אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדייר שארגן את הפרויקט לפינוי בינוי הפך לסרבן ויאבד את דירתו צילום: חן גלילי

הדייר שארגן את הפרויקט לפינוי בינוי הפך לסרבן ויאבד את דירתו

רחל ואליעזר בן הרוש היו הרוח החיה מאחורי הפרויקט ברחוב בית אל בת"א והחתימו בו כ-100 דיירים, אבל כשהגיעה העת לחתום הם החלו להערים קשיים על היזם. ביהמ"ש מינה כונס נכסים שימכור את דירתם

10.11.2014, 19:28 | דותן לוי

רשויות החוק הציגו השבוע אפס סובלנות לסרבנות פינוי בינוי בפרויקט בתל אביב וציוו למנות את עו"ד טל בננסון, אשר ייצג את הדיירים בפרויקט, ככונס נכסים לצורך מכירת דירתו של הסרבן והשבת החוב כפי שנקבע בפסק הדין לצורך תשלום לתובעים.

קראו עוד בכלכליסט

מדובר בבניין שבו 30 יח"ד שהינו חלק מפרויקט פינוי בינוי רחב היקף, ברחוב בית אל שבשכונת נוה שרת בתל אביב. הפרויקט כולו כולל הריסה של 368 יחידות דיור ב-21 בניינים ובניה של 875 יח"ד ב-19 בניינים חדשים. התוכנית מחלקת את המתחם ל-3 מתחמי משנה, כאשר מתחם א' שאושר כולל הריסה של 120 יח"ד ובניה של 313 יח"ד תחתם.

הריסת המתחם הראשון בפרויקט פינוי בינוי בנווה שרת. בתי המשפט מפגינים אפס סובלנות כלפי דיירים סרבנים, צילום: אוראל כהן הריסת המתחם הראשון בפרויקט פינוי בינוי בנווה שרת. בתי המשפט מפגינים אפס סובלנות כלפי דיירים סרבנים | צילום: אוראל כהן הריסת המתחם הראשון בפרויקט פינוי בינוי בנווה שרת. בתי המשפט מפגינים אפס סובלנות כלפי דיירים סרבנים, צילום: אוראל כהן

הנתבעים - רחל ואליעזר בן הרוש אשר מחזיקים בשתי דירות להשקעה במתחם בשטח של 49 מ"ר כל אחת היו הרוח החיה מאחורי הפרויקט, החתימו בו כ-100 דיירים, עד שהגיע העת לחתום בעצמם אז הערימו קשיים על היזם ודרשו ממנו 300 אלף דולר כתנאי לחתימה על ההסכם. בעקבות דרישתם, נעצר הפרויקט לתקופה של כשנתיים.

שכניהם לפרויקט בני הזוג אליהו וצילה רחום תבעו אותם על סכום של 850 אלף שקל, המגלם את ההפרש שבין שווי דירתם לבין שוויה המוערך של הדירה לאחר ביצוע הפרויקט. באוקטובר 2013 בית משפט השלום בתל אביב פסק כי על בני הזוג בן הרוש לשלם להם את מלוא הסכום ובנוסף פיצוי של כ-75 אלף שקל והוצאות משפט כך שהסכום המלא לפיצוי עמד על כמיליון שקל.

מאז שניתן פסק הדין בני הזוג ערערו על ההחלטה, אך לא קיימו את פסק הדין ולא העבירו את הכסף לשכנים, ובעקבות כך התקבלה ההחלטה הנוכחית למנות כונס נכסים ולמכור את דירתם לטובת השבת החוב לשכנים. ייתכן שבזמן הקרוב הם אף עלולים למצוא עצמם בתסבוכת קשה יותר מאחר ולדברי עו"ד בננסון בימים אלה מתגבשת תביעה של שש משפחות נוספות בבניין נגדם.

חשוב לציין, כי בשנים האחרונות בתי המשפט פוסקים פעם אחר פעם נגד דיירים סרבנים ולמעשה כך צמצמו משמעותית את האפשרות של דיירים כאלה לטרפד פרויקטים במסגרת תכנית פינוי בינוי. ברור, כי כעת בעקבות הפסיקה האחרונה ההרתעה של דיירים סרבנים תהיה עוצמתית יותר.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
עוד פרטים
לפי הפרסומים העיתונים, הבעלים מחזיק ב2 דירות בבנין שבו 30 דירות. הוא היה אחראי על ריכוז החתימות מהשכנים, אבל לא קיבל תשלום עבור שירותיו ולכן ברגע האמת לא חתם. הוא נתבע על ידי שכניו בסכום הנ"ל וקיבל זמן להתחרט. אחרי שעבר הזמן, הוא התבקש לשלם את מלוא הסכום, ובית המשפט הכניס לכינוס נכסים את אחת מהדירות כפיצוי.
שי , תל אביב  |  11.11.14
7.
בני הזוג היו צריכים לבוא בגלוי ולהגיד שהם הפרויקטורים של הפרויקט לכלל בעלי הדירות
היזם עשה להם תרגיל, או לכל הפחות סיכם איתם על משהו ולא עמד בו. ברגע שזה התפוצץ נוצרה מחלוקת (לא חוקית) ובית המשפט פסק לטובת החוק.כך נשארו בני הזוג ריקים מפה ומפה. להבא שהיזמים יפסיקו להציע כסף מתחת לשולחן שאינם עומדים לתת אותו. עם זאת,גם לזוג המדובר לא חסר, פעלו דיי והותר מאינטרסים מובהקים אישיים וקולקטיביים. על פרויקט כזה אלו היו אמורים לקבל למעלה מ1.5 שקל. או 2 אחוז מרווחי הפרויקט!! מיותר לציין כי עבודה זו הינה קשה מנשוא,דינמית,שוחקת, וכל כל בהסרת חששות לבעלי הבית שהולכים לעסקה מול היזם.
שמאי אוהב דגים?  |  11.11.14
4.
אנשים כאלה גורמים ליוקר דיור
יש מאות אלפי דירות בפוטנציאל של תמא ושל פינוי בינוי. בלי לסגור שטחים ירוקים. על תשתיות קיימות כך שהן יעילות יותר. תחבורה ציבורית גני ילדים בכ יותר יעיל. אבל תמיד יהיה סחטן תאב בצע שיעכב ויתקע פרוייקטים. הגיע הזמן בבית משפט יתערב - זה פוגע בכל הציבור !
מאיר , תל אביב  |  11.11.14
לכל התגובות