אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הלמ"ס: עלייה של 15.1% ביצוא סחורות בחודשים אוגוסט-אוקטובר צילום|: SHUTEERSTOCK

הלמ"ס: עלייה של 15.1% ביצוא סחורות בחודשים אוגוסט-אוקטובר

זאת לעומת ירידה בשיעור שנתי של 2.2% שנרשמה בו בשלושת החודשים הקודמים. הייצוא התעשייתי ללא יהלומים עלה בתקופה זו בשיעור של 14% ואילו בייצוא ההייטק נרשמה עלייה של 5.1% בחישוב שנתי

12.11.2014, 14:40 | אמנון אטד

העליות החדות יחסית שנרשמו בשלושת החודשים האחרונים בשער הדולר מול השקל מתחילות לבוא לידי ביטוי בנתוני הייצוא הישראלי. מנתוני המגמה של סחר החוץ שמפרסמת היום (ד') הלמ"ס מתברר כי בשלושת החודשים אוגוסט-אוקטובר עלה יצוא הסחורות, ללא יהלומים, בשיעור שנתי של 15.1%, לעומת ירידה בשיעור שנתי של 2.2% שנרשמה בו בשלושת החודשים הקודמים. הייצוא התעשייתי ללא יהלומים עלה בתקופה הנסקרת בשיעור שנתי של 14.1%, לאחר ירידה של 2.3% בשלושת החודשים הקודמים. ביצוא תעשיות ההייטק, המהווה כ- 42% מכלל היצוא התעשייתי ללא יהלומים, נרשמה בתקופה זו עלייה של 5.1% בחישוב שנתי.

קראו עוד בכלכליסט

עלייה בייצוא הסחורות, צילום|: SHUTEERSTOCK עלייה בייצוא הסחורות | צילום|: SHUTEERSTOCK עלייה בייצוא הסחורות, צילום|: SHUTEERSTOCK

מנתוני הלמ"ס מתברר עוד כי יבוא הסחורות, ללא יהלומים וחומרי אנרגיה, ירד בתקופה הנסקרת בשיעור שנתי של 5.7%, בהמשך לירידה גדולה יותר של 7.5% שנרשמה בו בשלושת החודשים הקודמים. יבוא חומרי הגלם, ללא יהלומים וחומרי אנרגיה, ירד בחודשים אוגוסט-אוקטובר בשיעור שנתי של 4.7%, בהמשך לירידה של 6.7% בשלושת החודשים הקודמים. ביבוא מוצרי הצריכה נרשמה בתקופה זו עלייה של 3.7% בשיעור שנתי, בהמשך לעלייה של 2.1% בשלושת החודשים הקודמים.

כתוצאה ממכלול שינויים זה, הסתכם הגירעון המסחרי של ישראל (הפער בין כלל יבוא ויצוא הסחורות) בעשרת החודשים הראשונים של השנה בכ- 4.1 מיליארד שקל בממוצע לחודש, המשקפים גירעון שנתי של כ- 49.1 מיליארד שקל. זאת לעומת גירעון מסחרי של כ- 51.3 מיליארד שקל שנרשם בשנת 2013, ושל כ- 70.4 מיליארד שקל בשנת 2012.

תגיות