אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החל הליך הפיטורים בכיל: זימון לשימוע ל-144 עובדי מפעל הברום צילום: גיא אסייאג

החל הליך הפיטורים בכיל: זימון לשימוע ל-144 עובדי מפעל הברום

זאת כחלק מצמצום כוח האדם של החברה בכ-600 עובדים במהלך 3 השנים הקרובות. כיל: "צמצום העובדים חיוני להמשך קיומו לאורך זמן של מפעל תרכובות ברום ולהמשך העסקת עובדיו"

16.11.2014, 12:34 | ניר צליק
כיל, יצרנית הדשנים הישראלית, זימנה לשימוע 144 ממפעל תרכובות הברום. לפני מספר ימים, עם פרסום דו"חות הרבעון השלישי, אמר סטפן בורגס, מנכ"ל החברה, כי בכוונת החברה להיפרד מ-10%-12% מעובדי החברה במהלך שלושת השנים הקרובות, כאשר החברה מעסיקה כ-5,000 עובדים בישראל.

מכיל נמסר בתגובה כי "מפעל תרכובות ברום חווה בשנים האחרונות שחיקה מתמשכת ברווחיות כתוצאה מהמשבר בשוק הברום העולמי, כולל ירידה בביקוש למעכבי בעירה, צמיחה אטית וירידת מחירים. במקביל, מסקנות ועדת ששינסקי, חיוב תמלוגים על מוצרי המשך, והחלטות ממשלה מהשנים האחרונות יחייבו את כיל לשלם למדינה תקבולים של עוד מיליארד וחצי שקל בכל שנה בנוסף למיליארד שקלים שהיא מעבירה כבר עכשיו. כל אלה יוצרים צורך דחוף במציאת נקודת איזון חדשה לפעילות בישראל של החברה, הכוללת אימוץ תוכנית התייעלות וצמצום עלויות ייצור, ובכלל זה גם צמצום כוח אדם. תוכנית זו חיונית להמשך קיומו לאורך זמן של מפעל תרכובות ברום ולהמשך העסקת עובדיו".

"במסגרת המו"מ והשיחות המתנהלות עם וועד העובדים מזה מספר חודשים, הודיעה החברה הבוקר על כוונה להביא להפסקת עבודתם של 144 עובדים. ההנהלה קוראת לוועד לנהל מו"מ רציני ומכובד במטרה להגיע להסכמה בדבר ביצוע תוכנית ההתייעלות", הוסיפו בכיל.

בשיחת הוועידה שערכה כיל עם פרסום הדו"חות אמר סטפן בורגס, מנכ"ל כיל כי "השלב השני של הארגון מחדש רק החל והשיחות עם האיגודים בים המלח רק התחילו. תחום הפוספט צריך להוריד את העלויות ולהתייעל. ברבעון הרביעי אנחנו צופים שיהיו הפרעות בעבודה הסדירה. חבילות הפרישה שאנחנו מציעים מאוד אטרקטיביות לפרישה מוקדמת ואנחנו מקווים שלא יהיו שביתות ארוכות. אנחנו צריכים להתקדם בעניין הזה. עוד הוסיף בורגס כי "ברותם אמפרט, אם מסתכלים על הרווחיות אפשר לראות את ההשפעה של הקטנת העלויות בתחום הפוספטים. השביתה נגמרה והקטנו את הצוות בכ-15% והעלינו את התפוקה ב-10%". את רותם אמפרט עזבו כ-120 עובדים.

מפעל הברום של כיל, צילום: גיא אסיאג מפעל הברום של כיל | צילום: גיא אסיאג מפעל הברום של כיל, צילום: גיא אסיאג

במסגרת ביצוע תוכניות התייעלות, חיסכון וצמצום עלויות הייצור - בעיקר במפעל רותם שבנגב - צפויה כיל לחסוך כ-80 מיליון דולר ב-2014. הנהלת החברה החלה במו"מ גם עם נציגי העובדים של מפעלי ים המלח ותרכובות ברום בנאות חובב בדבר תוכנית התייעלות, הכוללת צמצום עלויות ייצור וקיצוץ מספר המועסקים. במסגרת התוכנית עזבו 120 עובדים את רותם אמפרט.

כיל רשמה ברבעון השלישי עלייה של 8% בהכנסות הרבעון השלישי ל-1.56 מיליארד דולר. הרווח הנקי המתואם ברבעון השלישי הסתכם בכ- 180 מיליון דולר, קיטון של כ- 8.2% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, לאור תנודות בטווח הקצר בשער החליפין ומיסים גבוהים יותר.

אחת מנקודות המפתח בדו"חות הרבעון הנוכחי היתה העלייה במכירות החברה בארצות הברית, כאשר שולי הרווח במדינה זו גבוהים מבשאר העולם. החברה מכרה בצפון אמריקה ב-415 מיליון דולר לעומת 338 מיליון דולר ברבעון המקביל. בדרום אמריקה דווקא ירדו המכירות מ-218 מיליון דולר ל-131 מיליון דולר ואילו באירופה עלו המכירות מ-545 מיליון דולר ל-561 מיליון דולר. באסיה עלו המכירות מ-235 מיליון דולר ל-333 מיליון דולר ובישראל עלו המכירות מ-66 מיליון דולר ל-72 מיליון דולר. בשאר העולם עלו המכירות מ-43 ל-47 מיליון דולר.  

מוועד עובדי תרכובות ברום נמסר כי: "הנהלת כיל בוחרת לנהל את המאבק במסקנות ועדת שישנסקי ובממשלת ישראל על גבם של העובדים. אותה הנהלה שחילקה לעצמה רק השבוע דיבידנד שמן של 125 מיליון דולר גוזרת גזר דין מוות על 140 משפחות בנגב ללא שום סיבה וזאת במהלך מו"מ. ועד עובדי כיל שוקל את צעדיו מול ההתנהלות החד צדדית של ההנהלה ויכנס במהלך השבוע מסיבת עיתונאים".

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה