אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

קתרינה מידבי: "מיחזור אורגני מאפשר לנו לשבץ בדים משומשים בתוך בגדים חדשים"

ראש מחלקת קשרי אופנה וקיימות ב-H&M בוועידת הקיימות: "חברות בתחום מודאגות משחיקת הבגדים במהלך השימוש, אבל תכנון חומרים נכון יכול לצמצם את ההשפעה גם על איכות הבגד וגם על האקלים במהלך ייצורו"

10.11.2014, 13:25 | אסף גלעד וליאור גוטמן
קתרינה מידבי, ראש מחלקת קשרי אופנה וקיימות ב- H&M העולמית עונה לביקורת העולמית ההולכת וגוברת על תעשיית הביגוד, כשזה מגיע לאחריות חברתית. בעבר הוטחה ביקורת על העסקת צעירים במדינות העולם השלישי בתפירת בגדים וייצור נעליים, עתה מתמודדת תעשיית האופנה עם ביקורת על ייצור בזבזני ומזהם. מנגד, יוזמות פרטיות של החלפת בגדים ואפליקציות שמעודדות משתמשים להחליף זה עם זה בגדים חדשים ונאים העלו למודעות את נושא המיחזור בתעשיית האופנה.

מידבי לא נותרה חייבת. בכנס הקיימות של "כלכליסט" היא הציגה את יוזמת המיחזור האורגני של תאגיד הביגוד. "מיחזור אורגני מאפשר לנו לשבץ בדים מבגדים בתוך בגדים חדשים. אפשר לקחת שמלה ולשבץ אותה בבגדי גברים", היא אומרת.

תהליך עיצוב הבגד נעשה מלכתחילה תוך התחשבות בשיקולים כמו מיחזור עתידי, וסוף חייו של הבגד, אבל גם תוך התחשבות בתהליכי ייצור ירוקים והפחתת רמת הזיהום. שימוש בחומרים מסוימים מוריד את צריכת המים, החשמל, והחשמל לצרכי חימום הבדים. התוצאה מתבטאת בסופו של דבר גם בחשבון החשמל של H&M. "חברות בתחום מודאגות משחיקת הבגדים במהלך השימוש, אבל תכנון חומרים נכון יכול לצמצם את ההשפעה גם על איכות הבגד וגם על האקלים במהלך ייצורו".

קתרינה מידבי , צילום: עמית שעל קתרינה מידבי | צילום: עמית שעל קתרינה מידבי , צילום: עמית שעל

קיימות, לפי מידבי מסתכלת על מכלול התנאים, גם אלה של העובדים. לדבריה, שכר הוגן לעובדים הוא קריטי לתעשייה הזו, דבר שמעלה את המוטיבציה של העובדים. לכן, לדבריה, החברה מבצעת בדיקה מקיפה של הספקים השונים ותנאי ההעסקה של העובדים לפני שהיא חותמת אתם על הסכמים. "דו השיח הזה לגבי העסקת העובדים, מתנהל גם עם מדינות בהם אנחנו פועלים, מייצרים או קונים חומרים". כלל המועסקים בקווי הייצור השונים של החברה על ספקיה השונים מגיע ל 85 אלף איש".

ולא רק יצרנים ומדינות: תאגיד האופנה הסקנדינבי עובד עם מותגים שעושים שימוש במיחזור בגדים ושמגדירים כללי תעסוקה ברורים, וכן מעודד יצרני כותנה לעבור לתהליכי גידול חסכוניים במים ואנרגיה. "עד כה הכשרנו 300 אלף חקלאים לשם כך", אומרת מידבי

"ב H&M אנחנו מחויבים לשבע עקרונות של קיימות, ומיישמים אותם מבפנים - אבל גם כלפי חוץ. המחויבות הראשונה היא להעניק אופנה ללקוחות בעלי מצפון, כלומר בגדים שמגיעים מתהליך קיימות. 11% מהבדים מגיע מבדים אורגניים, ממוחזרים, או אחד מבדי הצלולויט. וכמעט 16% מהכותנה שבה משתמשים, שיש לה הכי הרבה השפעה על הסביבה, מגיעה ממקורות קיימים, ועד 2020 כל הכותנה שלנו תגיע ממקורות בני קימא כמו בדים אורגניים או כותנה בת קיימא".

יש לנו קולקציות "מצפוניים" שאנחנו מפתחים באדיקות בעשר השנים האחרונות. פיתחנו את הקולקציה הראשונה שהיא כולה בת קיימא ב-2012, והחלטנו להפוך אותה לכזו שלא תצטרך להתפשר על מראה בשביל קיימות. אנחנו מעודדים פוליאסטר ממוחזר וכותנה אורגנית, למשל.

"אנו מעודדים גם ייצור בר קיימא"

"אנחנו עובדים עם נשים שעובדות בהודו מהבית ומשלמים להם כהלכה עבור עבודת יד באיכות גבוהה". מידבי הוסיפה עוד כי "אנחנו מפעילים תכנית של חסכון במים, על ידי עידוד הלקוחות לא לכבס לעיתים כה קרובות, אתה לא חייב לשטוף את הג'ינס כל פעם, או לחמם את את הכביסה ל60 מעלות, או לייבש. אפשר גם להשתמש, למשל, בייבוש טבעי על ידי תלייה בחוץ. תוכל לחסוך מחצית מהאנרגיה שאתה מוציא, וגם לראות זאת בחשבון החשמל. יישמנו את לוגו ה'כביסה האיכפתית' כדי לעודד זאת".

גם בתעסוקה, אנחנו מעודדים את הספקים שלנו לשלם באופן הוגן לעובדים וכן סוקרים אקראית את העובדים במפעלים אלה כדי לעמוד על דעתם על תנאי התעסוקה, וכן מעודדים את העובדים התארגנות ועמידה על זכויותיהם. אחראים בכך על 850 אלף עובדים בעקיפין. באחד המפעלים שלנו הצלחנו להוריד את השעות הנוספות למחצית, ובעלי המפעל מרוצים מכך.85% מעובדים שלנו הם נשים.

תגיות