אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לוקר: "הוועדים החזקים בבנקים מקריבים את עובדי הקבלן"

לוקר: "הוועדים החזקים בבנקים מקריבים את עובדי הקבלן"

ויכוח קולני בין מנכ"ל משרד ראש הממשלה ליו"ר ההסתדרות בכנס התעשיינים. אבי ניסנקורן ניסנקורן: "אף אחד לא יכול להתקיים עם 4,300 שקל בחודש; גם עם 5,300 שקל זה קשה". לוקר: "מצאנו חצי מיליארד שקל ברשות שדות התעופה, למה שלא נשתמש בכסף הזה להעלאת השכר של עובדי הקבלן שם?"

20.11.2014, 12:17 | דוד רפאלי

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן התייחס לנושא המאבק להעלאת שכר המינימום ל-30 שקל בשעה, היום בוועידת התעשייה באילת. "כ-25% מהעובדים השכירים מרוויחים עד 4,300 שקלים. זה 600-700,000 משפחות. הן מרוכזות בפרירפריה, ובאוכלוסיה החרדית והערבית. שומו שמיים! כולם מדברים על יוקר המחיה, אבל איפה פערי הכנסות? לא אכפת לאף אחד? העלאת שכר המינימום תעשה טוב לכלכלה הישראלית".

קראו עוד בכלכליסט

"אף אחד לא יכול להתקיים עם 4,300 שקל בחודש" הצהיר ניסנקורן. "שכל אחד פה בחדר ינסה לדמיין את זה. אי אפשר להתקיים מזה. יש הוצאות שכירות או משכנתא, הוצאות מזון, ביטוח רפואי הוא צריך לשלם כי המדינה לא נותנת לו ביטוח ציבורי כמו שצריך, הוא צריך לשלם העשרה לביה"ס, כי גם בהוראה פגעו, וגם המים עלו. גם עם 5,300 שקל זה קשה".

הראל לוקר, צילום: אוראל כהן הראל לוקר | צילום: אוראל כהן הראל לוקר, צילום: אוראל כהן

"לנוכח הפערים האלו, אי אפשר להמשיך. 5 חודשים אני מדבר על זה – ולאנשים לא אכפת. לא יאומן שהממשלה כמעט נופלת בגלל נושא שולי כמו תיירות מרפא, אבל לא בגלל הפערים החברתיים. כל אחד שם מסתכל על הבחירות שיהיו עוד חודשיים, כל אחד שם רוצה להיות ראש ממשלה, והעובדים עם הפערים החברתיים ענקיים לא מזיזים לאף אחד. גם עם 5,300 שקלים קשה מאד לגמור את החודש. אני אאבק על דרך אחרת עד הסוף, ואני ארתום את ההסתדרות לזה עד הסוף. מיצינו את הדיבורים, עכשיו הזמן למעשים".

ניסנקורן הסביר כיצד הגיע דווקא למספר של 5,300 שקל. "האינדיקציה שלי זה מדד העוני. לדעתי אדם עובד לא צריך להיות עני. ב-5,300 שקלים למשפחה של 4 נפשות, זה 105% ממדד העוני, ושל 5 נפשות זה 91%, ולכן באמצע זה 100% מדד העוני. וזה היה המדד שלי". ניסנקורן דורש כי ההעלאה תתבצע בפעימה אחת, ולא במספר פעימות.

ניסנקורן התייחס גם לדברי מנכ"ל משרד ראש הממשלה, הראל לוקר, כי יש לבצע רפורמה בשירות הציבורי ולבטל את מוסד הקביעות. "אין סיכוי שאתמוך ברפורמה כזאת. להגיד שזאת הבעיה שלנו בשוק העבודה דווקא במדינה שבה העבודה הקבלנית חוגגת ועובדי הקבלן סובלים? היום גם בבתי החולים אתה כבר לא יודע מי עובד קבלן ומי עובד מדינה. יש 20-30,000 מורי קבלן. ישראל היא המדינה היחידה בעולם שהאחיות בבתי הספר הן עובדות קבלן. והממשלה הלכה למעשה מעודדת את זה. מדהים אותי שדווקא הממשלה לא מאמצת את נושא העסקת מוגבלויות. המגזר העסקי התנדב, ומוכן להעסיק 3%, והממשלה במקום להוות דוגמה ולהעסיק יותר, פוטרת את עצמה מהחובה החשובה הזאת. 30 שנה שמדיניות השוק החופשי שהראל לוקר מייצג אותה שולטת במדינה, הובילה אותנו להיות כמעט במקום הראשון בעולם באי-שוויון, אחרי מקסיקו. אנחנו הורסים את הרפואה הציבורית בגללה, אנחנו הורסים את החינוך והרווחה בגללה, אז אולי צריך לחשוב אחרת – אולי משהו לא עובד?"

מנכ"ל משרד ראש הממשלה הראל לוקר עלה באופן מפתיע לבמה להגיב לדבריו של ניסנקורן בקשר לעובדי הקבלן, ובין השניים התפתח ריב קולני: "צריך להתחיל גם מעובדי קבלן בבנקים ובעובדי רשות שדות התעופה" אמר לוקר "שם הוועדים החזקים מקריבים את עובדי הקבלן. עכשיו מצאנו חצי מיליארד שקל ברשות שדות התעופה, למה שלא נשתמש בכסף הזה להעלאת השכר של עובדי הקבלן שם?" ניסנקורן השיב שהוא היה מסכים להרים את הכפפה בנושא, אבל מי שמתנגד לרעיון זה דווקא הנהלת רש"ת. לכך השיב לוקר כי הסיבה לכך היא שההנהלה נדרשת לשלם שכר מופרז לעובדים החזקים בוועדים – ושעל העובדים החזקים להתגייס ולוותר על שכרם לטובת עובדי הקבלן. על כך השיב ניסנקורן בזעם סרקסטי: "הבנתי, הבעיה היא העובדים הקבועים. הראל, עלית על הבעיה – ננפץ את העובדים הקבועים ונפתור את הבעיה, ממש כל הכבוד".

תגיות