אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שולחים קורות חיים ולא מקבלים מענה? ייתכן שהמחשב סינן אתכם צילום: שאטרסטוק

שולחים קורות חיים ולא מקבלים מענה? ייתכן שהמחשב סינן אתכם

חברות גדולות משתמשות בסינון ממוחשב שידחה את קורות החיים במידה ולא קיימות בהם מילות מפתח ספציפיות. אילו מלים יסייעו לכם להשיג את המשרה המיוחלת?

18.11.2014, 16:12 | מעין מנלה
אם אתם שולחים קורות חיים ולא חוזרים אליכם יכול להיות שבסך הכל כמה מלים עומדות ביניכם ובין המשרה הנחשקת. מחפשי עבודה רבים לא מודעים לכך שיותר ויותר חברות גדולות ובעיקר חברות גלובליות נעזרות בסינון ראשוני ממוחשב של אלפי קורות החיים הנשלחים אליהן.

קראו עוד בכלכליסט

משמעות הסינון הממוחשב היא שבמידה ולא מופיעות בקורות החיים מילות מפתח מסוימות המתאימות לדרישות המשרה – הם פשוט לא יעברו לשלב הבא ואף אדם לא יקרא אותם. בישראל הסינון הממוחשב לא נפוץ כמו בארה"ב, אך גם אנשי גיוס אשר עוברים על קורות חיים מחפשים מלים מסוימות בהתאם למשרה. כאשר מנהלי גיוס מקבלים לידיהם קורות חיים הם מתחילים בכותרת, הטייטל והחברה בה אתם מועסקים ובמידה ואלו נראים רלוונטי למשרה הם יקראו את קורות החיים באופן יותר מפורט. לכן, גם כאשר אדם קורא את קורות החיים, ישנן מלים אשר יכולות להגדיל את סיכויי המועמד להתקדם לשלבי הגיוס הבאים.

כך, לדוגמא, משרה ניהולית שבמודעת הדרושים עבורה מצוין במפורש שהיא כוללת ניהול של צוות גדול בכמה איזורים. אם המילה "ניהול" ומספר האנשים שניהל המועמד לא יופיעו בקורות החיים, הסיכוי שהם יעברו הלאה קטן. "אם למגייס יש זמן, כוח, סבלנות ורצון טוב הוא יתקשר למועמד וישאל 'ניהלת אנשים בעבר? איפה ניהלת אותם?', אבל הוא יעשה את זה מרצונו הטוב. יש גם מגייסים שיראו שלא מצוין בקורות החיים ניהול ולכן יוותרו על המועמד. במקרה כזה זה לא משנה אם המועמד מגיע מהתפקיד הרלוונטי ומהחברות הרלוונטיות רק בגלל שלא מצויין בקורות החיים שהוא ניהל", אומרת לינוי קרני, מנהלת פרויקטים בחברת עמדה איתור וגיוס בכירים.

כותבים קורות חיים? יש מילים שלא כדאי לכם להשמיט, צילום: שאטרסטוק כותבים קורות חיים? יש מילים שלא כדאי לכם להשמיט | צילום: שאטרסטוק כותבים קורות חיים? יש מילים שלא כדאי לכם להשמיט, צילום: שאטרסטוק

מציאת מילות המפתח המתאימות לתפקיד הספציפי אם כן, יכולה להיות קריטית. "מילות המפתח שצריכות להופיע בקורות החיים הן בדרך כלל מילות מפתח שיופיעו גם במודעות הדרושים", אומרת קרני. עם זאת, לפעמים זה לא מספיק לכלול את המלים ממודעת הדרושים הספציפית וישנן מלים הקשורות לתחומים מקצועיים ועולמות תוכן שיסייעו לקורות החיים לבלוט.

לדוגמא, מהנדס שמחפש עבודה בעיבוד תמונה, מאוד חשוב שיהיו אצלו בקורות החיים המלים "פיתוח אלגוריתם", "דחיסת תמונה", התמרה או קידוד, מסביר תימור וקסלנדר, אשר הקים ביחד עם יהודה ניר, שניהם בוגרי מכללת סמי שמעון, את CV-Tech, מיזם אינטרנטי לשליחת קורות חיים להייטק ולתעשייה. כאשר מדובר בסטודנטים או מועמדים ללא ניסיון ספציפי, שמגישים מועמדות למשרה ראשונה בתחום, כדאי לחפש ניסיון רלוונטי מהצבא או פרויקטים מהתואר. "ניקח לדוגמא, מהנדסת מכונות שאין לה ניסיון תעסוקתי אך בשירות הצבאי התעסקה בדברים קשורים, כמו למשל, הייתה ראש צוות חימוש בטייסת והתעסקה עם מכלולים של המכונות במטוסים. אם אותה מהנדסת מחפת משרות של תכן, פיתוח מכאני או רובוטיקה אז היא צריכה להשתמש במלים 'תכנון וייצור', 'מנגנון מכאני', דרישות מפרט'. גם אם אין לה ניסיון אך היא עשתה פרוייקט במהלך התואר שבתיאורו היא יכולה לכלול את המלים 'מנועים', 'מלחמים חשמליים', 'בקרה' או אווירודינמיקה', זה יגדיל את סיכוייה לעבור את הסינון הראשוני", אומר וקסלנדר.

גם אם קורות החיים אינם עוברים סינון ממוחשב, אלא מגיעים לשולחנו של מנהל משאבי האנוש, אותו מנהל מקבל מראש הצוות או האדם שמגייס רשימה של דברים שהוא מחפש בעובד הפוטנציאלי. "אם יש דרישה שיהיו רק בוגרי אוניברסיטה ולא מכללות אין מה לעשות, אבל בדברים אחרים הכתובים בקורות החיים כמו השכלה וניסיון תעסוקתי, מלים מסוימות יכולות לשפר מאוד את הסיכויים להתבלט", אומר וקסלנדר.

יש גם מילות מפתח שקשורות לתחום ואינן ספציפיות למשרה אשר ישפרו את הסיכוי של מועמדים חסרי ניסיון. כך, במשאבי אנוש, אומר וקסלנדר, יחפשו בניסיון התעסוקתי מלים כמו "אדמיניסטרציה", "ניהול משרד", "עדכון תיקי לקוחות", "תיוקים" או "ריכוז ועדכון של חומרים".

תגיות