אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעל השליטה לשעבר בחברת כים ניר הורשע בעבירות גניבה ומרמה צילום: אפי שריר

בעל השליטה לשעבר בחברת כים ניר הורשע בעבירות גניבה ומרמה

עומר לבבי הורשע במשיכת מאות אלפי דולרים מקופתן של החברות הבנות, תוך שהציגם באופן כוזב בדו"חות החברה

05.11.2014, 17:57 | זוהר שחר לוי

בית משפט השלום בתל אביב הרשיע היום (ד') את עומר לבבי, בעל שליטה לשעבר בחברת כים ניר, בעבירות של גניבה בידי מנהל, מרמה ועבירות דיווח לפי חוק ניירות ערך אך זיכה אותו מעבירות של רישום כוזב במסמכי תאגיד. "מדובר במעילה בסכומים גדולים ולמשך זמן משמעותי שהתבצעה תוך ניצול חמור של יחסי אמון", נכתב בהכרעת הדין.

לבבי, ששימש גם כמנכ"ל החברות הבנות של קבוצת כים ניר, הורשע במשיכת מאות אלפי דולרים מקופתה של החברה הציבורית, תוך שסיווג אותן באופן כוזב ומטעה כמשיכות בדו"חות הכספיים של החברה.

בעת ביצוע העבירות היתה כים ניר שירותי תעופה חברה ציבורית, שעסקה, בעצמה ובאמצעות חברות בנות מוחזקות, בפעילות של מתן שירותי טייס, הטסת מסוקים, הכוללים הובלה של נוסעים, ריסוס חקלאי, כיבוי שריפות, צילום אווירי ועוד.

כתב האישום נגד לבבי הוגש לבית משפט השלום בתל אביב בשנת 2009. לפי האישום, לבבי רכש ביחד עם דן קריב ומישה קרקובסקי את השליטה בכים ניר במהלך שנת 2002 כשלצורך הרכישה נטלו השלושה הלוואות פרטיות במיליוני שקלים מגורמים מוסדיים ופרטיים, לרבות מחלפני כספים וגורמים בשוק האפור.

זמן לא רב לאחר רכישת השליטה בחברה, כך נטען, החלו הנאשם ושותפיו למשוך מאות אלפי דולרים בהזדמנויות שונות מקופתה של כים ניר, באמצעות משיכות כספים מחשבונות החברות בנות של החברה הציבורית, לטובתם הפרטית ולצורך השבת ההלוואות. על מנת להסוות את המשיכות ולאפשר את המשכן, סווגו המשיכות באופן כוזב ומטעה, כאילו מדובר בפיקדונות שנמשכו מחשבונה של החברה במסגרת עסקיה הרגילים - כך, למשל, סווגו המשיכות כאילו מדובר בפיקדון לרכישת מסוק, וכאילו מדובר בפיקדון להשגת מימון.

אילוסטרציה, צילום: אימג אילוסטרציה | צילום: אימג'בנק/thinkstock אילוסטרציה, צילום: אימג

מכתב האישום עלה כי גניבת הכספים עמדה על כמחצית מהונה העצמי דאז של החברה הציבורית. המסחר במניות החברה הופסק ביוני 2004. קרקובסקי וקריב הורשעו זה מכבר במסגרת הסדרי טיעון בעבירות גניבה ומרמה, ונגזרו עליהם עונשי מאסר בפועל.

בהכרעת הדין שניתנה על ידי השופט אבי פרוג צוין כי עדותו של לבבי היא "מיתממת, מתחמקת ואינה מהימנה". "הנאשם", נכתב, "הדגיש פעמים רבות במהלך עדותו את חוסר מעורבותו בפעילות עליה מעיד... התרשמתי שגרסתו מתחמקת, מרבה בפרטים על מנת להעמיס ולבלבל, ואינה מתייחסת לחלק ניכר מהטענות נגדו תוך התעלמות כמעט מוחלטת מהמסכים הרבים שהוגשו".

"בענייננו", נכתב עוד בהכרעת הדין, "מדובר במעילה בסכומים גדולים ולמשך זמן משמעותי שהתבצעה תוך ניצול חמור של יחסי אמון והתלווה לה רישום כוזב לצורך הסוואת והסתרת משיכות הכספים, ודי בכך כדי לבסס קיומו של 'אי יושר'".

לבבי, באמצעות באי כוחו, עוה"ד יעקב גולדמן ויוסי חמצני ממשרד גולדמן ושות', טענו במהלך המשפט, כי אין ולא היה מקום להעמיד את הנאשם לדין, זאת לאור מעורבותו בפעילות חו"ל בלבד לאור אי הוכחת הדין הזר ולאור אי הוכחת שרשור החברות שלכאורה היו בשליטת חברת כים ניר . עורכי הדין מסרו בתגובה: "בכוונתנו ללמוד את הכרעת הדין ולשקול הגשת ערעור לבית המשפט".

התיק נוהל על ידי עוה"ד עופרה רובינפלד-הוך ומאור ברדיצ'בסקי מפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה) ונחקר על ידי מחלקת חקירות מודיעין ובקרת מסחר ברשות ניירות ערך. 

תגיות