אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אני לא עומד מאחורי מתאים לי, רק מייעץ" צילום: צפריר אביוב

"אני לא עומד מאחורי מתאים לי, רק מייעץ"

אבי מלכה, שהוליך את מתאים לי לקריסה, טוען כי אינו מנהל את החברה הסינית שרכשה אותה מפירוק. לדבריו, הוא משתכר 6,500 שקל ולא סוגר את החודש

10.11.2014, 08:40 | אורנה יפת וזוהר שחר לוי

אבי מלכה, הבעלים לשעבר של רשתות מתאים לי, ג'אמפ ואופיס דיפו, טוען כי אינו עומד מאחורי המשקיע הסיני שרכש את מתאים לי. בפנייה שהגיש לבית המשפט באמצעות עורך דינו שולי גולדבלט טוען מלכה כי בניגוד לטענות שהועלו הוא מועסק רק כיועץ למתאים לי.

לדברי מלכה, המשקיע הסיני אינו גוף ערטילאי שהומצא לצורך רכישת החברה, אלא נושה של קבוצת האופנה שסיפק לה סחורה בשווי רב. "המשקיע הכניס למתאים לי מיליוני שקלים, הן בעבור רכישת הפעילות מידי המפרקים והן לרכישת מלאי עבור פעילותה", טוען מלכה. עם זאת, הוא מציין כי "המשקיע החליט שאין בכוונתו להזרים השקעות נוספות לחברה מאחר שהוא חש שהשקעותיו כפי שנעשו עד כה לא הניבו פירות".

קראו עוד בכלכליסט

"תנו לי לצאת לחו"ל"

מלכה העלה את טענותיו במסגרת הליך פשיטת הרגל המתנהל נגדו. כזכור, לפני שבועיים פורסם ב"כלכליסט" כי המנהל המיוחד שמונה לנכסיו, עו"ד ישראל שפלר, הגיש בקשה לבית המשפט להגדיל את ההחזר החודשי שמעביר מלכה לנושים מ־500 שקל בחודש ל־5,000 שקל בחודש.

עו"ד שפלר טען כי מלכה הוא שלמעשה עומד מאחורי גלובל ריטייל - החברה שרכשה את מתאים לי בנובמבר 2013. הוא אמר כי מלכה "נוהג בחברה מנהג בעלים" ומשלם לעצמו משכורת של 10,000 שקל בלבד "תוך שהוא מנהל משא ומתן עם עצמו", כדי שלא להידרש להשיב לנושיו סכומים גבוהים יותר.

אבי מלכה, צילום: צפריר אביוב אבי מלכה | צילום: צפריר אביוב אבי מלכה, צילום: צפריר אביוב

בתגובה שהגיש מלכה לבית המשפט הוא טוען כי הטענות שמעלה כלפיו המפרק המיוחד "אינן נכונות כלל ועיקר". לדבריו, השכר שהוא מקבל מהחברה הוא 10,000 שקל ברוטו בלבד, והמשכורת החודשית שלו נטו נמוכה יותר ומסתכמת ב־6,500 שקל בלבד.

עורך דינו של מלכה טוען בפנייתו לבית המשפט כי "הוצאותיו, לצערו, עדיין גבוהות מסכום הכנסותיו, כך שהוא נאלץ להיעזר בבני משפחה ובחברים. לצערו של החייב, אין די בשכרו לכסות את ההוצאות השוטפות של החייב, רעייתו ושלושת ילדיהם, והם נאלצים לקבל עזרה מדי חודש ממשפחה וחברים כדי לשלמן".

לטענת מלכה, הוצאותיו החודשיות מגיעות ל־11 אלף שקל (לא כולל הוצאות על שכירות). "בעל הדירה שבה אני מתגורר עם משפחתי הסכים שבחודשים הקרובים לא אשלם את שכר הדירה, דבר המקל עליי מאוד בהוצאותיי החודשיות, וזאת נוכח היכרותנו רבת־השנים".

עו"ד שפלר, צילום: עמית שעל עו"ד שפלר | צילום: עמית שעל עו"ד שפלר, צילום: עמית שעל

מלכה פוסל את הטענות של המפרק המיוחד, ולדבריו, "טענותיו בבקשה נטענות מתוך תחושות אשר לצערי אינן מבוססות על עובדות ואין להן עיגון במציאות".

מלכה מבקש לשכנע את בית המשפט לאפשר לו לצאת לחו"ל לצורכי עבודה. לדבריו, אם יתאפשר לו לצאת לחו"ל, "שכר העבודה שלי יהיה גבוה יותר, וכך גם יכולת התשלומים לקופת פשיטת הרגל. על פי הסכם העסקתי, קיימת לי האפשרות להגדיל את שכרי באופן מהותי (1,200 שקל לכל יום נסיעה). עסקינן בנסיעות לצורך פיתוח קולקציות ורכש של החברה - כשש נסיעות בשנה, שבעה ימים כל אחת. באופן שכזה תוכל קופת הנושים ליהנות מעשרות אלפי שקלים נוספים, ואני אוכל לשאת את כלכלת משפחתי".

"בני מקל עליי"

במסגרת הבקשה שהוגשה נגד מלכה לבית המשפט נטען כי אחת הראיות לשליטה של מלכה למעשה בגלובל ריטייל היא שהוא מעסיק את בנו כשליח בחברה ב־600 שקל בחודש. לדברי מלכה, הטענה אינה במקומה. "העובדה שבני הועסק בתפקיד של שליח ובשכר נמוך של מאות שקלים מראה כי בניגוד לטענה של המפרק המיוחד משפחתי מבקשת להקל עליי ולתרום לכלכלת הבית. ילדיי, שקריסתו הכלכלית של אביהם נפלה עליהם כרעם ביום בהיר, מנסים להקל בהוצאות הבית, ולא ברור מה הפסול בעניין זה. זאת במיוחד כאשר לא מדובר בעיסוק המניב שכר גבוה ובתפקיד ניהולי שניתן היה לחשוב כי הוא פיקציה, והתשלום הוא עבור עבודתי".

מלכה ועורך דינו מבקשים מבית המשפט לדחות את בקשתו של עו"ד שפלר להגדיל את התשלום החודשי שמעביר מלכה לקופת פשיטת הרגל ולאפשר לו להגדיל את הכנסותיו על ידי יציאה לחו"ל. הם מתחייבים להפקיד לצורך כך דרכון של אחד מבני משפחתו של מלכה ולשלם 50% מהתקבולים הצפויים שיקבל במהלך הנסיעה לחו"ל. "עיון בהכנסותיי כמפרנס היחיד במשפחתי, שחי בצניעות, בקיום הוצאות מינימליות, מלמד שאין ביכולתי לעמוד בתשלום של 5,000 שקל בחודש, כדרישת המנהל המיוחד".

תגיות