אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דו"ח: רק 19 בעלי משרה בכדורגל האנגלי הם שחורים צילום: אם סי טי

דו"ח: רק 19 בעלי משרה בכדורגל האנגלי הם שחורים

זאת מתוך 552 עמדות "בכירות" בקבוצות הספורט האנגליות. שרת הספורט: "יידרש מאמץ מרוכז על ידי כל המעורבים בכדורגל להוביל לשינוי הנדרש"

10.11.2014, 15:58 | שירות כלכליסט

ישנם רק 19 מאמנים שחורים או בני מיעוטים (BME) בקרב 552 עמדות האימון ה"בכירות" בקבוצות הספורט האנגליות, כך עולה מדו"ח חדש. המאמנים בני המיעוטים מייצגים 3.4% מכלל המשרות, על אף שלפחות 25% מהשחקנים מגיעים מרקע דומה.  

קראו עוד בכלכליסט

נבחרת אנגליה. רק 2 מאמנים ראשיים שחורים, צילום: רויטרס נבחרת אנגליה. רק 2 מאמנים ראשיים שחורים | צילום: רויטרס נבחרת אנגליה. רק 2 מאמנים ראשיים שחורים, צילום: רויטרס

ממצאי המחקר, שבוצע על ידי Sports Person's Think Tank, יוצגו היום (שני) בווסטמיניסטר, אך עותק הגיע כבר לידי BBC ספורטס.

הממצאים "מזעזעים ומדאיגים", הגיבה שרת הספורט הלן גרנט. "יידרש מאמץ מרוכז על ידי כל המעורבים בכדורגל להוביל לשינוי הנדרש", הוסיפה.

הארגון יפרסם היום את ההמלצות שלו במהלך פגישה עם חברי פרלמנט ושרת הספורט בלונדון.

המחקר בוצע על ידי ד"ר סטיבן ברדבורי מאוניברסיטת לאובורו. הוא בדק את 6 עמדות האימון וההנהלה הבכירות בכל 92 קבוצות הכדורגל המקצועיות בליגות האנגליות.

לפי המחקר, שמומן על ידי כדורגל נגד גזענות באירופה (FARE), קיימת "אפליה מוסדית" בתוך הליגות האנגליות.

ג'ייסון רוברטס (36) החלוץ לשעבר של רדינג, בלאקבורן וויגאן, הוא אחד ממייסדי הארגון. "נראה שהכדורגל הפסיד דורות עוקבים של מאמנים פוטנציאלים, רק מכיוון שהם שחורים או בני מיעוטים", כתב בדו"ח. "יש צורך לקיים דיון דחוף, כן ומקיף לפני שהכדורגל האנגלי יוכל לרפא עצמו ולטפל בחוסר האיזון".

במחקר מציינים עוד כי מספר קטן של מאמנים שחורים או בני מיעוטים עובדים כעוזרי מאמנים, לעיתים במשרה חלקית, וכן טוענים שיש הסתמכות יתר בתוך הקבוצות על שיטות גיוס המבוססות על קשרים.

בהתאם להנחיה מהיו"ר גרג קלארק, ליגת הכדורגל עורכת בדיקה כדי למצוא כיצד להגדיל את מספר המאמנים מרקעים אתניים מגוונים בקרב הקבוצות.

עם זאת, קלארק ספג ביקורת מצד איגוד שחקני הכדורגל על שלא עמד בהבטחה שלו לערוך הצבעה בכנס השנתי של ליגת הכדורגל בשנה שעברה על הצעה לבדוק גרסא של חוק רוני מה-NFL.

התאחדות הכדורגל הציבה לעצמה גם יעד חדש להרחיב את הגיוון בכל רמות המשחק, במקביל, הפרמיירליג טענה לאחרונה שברצונה לראות "עוד מאמנים ומאמנים טובים יותר שיוכלו להתקדם עד לרמות הגבוהות ביותר של המשחק בזכות וללא קשר לגזע, מוצא אתני, מגדר ורקע".

מנגד נטען בדו"ח כי חלק מהמאמנים חוו אפליה מכוונת ולא מכוונת "בסביבת הכשרת המאמנים הגבוהה ביותר".

"זה כולל קריאות גזעניות מפורשות וצורות מעודנות ומרומזות יותר של הצקות גזעניות והיעדר הכרה או נכונות מצד התאחדות הכדורגל לטפל בגזענות מסוג זה מצד מכשירי המאמנים", נכתב בדו"ח.

בהתאחדות טוענים כי אינם מודעים לתלונה כלשהי של אפליה והצהירו בעבר כי הם מעודדים כל מי שיש לו תלונה לדווח עליה.

מאמנים בהכשרה ובמשרה מלאה כבר מחויבים לעבור הכשרות בתחומי שוויון וגיוון, זאת כחלק מתכנית ההכללה של ההתאחדות. בנוסף, בדו"ח טוענים כי מחסור במאמנים שחורים ובני מיעוטים שיכולים לשמש כדמויות חיקוי בשילוב עם "דעות קדומות מודעות או לא מודעות" וסטריאוטיפים הם בין הגורמים למספרים הנמוכים.

מייקל ג'ונסון (41), לשעבר שחקן בברמינגהם סיטי, מאמין ששחורים ובני מיעוטים רבים נמנעים מהשגת הכשרה כמאמנים בשל האמונה שלא ימצאו הזדמנויות עבודה לאחר ההכשרה. ג'ונסון, שפרש ב-2009, הרוויח שורה של תעודות הכשרה באימון, כולל התואר הגבוה ביותר של Uefa Pro Licence, תנאי מוקדם לכל מי שמעוניין לאמן בפרמיירליג.

אולם בשלוש השנים האחרונות קיבל רק שלושה זימונים לראיונות לתפקידי אימון. "איני רוצה שיעשו לי טובות", הוא אומר. "עשיתי את זה בדרך הקשה. עשיתי את כל החובות בהכשרות. אני רק רוצה הזדמנות, כמו כל אדם אחר מכל תחום בחיים".

"אנחנו רוצים להיכנס לחדר. לא צריך שיבטיחו לנו שנקבל את העבודה. אנחנו רק אומרים תסתכלו על החבר'ה ותראו אם הם עשויים לשנות את התפיסה שלכם".

תגיות