אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שאלו אתכם לגבי ציפיות השכר בראיון עבודה? כך תשיבו צילום: shutterstock

שאלו אתכם לגבי ציפיות השכר בראיון עבודה? כך תשיבו

לרוב ממליצים למועמדים לא לשאול על השכר כבר בראיון הראשון, אך מה עושים אם המראיין בחר להעלות את הנושא? האם כדאי לגלות כמה אתם מרוויחים במשרתכם הנוכחית וכיצד תוכלו לשפר את מצבכם במקום העבודה החדש

11.11.2014, 10:39 | שירות כלכליסט

לרוב ממליצים לא לשאול על השכר כבר בראיון העבודה הראשון, אך אין זה אומר שהמראיינים עצמם לא יבחרו לעלות את הנושא.

אם אכן הם עושים זאת, חשוב שלא תתנו לשאלות על כסף להסיח את דעתכם מהיעדים שהצבתם לעצמכם - הדגשת הכישורים שלכם, הבהרת הערך המוסף שתתנו לחברה והגדרת היעדים האישיים שלכם ביחס ליעדים של החברה.

קראו עוד בכלכליסט

במקרה שאתם נשאלים ישירות מהן ציפיות השכר שלכם, עדיף לנסות לכוון מחדש את השאלה לעבר החברה עצמה. דן מרטיניו מחברת ההשמה Recruiting Technology הסביר לביזנס אינסיידר כי דרך הפעולה הטובה ביותר במקרה כזה היא לומר למראיין שאתם מעדיפים לדחות את השיחה על השכר עד לאחר שהחברה תחליט האם אתם מתאימים לתפקיד.

תשובה מסוג זה תעניק לכם את ההזדמנות לקבוע עד כמה אתם מתאימים לתפקיד, כך שיהיה לכם קל יותר להבין כמה כסף אתם צריכים להרוויח כדי לבצע את העבודה המדוברת.

אם המראיין ממשיך ושואל, מרטיניו ממליץ לנסות תשובה בסגנון "השכר הנוכחי שלי הוא X. אני מחפש למצוא את ההצעה הטובה ביותר שתתאים לניסיון ולהשכלה שלי. מה הטווח המוצע לתפקיד הזה?"

האם כדאי לגלות למראיין כמה אתם מרוויחים בעבודה הנוכחית?, צילום: גיל נחושתן האם כדאי לגלות למראיין כמה אתם מרוויחים בעבודה הנוכחית? | צילום: גיל נחושתן האם כדאי לגלות למראיין כמה אתם מרוויחים בעבודה הנוכחית?, צילום: גיל נחושתן

דרך נוספת שבה המראיין עשוי להעלות את נושא השכר בשלב מוקדם בהליך הגיוס הוא בכך שישאל כמה אתם מרוויחים בעבודה הנוכחית שלכם. זו למעשה שאלה מורכבת יותר מכפי שהיא נשמעת. שכן חשיפת המידע הזה עלולה להציב אתכם בעמדת נחיתות בעת המשא ומתן בהמשך. לדוגמה, אם תענו למראיין שאתם מרוויחים 10 אלף שקל, קרוב לוודאי שלא תקבלו הצעה לשכר של 20 אלף שקל.

אם השכר הנוכחי שלכם נמוך ממה שאתם רוצים להרוויח בעבודה הבאה, מרטיניו אומר שאפשר להיות כנים ולומר משהו בסגנון "אני אוהב את החברה שלי, אני אוהב את העבודה שלי, אבל למען האמת לא משלמים לי מספיק . אני מצפה שההצעה שאקבל תהלום את הכישורים והניסיון שלי ביחס לשוק".

לטענתו של מרטיניו, המעסיקים הטובים לא מתעסקים בכסף אלא רק בשלבים האחרונים "ואני חושב שניתן לומר את אותו הדבר על המועמדים".

אם אתם לא מדברים על שכר בראיון הראשון, זה בהחלט בסדר שתעלו את הנושא באחד השלבים הבאים, כלומר, כל עוד תעשו זאת בדרך נבונה ומנומסת. יועצת הקריירה מארי אלן סלייטר מאתר Monster.com אומרת כי זה יהיה חכם מצידכם לדבר על כסף כשתהיו בטוחים שהחברה מעוניינת להעסיק אתכם. בצורה זו, לא תבזבזו זמן בחיפוש העבודה על חברה שלא יכולה להרשות לעצמה להעסיק אתכם.

סלייטר מזהירה שחשוב להימנע מיצירת הרושם שכסף הוא הגורם החשוב ביותר בחיפוש העבודה שלכם, או שאתם מעוניינים הצטרף לחברה רק בגלל שאתם מאמינים שתרוויחו שם יותר. דרך מנומסת להעלות את הנושא היא לשאול "האם חשבתם כבר על טווח שכר למשרה?" ממליצה סלייטר.

תגיות

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
רוב החברות לא טורחות לענות ומנסות לשלם הכי מעט שניתן
בהתליך חיפוש עבודה אני וחברותי נתקלות בתופעות חוזרות ונישנות - שלא טורחים לחזור אלינו למרות שקו"ח נכתבו ע"י אנשי מקצוע, כלומר אין תרבות עיסקית מינימלית של חברות בישראל! מעבר לזה הדרישות מהעובד/ת הן כה גדולות שאילו היו מחליפים את הגדרת התפקיד היה זה כמעט תפקיד מנהל או מנכ"ל אלא שלעובד/ת מציעים 6000 ש"ח ואילו המנכ"ל מקבל פי 100! אם יש ניסיון בעבודה אומרים לי תורידי ציפיות ותורידי קצת מהנסיון שלך... הם לא אוהבים שאת באה עם כזה יידע... בקיצור אין תרבות עיסקית ושלא יספרו סיפורים! וכמובן שבאים תמיד עם מבחנים גרפולוגיות ומה לא רק כד שיהיה תירוץ פסילת מועמד. ושכר ? רבותי אף אחד מהחברות כולן לא רוצים או מוכנים לשלם משכורת הוגנת מעדיפים תחלופה של עובדים רק לא לשלם שכר סביר והוגן! זו המציאות
נילית , מרכז  |  12.11.14
20.
מה לעשות שזה ממש לא עובד ככה...
רוב המעסיקים שואלים אותך כבר בטלפון מה ציפיות השכר שלך לפני שבכלל חושבים לזמן אותך לראיון. על זה צריך להוסיף שכל חברות ההשמה / הד האנטרים למינם כבר שואלים אותך את זה מראש. יתרה מכך, אחרי שאתה כבר אומר מה צפי השכר שלך, בדרך כלל נשאלת השאלה הבאה: "ויש על מה לדבר?". אז באופן אישי, אני עונה על השאלה הזו כך: "כן, אשמח לקבל יותר". המעסיקים הישראליים רוצים לשלם כמה שפחות, לא אכפת להם שהם יקבלו חרא של עבודה.
דורון , מזרח תיכון חדש  |  12.11.14
לכל התגובות