אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדולר קפץ ב-0.5% אחרי הפיגוע בירושלים, היציג - 3.84 שקלים צילום: רויטרס

הדולר קפץ ב-0.5% אחרי הפיגוע בירושלים, היציג - 3.84 שקלים

מדובר ברמה הגבוהה ביותר של המטבע האמריקאי מול השקל מאז דצמבר 2012. היורו היציג עלה בשיעור דומה ל-4.8 שקלים

18.11.2014, 15:40 | שי סלינס

המצב הביטחוני הרגיש החליש את השקל במסחר מול המטבעות המובילים בעולם. הדולר התחזק היום (ג') בשיעור של 0.5% ושערו היציג נקבע על 3.84 שקלים - רמתו הגבוהה ביותר מזה שנתיים. היורו היציג עלה בשיעור דומה לרמה של 4.8 שקלים. בעולם נחלש הדולר מול המטבעות המרכזיים - משיל 0.2% מול היורו ו-0.3% מול הדולר הקנדי.

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר כי "רמת היעד הבאה בראלי המסחרר של הדולר היא 3.85 שקלים. לפי שעה, הספקולנטים לא מוכנים להרפות לרגע ורק ירידה מתחת רף 3.8 שקלים עשויה לשנות את התמונה. דווקא בשוק העולמי ראינו פתיחה מתונה של הדולר בעולם, וזאת על רקע יומן כלכלי דל באירועים".

היום פורסם כי למרות המדד הגבוה מהצפוי שנרשם בחודש שעבר (0.3%), באינפלציה הצפויה נרשמה לאחרונה דווקא ירידה. בארבעת הימים שעברו מאז פרסום המדד לחודש אוקטובר הסתכמה האינפלציה הצפויה במשק ל- 12 החודשים הבאים ב-0.7% בלבד, לעומת 1% בחודש אוקטובר. אינפלציה צפויה נמוכה מזו נרשמה בפעם האחרונה במשק הישראלי רק לפני יותר מחמש וחצי שנים, בחודש מרץ 2009 בעיצומו של המשבר הכלכלי העולמי. את האינפלציה הצפויה, שהיא אחד המשתנים החשובים ביותר בשיקולי מדיניות הריבית של הוועדה המוניטרית של בנק ישראל, מחשבים כלכלני הבנק כממוצע של ההערכות שמפרסמים האנליסטים השונים במשק.

עוד ברקע למסחר נתוני הצמיחה החלשים של ישראל לרבעון השלישי של השנה שפורסמו בתחילת השבוע. ברבעון השלישי של השנה נרשמה במשק צמיחה שלילית בשיעור שנתי של 0.4%. משמעות נתון זה היא שברבעון השלישי ייצר המשק פחות מוצרים ושירותים מאשר ברבעון השני של השנה. הפעם האחרונה שבה נרשם שיעור צמיחה רבעוני נמוך יותר מזה שנרשם ברבעון השלישי של 2014 הייתה לפני חמש וחצי שנים, ברבעון הראשון של 2009 (מינוס 2.9%), בעיצומו של המשבר הכלכלי הגלובלי. בתוצר של הסקטור העסקי נרשמה ברבעון השלישי אף צמיחה שלילית גדולה יותר, בשיעור שנתי של 1.4%.

 

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
אני חוזר ושואל - אם הסיבה הרשמית להורדת הריבית...
...לרמתה הנוכחית הייתה השקל החזק אל מול הדולר, ואם לאחרונה השקל התרסק בלמעלה מ-12 אחוזים ביחס לדולר, אז למה הרבית עדיין אפסית? ובבקשה אל תגידו לי "אהה, כי יש מיתון". מדינת ישראל חוותה מיתונים בעבר, ורמת הריבית מעולם לא הייתה כל כך נמוכה. אין בזה שום הגיון, למעט אם מישהו בבנק ישראל מנסה בכוח להחזיק בחיים את בועת הנדל"ן.
אורן  |  18.11.14
3.
מיתון, אינתיפאדה ובקרוב מלחמה נוספת עם החיזבאללה. מחיר הדירות יתרסק והדולר יתחזק
כיום חברות אמריקאיות מגייסות הון בישראל כי השקל גבוה מאדוהערכה בשוק שהשקל י ירד ואז הם יצטרכו להחזיר פחות דולרים, הייצוא סובל מהשקל החזק, משקיעים מממשים השקעות בישראל לפני שיקבלו פחות דולרים כי אין ספק שהשקל יחלש
גד  |  18.11.14