יצרניות השוקולד מזהירות: החקלאים מגדלים פחות קקאו ממה שהעולם צורך
מזג האוויר היבש במערב אפריקה, שבה מפיקים יותר מ-70% מהקקאו בעולם, פגע בצורה משמעותית בייצור. התוצאה פחות שוקולד בחנויות
אחת הבעיות העיקריות נוגעת לענייני אספקה. מזג האוויר היבש במערב אפריקה, בייחוד בחוף השנהב ובגאנה, שבה מפיקים יותר מ-70% מהקקאו בעולם, פגע בצורה משמעותית בייצור באזור. בנוסף, פטרייה בשם frosty pod, מחקה בין 30%-40% מהייצור העולמי, כך לפי ההערכות של ארגון הקקאו הבינלאומי.
במקביל, יש לקחת בחשבון את התיאבון ההולך וגדל של העולם לשוקולד. הסינים לדוגמה רוכשים בכל שנה יותר ויותר שוקולד, והם עדיין מייצגים רק 5% מהצריכה לנפש לעומת הממוצע במערב אירופה. מהסיבות הללו מחירי הקקאו טיפסו מאז 2012 ביותר מ-60%, אז החלו האנשים לאכול יותר שוקולד מכפי שהעולם מייצר.
בוושינגטון פוסט מדווחים שהמאמצים לאזן את הפער ההולך וגדל בין כמות השוקולד שהעולם רוצה והכמות שהחקלאים יכולים לייצר, מחייבים חשיבה חדשנית ויצירתית. קבוצת מחקר חקלאית ממרכז אפריקה מפתחת למשל עצים שיכולים לייצר עד פי 7 יותר פולים מאשר עצי קקאו מסורתיים. הבעיה היא שהיעילות באה על חשבון הטעם. לדברי מומחים בתחום, פיתוחים מסוג זה עלולים להפוך את השוקולד לעוד מוצר חסר טעם בסופר, אבל לפחות זול.
8 תגובות לכתיבת תגובה