אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ראש בראש: האם להשקיע בסלקום, בזק, או בכלל בטבע? צילום: מיקי נועם אלון

ועידת שוק ההון

ראש בראש: האם להשקיע בסלקום, בזק, או בכלל בטבע?

אלון גלזר לא אופטימי בנוגע למניית דיסקונט, אבל חושב שהיא בעלייה, אדר עציוני חושב שיש עדיפות ברורה למניות נדל"ן למגורים על פני נדל"ן מניב ואורי ליכט חושב שמניית בזק מסוכנת. 5 עימותים בזירת ההשקעות

05.11.2014, 17:55 | תומר הדר

מניית דיסקונט - למכור או לקנות?

 

אלון גלזר: "עכשיו דברים נראים יותר טוב"

מאיר סלייטר: "ברמת התמחור הזו בהחלט אפשר להשקיע גם בבנקים אחרים".

"לומר שאנחנו אופטימיים בנוגע לבנק דיסקונט זו מילה חזקה, אבל בסוף יש גם עניין של תשואה חסר", כך אמר אלון גלזר, סמנכ"ל המחקר של לידר שוקי הון בעימות ראש בראש בנוגע למניית הבנק מול מאיר סלייטר, מנהל המחקר של ירושלים ברוקראז', שנערך בוועידת שוק ההון של "כלכליסט".

סלייטר השיב לגלזר כי "מנכ"לית הבנק היא לא הראשונה שמנסה להתייעל. אני מסכים שהתמחור נמוך אבל צריך גם להסתכל מה קורה בבנק. ברמת התמחור הזו בהחלט אפשר להשקיע גם בבנקים אחרים".

על כך ענה גלזר כי "עד עכשיו בנק דיסקונט היה עם חוסר בהון העצמי והיה לו קשה לצמוח. הוא לא הצליח בארצות הברית אבל עכשיו דברים נראים יותר טוב. לגבי היעילות - זה לא טריוויאלי, אבל לא צריך שיקרה הרבה בשביל להוציא דברים טובים בבנק. צריך לזכור גם שיש עובדים שעוזבים לבד".

סלייטר אמר בתגובה כי "בבנקים אני מעדיף ציפור אחת ביד משתיים על העץ, לדוגמה בנק הפועלים". 

מימין: מאיר סלייטר ואלון גלזר, צילום: אוראל כהן מימין: מאיר סלייטר ואלון גלזר | צילום: אוראל כהן מימין: מאיר סלייטר ואלון גלזר, צילום: אוראל כהן

 

מניות נדל"ן - מגורים או מניב?

 

אדר עציוני: "יש עודף היצע בנדל"ן המסחרי ולכן עדיף להשקיע בנדלן למגורים"

שי עזר: "יש עדיפות לחברות נדל"ן מסחרי שמחלקות דיבידנד גבוה"

בסיבוב ראש בראש השני שנערך בוועידה דנו שי עזר, אנליסט הנדלן של אי.בי.אי ואדר עציוני, אנליסט בכיר באקסלנס בשאלה מה עדיף - להשקיע במניות נדל"ן למגורים או נדל"ן מניב?

לדברי עציוני לרוכשי הדירות אין אלטרנטיבות: "עדיף לשלם על משכנתאות, מה שאומר שכל שנה צריך לייצר כמות אדירה של אלפי יחידות דיור כדי להדביק את הפער".

עזר אמר בתגובה, כי "הפוטציאל כבר מגולם במניות של החברות האלה. הריבית יכולה לעלות, ובמקרה כזה האימפקט בנדל"ן למגורים יהיה הרבה יותר שלילי, בגלל זה יש עדיפות לחברות נדל"ן מסחרי שמחלקות דיבידנד גבוה הרבה יותר מחברות הנדל"ן לדיור. עזריאלי - חברת נדל"ן מייצרת תזרים מזומנים חזק. המרווח בישראל חסר תקדים וממשיך לעלות - מליסרון ועזריאלי ממחזרות חוב מדי שנה. מליסרון מתומחרת בעשר אחוז תשואה".

על כך אמר עציוני כי "ברמות התמחור הנוכחי שיש היום והוזלת עלויות המימון יש עודף היצע בנדל"ן המסחרי ולכן עדיף להשקיע בנדלן למגורים".

מימין: אדר עציוני ושי עזר, צילום: אוראל כהן מימין: אדר עציוני ושי עזר | צילום: אוראל כהן מימין: אדר עציוני ושי עזר, צילום: אוראל כהן

מניות תקשורת - סלקום או בזק

 

אורי ליכט: "בזק היא מניה מסוכנת".

ערן יעקובי: "כמו בתאוריו של דרווין - מי שחזק ומסתגל לשינויים מצליח, ובזק היא החזק".

עימות הראש בראש על מניות התקשורת נפתח בסערה על רקע חילוקי הדעות בנוגע למניית בזק.

אורי ליכט, מנהל מחלקת המחקר ואנליסט התקשורת של אי.בי.אי, אמר כי "אני חושב שבזק היא מניה מסוכנת וששוק הסלולר יכול להתאושש".

ליכט הוסיף כי "בזק היא מונופול בישראל והיא החברה הרווחית ביותר בעולם. בזק היא למעשה מונופול שהרוויח פי ארבעה וחצי ממה שמונופול בישראל אמור להרוויח. בסופו של דבר תחרות תיכנס. אנחנו נראה את חברת חשמל פורסת רשת ולכן אני חושב שבזק מתומחרת יקר. צריך לתת לבזק מכפיל נמוך על הרווחים העתידיים כי הם יירדו לדעתי".

ערן יעקובי, סמנכ"ל מחלקת המחקר של דש ברוקרז אמר כי "אני מסכים עם אורי והתאוריה שלו. בסופו של דבר אי אפשר להכיל פה ששה מתחרים סלולריים. משקיע צריך לשאול את עצמו איפה דברים עשויים להתקלקל. משרד התקשורת לא מצליח לעשות כלום חוץ מהרפורמה הסלולרית. מכרז הדור הרביעי מעוות ומשקיע צריך לשאול את עצמו מה יתקלקל כמו בתאוריו של דרווין מי שחזק ומסתגל לשינויים מצליח ובזק היא החזק".

אורי ליכט אמר בתגובה כי "מה שקורה היום בשוק הסלולר אין לו אח ורע ואני חושש שזה יקרה גם בתקשורת הקווית והטלוויזיה רב ערוצית".

מימין: אורי ליכט וערן יעקובי, צילום: אוראל כהן מימין: אורי ליכט וערן יעקובי | צילום: אוראל כהן מימין: אורי ליכט וערן יעקובי, צילום: אוראל כהן

מניית טבע - בעד או נגד?

 

סבינה לוי: "אי אפשר להישען על הקופקסון בטווח הארוך. יש מניות גנריקה שיש בהן פחות סיכון"

סטיבן טפר: "טבע נמצאת רק בתחילת הדרך ברמת התמחור"

"טבע נמצאת רק בהתחלה ברמת התמחור הנוכחית", כך אמר סטיבן טפר, מנכ"ל מגדל שוקי הון בעימות ראש בראש בנושא מניית טבע שנערך בוועידת שוק ההון של "כלכליסט" מול סבינה לוי, אנליסטית הפארמה של לידר שוקי הון.

"טבע נמצאת רק בתחילת הדרך ברמת התמחור", הוסיף טפר. "אני מאמין שיהיו הכנסות של 2 מיליארד דולר גם ברבעון הבא"

בתגובה אמרה סבינה לוי, אנליסטית הפארמה של לידר שוקי הון כי, "חשוב לדעת שעוצמת קופקסון היא מגרעה של טבע והחברה לא מספיק מבוזרת. בקופקסון דוחים את הקץ. בעזרת השקה של המינון החדש ושיווק אגרסיבי אבל בסוף גם זה ייגמר. אי אפשר להישען על זה בטווח הארוך. יש מניות גנריקה שיש בהן פחות סיכון".

טפר דיבר על כך שטבע היא לא רק קופקסון ואמר כי: "בשנה הבאה צפויות השקות של מוצרים רבים ואם מסתכלים על הירידה בקופקסון אנחנו חושבים שהיקף ההשקות יפצה על זה יחד עם תוכנית ההתייעלות של החברה.

על כך אמרה לוי כי: "התייעלות היא לא צמיחה, ותוכנית הרכישה העצמית מעידה שטבע אולי לא תבצע רכישה. החברה צריכה שנוי מהותי וחברות התרופות נהיות רק יותר יקרות - ולטבע אין מה לרכוש". 

מימין: סטיבן טפר וסבינה לוי, צילום: אוראל כהן מימין: סטיבן טפר וסבינה לוי | צילום: אוראל כהן מימין: סטיבן טפר וסבינה לוי, צילום: אוראל כהן

ארה"ב מול אירופה - איזה מדד עדיף?

אורי גרינפילד: "השוק האמריקאי קרוב לצאת מהמשבר והכלכלה על סף חזרה לנורמליות"

ניר חצב: "אין דרך לשלול את זה שתוכנית ההרחבה בארה"ב בדרך לצמצום"

בעימות האחרון שעסק בשאלה איזה מדד עדיף - ארה"ב או אירופה, השתתפו אורי גרינפלד, כלכלן ראשי בפסגות וניר חצב, אנליסט באופנהיימר. 

גרינפלד מאמין בשוק בארה"ב. לדבריו, "השוק האמריקאי קרוב לצאת מהמשבר והכלכלה על סף חזרה לנורמליות. לעומת זאת, הנתונים באירופה לא מעודדים". 

על כך השיב חצב כי: "אם מסתכלים על הרווחים של החברות האירופית התמחור נמוך".

בתגובה לכך אמר גרינפלד, "באירופה המניות עלו יפה על סמך זה שהריבית תישאר נמוכה ועל ציפייה שתהיה הרחבה כמותית. לא סביר שזה יקרה החברות האירופאיות יורדות בהכנסות ומעלות את ההכנסות באירופה קשה לעשות הרחבה כמותית ויכול להיות שזה יקרה רק כשלא תהיה ברירה".

לדברי חצב: "הבנק האירופאי מחוייב להוציא את גוש האירו לדרך חדשה", והוסיף כי "בשורה התחתונה אין דרך לשלול את זה שתוכנית ההרחבה בארה"ב בדרך לצמצום".

על כך אמר גרינפלד: "האירו החלש טוב לחברות שמייצאות זה נכון שיש בנקים מעניינים באירופה אבל כמדד ארה"ב יותר מעניינת".

מימין: אורי גרינפלד וניר חצב, צילום: אוראל כהן מימין: אורי גרינפלד וניר חצב | צילום: אוראל כהן מימין: אורי גרינפלד וניר חצב, צילום: אוראל כהן

תגיות