אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המלחמה בזיהום האוויר: סין תזדקק ל-1,000 כורים גרעיניים צילום: רוייטרס

המלחמה בזיהום האוויר: סין תזדקק ל-1,000 כורים גרעיניים

לחליפין תזדקק הכלכלה השנייה בגודלה בעולם לחצי מיליון טורבינות רוח או 50 אלף חוות סולאריות; זאת בעקבות התחייבות המדינה לרפורמה אקולוגית מקיפה

22.11.2014, 10:07 | בלומברג
סין תזדקק לכ-1,000 כורים גרעיניים, חצי מיליון טורבינות רוח או 50 אלף חוות סולאריות על מנת לנהל מאבק נגד זיהום האוויר הכבד הקיים במדינה. ההסכם שנחתם לאחרונה בין נשיא סין, שי ג'ינפינג, עם נשיא ארה"ב, ברק אובמה, מחייב רפורמה אקולוגית וכלכלית רחבת היקף ומעמיקה בסין. מחויבותו של שי לצמצם את פליטת הפחמן בסין עד 2030 ולערוך רפורמה שבמסגרתה עד אותה שנה 20% מהאנרגיה שתופק במדינה תהיה ירוקה, מגיעה עם תג מחיר של 2 טריליון דולר.

קראו עוד בכלכליסט

משמעותה של התחייבות זו היא שסין תידרש להפיק פי 67 אנרגיה גרעינית מהכמות הקבועה בתחזיות הממשל לגבי סוף שנת 2014, או לחלופין פי 30 יותר אנרגיה סולארית או פי 9 יותר אנרגיית רוח. היקף זה שווה כמעט ליכולת הפקת אנרגיה חלופית של ארה"ב כולה כיום. תוכנית זו של סין מייצרת הזדמנויות אין ספור לחברות העוסקות בתחום האנרגיה הגרעינית והמתחדשת.

"סין נמצאת כעת בתקופת מעבר והדבר מחייב מהפיכה בתחום יצירת אנרגיה וצריכתה, שבמידה משמעותית תלויה באנרגיה חדשה. הסביבה האקולוגית של סין נמצאת בלחץ ועלינו לפתח אנרגיה נקיה", אמר בכנס אנרגיה שנערך בסין בחודש שעבר ליאנג ז'יפנג, סגן ראש אנרגיה מתחדשת במינהל האנרגיה הלאומית של סין.

טורבינות רוח, צילום: אי פי איי טורבינות רוח | צילום: אי פי איי טורבינות רוח, צילום: אי פי איי

כבר בשנה שעברה הפכה סין ליצרנית הגדולה בעולם של אנרגיית רוח ואנרגיה סולארית. כעת, משנשמעת מחאה מצד מעמד הביניים לגבי זיהום האוויר הקיצוני בעריה הגדולות של סין, מבקשת המדינה לערוך שינויים מרחיקי לכת באופן התנהלותה של הכלכלה המקומית.

"סין מודעת לכך שהמודל הכלכלי שלה, שתיפקד מצוין עד לאחרונה, צריך להשתנות והם דנים בעניין זה בדרגים הגבוהים ביותר", אמר לבלומברג פול ג'ף, יועץ מדיני בכיר במכון וורלד ריסורסס בוושינגטון.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
כורים גרעיניים יכולים להיות מאוד בטוחים, בהנחה שלא בונים את הכור הפשוט המסוכן
אתם מוזמנים לראות את הסרט: http://en.wikipedia.org/wiki/Pandora%27s_Promise מראים שם איך טכנולוגיית הכורים הגרעיניים הבטוחים, הושתקה ע"י בעלי אינטרסים. הכורים שיכולים להשתמש בחומר הגרעיני כמה וכמה פעמים, כך שבסיום השימוש, החומר כבר לא פולט כל קרינה. כורים שיכולים להשתמש במעט מאוד חומר בקיע. ובמקום לבנות כורים משוכללים, בטוחים, ויעילים, ממשיכים לבנות את הכורים הפשוטים, המסוכנים, שהטכנולוגיה שלהם נועדה לשימוש עבור תפוקות נמוכות הרבה יותר (צולת גרעינית ו/או נושאת מטוסים), ולא אמורה לספק חשמל למאות אלפי אנשים.
22.11.14
לכל התגובות