אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קצב הצמיחה באסיה הוא הגבוה בעולם, אבל מה עם השוויון? צילום: בלומברג

זווית אחרת

קצב הצמיחה באסיה הוא הגבוה בעולם, אבל מה עם השוויון?

סין ויפן הן כלכלות השנייה והשלישית בגודלה בעולם אחרי ארה"ב. עם זאת, למרות הסיכויים הכלכליים החזקים באסיה בכללותה, הצמיחה לא תהיה אחידה בכל האזור

18.11.2014, 12:00 | גרייס חנאוי
אסיה ומדינות האוקיינוס השקט ממשיכות להוביל בצמיחה העולמית. למעשה האזור כיום מהווה כשליש מהכלכלה העולמית והיא צפויה להמשיך לגדול כאשר הצמיחה באזור זה  צפויה להיות מהירה בקצב הכפול משאר העולם עד שנת 2018 לפחות.  

קראו עוד בכלכליסט

סין ויפן הן כלכלות השנייה והשלישית בגודלה בעולם אחרי ארה"ב. עם זאת, למרות הסיכויים הכלכליים החזקים באסיה בכללותה, הצמיחה לא תהיה אחידה בכל האזור. ניתן להבחין בשתי קבוצות מדינות - מפותחות ומתפתחות.

אוסטרליה, הונג קונג ודרום קוריאה צפויות לראות צמיחה שנתית ממוצעת של 3% בחמש השנים הקרובות - כמחצית מהצמיחה החזויה של השווקים המתפתחים.  ביפן, לעומת זאת, הממשלה החלה בתמריצים ובהצעות לרפורמות בכדי לשים קץ לשני עשורים של קיפאון.

סין והודו, המדינות המתעוררות צפויות להמשיך להוביל בשוק. הצמיחה המרשימה שלהן נתמכת מגידול במעמד הבינוני והעיור המהיר. אך אחרי שלושה עשורים של צמיחה דו ספרתית, סין עוברת כעת לנורמת צמיחה איטית יותר והממשלה מנסה כעת לאזן מחדש את כלכלתה ולהסתמך פחות על ההשקעה ויותר על הצריכה הפרטית המהווה כיום כ- 38% מהתמ"ג שנמצאת הרבה מתחת לשווקים המפותחים כמו ביפן (61%) ובאוסטרליה (55%).

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

תגיות