אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"פייננשל טיימס": "חששות מהרגולציה הביאו לקפאון במאגרי הגז בישראל"

"פייננשל טיימס": "חששות מהרגולציה הביאו לקפאון במאגרי הגז בישראל"

העיתון מצטט בכיר בתחום האנרגיה שטוען כי "פרויקט לווייתן של דלק ונובל אנרג'י, הצפוי להפיק גז ב-2017, עלול להיות הפרויקט המשמעותי האחרון שייצא ממימי ישראל בשנים הקרובות"

17.11.2014, 15:37 | גולן חזני

"מאגרי הגז הטבעי הגדולים, שאותרו במים הטריטוריאליים של ישראל בהשקעה כספית אדירה, ונתפסים כהזדמנות של 'פעם בחיים' עבור ישראל, וכמעין שוברי שוויון בזירה הגיאו-פוליטית במזרח התיכון – נכנסו למצב של קיפאון בשל חששות המשקיעים מהסיכונים הטמונים בסביבה הרגולטורית". כך כותב ה"פייננשל טיימס" במאמר שמשלב ביקורת על הרגולציה הישראלית והשפעתה על הפרויקטים הגדולים בארץ.

קראו עוד בכלכליסט

העיתון לא מציין את המקורות לכתבה, אבל טוען כי אוניות הקידוח עצרו את החיפושים לאיתור שדות גז חדשים במימי הים התיכון, בהם כבר נמצאו רזרבות בהיקף של כ-1,000 BCM מעוקב וכ-1,500 BCM נוספים עתידים עוד להימצא - על פי הערכות של מומחים. "הסיבה לכך נעוצה - לדברי גורמים בתעשייה - בסביבה הרגולטורית ההופכת ליותר ויותר עוינת, ובפרט החוק הקובע כי כמחצית מהתפוקה, שתיאסף צריכה להישמר לטובת השוק המקומי. עם זאת יצוין, כי ישנם אנליסטים הטוענים, שגורם נוסף לכך היא הירידה האחרונה במחירי הגז.

העיתון מצטט מנהל בכיר אנונימי בתחום האנרגיה שטוען כי "פרויקט לווייתן של דלק ונובל אנרג'י, הצפוי להפיק גז ב-2017 עלול להיות הפרויקט המשמעותי האחרון שייצא ממימי ישראל בשנים הקרובות. "לוויתן יפותח, אבל האתגרים הרגולאטורים שהונחו לפתחנו בשלוש או ארבע השנים האחרונות הרגו את התעשייה".

קידוח תמר (ארכיון), צילום: אלבטרוס קידוח תמר (ארכיון) | צילום: אלבטרוס קידוח תמר (ארכיון), צילום: אלבטרוס

עוד כותב העיתון כי "הזעם הציבורי ביחס ליוקר המחיה ולקשרי הון שלטון – שלעיתים זולגים מידידות לשחיתות – הגיע לשיאו במחאה הציבורית שפשטה בישראל בשנת 2011. כעת הדברים מוצאים את ביטויים גם בעמדה הבלתי מתפשרת של פוליטיקאים דוגמת יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ אבישי ברוורמן ויאיר לפיד, שר האוצר הפופוליסטי (כינוי במקור) שבשנה שעברה הטיל וטו על הצעה למיזוג בין כיל ופוטש הקנדית... אנליסטים טוענים כי הקנאות הרגולטורית והלאומנות הכלכלית כבר נותנת את אותותיה על אקלים ההשקעות בישראל. בדו"ח בנוגע לסקטור הגז שנערך עבור נורווגיה מוקדם יותר השנה, חברת הייעוץ IHS דרגה את ישראל נמוך יותר מאנגולה או מוזמביק בקריטריון של כיבוד הסכמים על ידי פקידי הממשל".

תגיות