אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנהל החטיבה העסקית ברשות מקרקעי ישראל: "אנחנו לא מחזיקים תוכניות על המדפים" צילום: אוראל כהן

מנהל החטיבה העסקית ברשות מקרקעי ישראל: "אנחנו לא מחזיקים תוכניות על המדפים"

לדברי עדיאל שמרון, כל תוכנית שמוכנה לבנייה יוצאת לשיווק וזאת כתגובה לטענות כי רשות מקרקעין מספסרת בקרקעות; יעדי הרשות ל-2015 הינם לשיווק של 46 אלף יח"ד

06.11.2014, 13:01 | דותן לוי

"אומרים לנו שאנחנו מספסרים בקרקעות ואני רוצה להפריך את הדבר הזה, אנחנו חלק מהמדינה והממשלה קבעה יעד לשיווק קרקעות שהפרמטר הכספי אינו חלק ממערכת השיקולים שלו. אין אצלנו במדפים תוכנית אחת שניתן להוציא לבנייה בטווח הקרוב ואינה יוצאת לשיווק. אף אחד לא מחזיק את המתחמים אצלו בכיס. הייתה טענה של קבלנים בנוגע למתחם בקרית גת שהינו ל-7,000 יח"ד דרשו שנשווק את הכל בבת אחת. התשובה היא שאנחנו מפרסמים מכרזים לכל תוכנית שאין לה חסם של תשתיות שמונע זאת. בקרית גת היה חסם של מחלפים ולא נפרסם תוכנית שלא ניתן יהיה לבנות אותה", כך לדברי עדיאל שמרון מנהל החטיבה העסקית ברשות מקרקעי ישראל בכנס של ארגון הקבלנים ת"א-יפו בת-ים שמתקיים כעת באילת.

בנייה בפתח תקווה, צילום: דוד הכהן בנייה בפתח תקווה | צילום: דוד הכהן בנייה בפתח תקווה, צילום: דוד הכהן

שמרון התייחס ליעדי הרשות לשנים הקרובות ואמר, כי המטרה היא להעלות בכל חודש את מספר השיווקים בהשוואה לשנה שעברה. "יש לנו יעד שאפתני ל-2015 שעומד על 46 אלף יח"ד". בנוגע ליישום התוכניות אמר שמרון, "התכנון אורך זמן רב, אם אני רוצה לשווק 40 אלף יח"ד בשנה אני צריך להניח תוכניות ל-100 אלף יח"ד רק ככה נוכל להביא לכמות מספקת של קרקעות לשיווק".

שמרון סקר את היקף השטחים הפנויים לשיווק בישראל ואמר כי כאשר מנכים מ-21 מיליון הדונמים שנמצאים בניהול של רשות מקרקעי ישראל שטחי אש, שטחים שכבר תוכננו, שמורות טבע ושטחי הימנותא (קק"ל) ומשבצות חקלאיות נותרים כ-1.6 מיליון דונם לתכנון.

לדבריו ההסכם הבא הינו לשיווק קרקעות בהרצליה (גליל ים אשר יכלול כ-2,000 יח"ד), ובהמשך ישווקו קרקעות באשקלון ובבאר שבע, בראשון לציון ובטווח הבינוני גם בחיפה.

שמרון התייסח לרופרמה שעוברת על רשות מקרקעי ישראל ואמר כי לרפורמה השפעה על עבודת הרשות, "אני לא מכיר ארגון ממשלתי שעבר רפורמה כמו זו שלנו וזה בהחלט משפיע על הפעילות שלנו".

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
קרקעות
1. כדי ליצר קרקע ל40000 יח"ד צריך לתכנן קרקע ל200000 יח"ד בשלבים מתקדמים ועוד 200000 יח"ד בתכנון מוקדם. 2. שיווק הנו חסר משמעות ללא עסקה שנסגרת אחריו: עסקאות שלא נסגרות - כאילו שלא שווקו: לכן אל להם לדבר על שיווקים- שיספרו כמה עסקאות, לכמה יחידות דיור ולאיזה טווח זמן הם סגרו בשנה. 3. ממי/רמי לא אוכפים את תנאי המכרזים לגבי לו"ז להשלמת הבניה ומאפשרים הארכות ללא סוף כמעט במחיר עלוב יחסית לעליית ערך הקרקע.בכך רמ"י הנו שחקן ראשי בעליית מחיר הקרקעות לבניה, וכלי מספר אחת בידי ספסרי הקרקע הקונים קרקעות ולא מפתחים אותם עד ששווין עולה. 4. אין קרקעות זמינות ללא חסמים- וזה פשוט קולב לתלות עליו את הכישלון הטוטאלי של רמ"י בניהול מושכל של משאבי הקרקע של המדינה: יש דבר כזה- תכנון לא בשל: בעיית התשתיות החסרות קודמת לתהליך התכנון, הפותר במסגרת התכנית את בעיית התשתיות שיוצרת התכנית: לפני תכנון- קדמו תשתיות באזורים עם פוטנציאל תכנון- ורק אח"כ- תכננו 5. עדיף שקודם תפדינה קרקעות בעלות פוטנציאל תכנון- במחירן בייעוד הנוכחי: אח"כ אפשר לתכנן וכך ערך הקרקע החדש לא יצטרך לספוג פיצוי מוגדל למחזיקים 6. בין לבין- אפשר להשכיר קרקע לתקופה קצובה עם זכות תפיסה מיידית/הודעה של חודשיים מראש.
גרון עמוק מאד  |  16.11.14