. שיזכור את זה. וורן באפט הפנים את זה מזמן. בינו? כנראה שהוא חושב שהוא יוכל לשחד עם המיליארדים מישהו שם למעלה...
רוחמה  |  05.11.14
לכל התגובות