אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
באוצר חוששים: נתניהו יעכב את אישור המלצות ועדת ששינסקי 2 צילום: חיים צח לע"מ

באוצר חוששים: נתניהו יעכב את אישור המלצות ועדת ששינסקי 2

מהלך כזה עשוי לעכב את חקיקת החוק המבוסס על מסקנות הוועדה, לפיו יוטל על כיל מס רווחי יתר בשיעור מדורג של 42%-25% החל משנת 2017

10.11.2014, 08:23 | תומר גנון
גורמים במשרד האוצר חוששים שראש הממשלה, בנימין נתניהו, יבקש לקיים דיון נוסף במסקנות ועדת ששינסקי 2 אם יאושרו היום בקבינט הכלכלי-חברתי. מהלך כזה מצד ראש הממשלה, כך טוענים הגורמים, עשוי לעכב את חקיקת החוק המבוסס על מסקנות הוועדה, לפיו יוטל על כיל מס רווחי יתר בשיעור מדורג של 42%-25% החל משנת 2017.

קראו עוד בכלכליסט

נתניהו ולפיד, צילום: אלכס קולומויסקי, נמרוד גליקמן נתניהו ולפיד | צילום: אלכס קולומויסקי, נמרוד גליקמן נתניהו ולפיד, צילום: אלכס קולומויסקי, נמרוד גליקמן

מסקנות הוועדה לבחינת חלקו של הציבור במשאבי הטבע, אמורות עקרונית לעבור אחרי הדיון בקבינט להצבעה בכנסת ולדיון בועדות הכנסת, ככל הנראה בוועדת הכלכלה. אלא שלאור ההתנגדות המסתמנת היום בדיונים של משרד הכלכלה ומשרד האנרגיה והמים, שנציגיהם בוועדת ששינסקי 2 הגישו חוות דעת מיעוט הקוראת להפחית את מס רווחי היתר המדורג שיוטל על כיל לשיעור של 20%-40%, באוצר חוששים שנתניהו יקיים דיון נוסף בממשלה במסקנות הוועדה.

"נציג המועצה הלאומית לכלכלה שבמשרד ראש הממשלה, יוג'ין קנדל, שהיה חבר בועדה אומנם תמך במסקנות", אומר גורם באוצר, "אבל חוק ששינסקי הוא בסופו של דבר עוד קלף בערימת הקלפים של המו"מ בין נתניהו לחברי הקואלציה שלו על שורה של נושאים, כמו התקציב למשל".

ועדת ששינסקי השנייה בחנה את משטר המיסוי על חברות המחצבים, המים והכרייה שפועלות בשטח ישראל, כאשר מסקנותיה ישפיעו בעיקר על חברה אחת – כיל מקבוצת החברה לישראל שכורה משאבי טבע בים המלח ובנגב מתוקף זיכיון. על פי נתוני האוצר, בין השנים 2006-2012 בעלי המניות של כיל קיבלו 500 מיליון דולר, לעומת 60 מיליון דולר שקיבלה המדינה בתמלוגים ומס. במשרד האוצר צופים שאם יאושרו ההמלצות הסופיות, שעברו ריכוך לעומת דו"ח הביניים, יגדלו הכנסות המדינה בכ-400 מיליון שקל בשנה. זאת לעומת צפי של כ-500 מיליון שקל בדו"ח הביניים.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
הממשלה כולה
הממשלה כולה (ויסלחו לי יחידי הסגולה) משרתת אינטרסים של בעלי ההון ולא של האזרחים. השיטה רקובה מיסודה......הממשלה נשלטת על ידי בעלי ההון והבנקים , הופכים את כל האזרחים הפשוטים לשבויים באמצעות הכסף שהם חייבים לבנקים והולכים לעבוד שלוש עבודות שלא נותנות להם אפילו לסגור את החודש. השחיטות מתעצמת מיום ליום, אין דין וין דיין , אנחנו הולכים לתימיון בהנהגתו של ביבי..... לא רחוק היום שבוא יצאו כולם להפגנות חסרות תקדים.
רואה צלול , ישראל  |  10.11.14
2.
סוף סוף אולי מישהו מתעורר וינווט נכונה את הספינה התועה של המדינה והאוצר.
הגיע הזמן רה"מ שתפנים שתעשה משהו שיוכיח את הדרת העבר שלך בתור מבין בכלכלה... איך כל הזמן הזה בכלל לא הגבתם כנגד הקשחת הרגולציה שמניסה משקיעים והולכת להרוס לכולנו את הנגב, איך? מה זה הכל התנגחויות ומירוצים פוליטיים בהורדות ידיים בינך לבין שר האוצר?!? איפה האחריות שלכם כנציגי ציבור למנוע פיטורים מאסיביים, למנוע בריחת משקיעים ובמקום זאת להיות פוזיטיביים - להביא עוד השקעות, לפתח, להעסיק ולתגמל. זיכרו היטב, אם הרגולציה אינה וודאית ומעיקה על יוקר המחיה ועל עשיית עסקים, זו פגיעה אנושה בעצמנו, כי אנחנו משלמים הרבה יותר על הרגולציה וכפיפותיה.
יואל , באר שבע  |  10.11.14