אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשק מתאושש באיטיות מצוק איתן: התמתנות בקצב עליית המדד המשולב צילום: עמית שאבי

המשק מתאושש באיטיות מצוק איתן: התמתנות בקצב עליית המדד המשולב

המדד המשולב עלה באוקטובר ב-0.1% בלבד. זאת בהמשך לנתוני הצמיחה השלילית ברבעון השלישי של השנה שפרסמה הלמ"ס בשבוע שעבר

23.11.2014, 10:54 | אמנון אטד

שבוע אחרי שהלמ"ס דיווחה על הצמיחה השלילית שנרשמה ברבעון השלישי של השנה, מפרסם היום (א') בנק ישראל נתונים מעודכנים יותר, ומעט יותר חיוביים, על היקף הפעילות הכלכלית במשק. המדד המשולב למצב המשק שמחשבת חטיבת המחקר של הבנק עלה בחודש אוקטובר בשיעור מתון של 0.06%. מדובר אומנם בהמשך מגמת העלייה של החודשיים הקודמים, אולם בקצב איטי יותר: בספטמבר, החודש הראשון אחרי סיום מבצע צוק איתן, עלה המדד המשולב ב- 0.16% ובחודש אוגוסט הוא עלה ב- 0.09%. נתון הצמיחה שפרסמה הלמ"ס העיד על התכווצות המשק ב-0.4%, לראשונה מאז 2009.

קראו עוד בכלכליסט

כיפת ברזל. עדיין חווים את השלכות מבצע צוק איתן, צילום: אבי רוקח כיפת ברזל. עדיין חווים את השלכות מבצע צוק איתן | צילום: אבי רוקח כיפת ברזל. עדיין חווים את השלכות מבצע צוק איתן, צילום: אבי רוקח

לדברי בנק ישראל, "קצב גידולו של המדד המשולב ממשיך להיות איטי, בדומה לקצב הצמיחה שלו מתחילת השנה. התנודות האחרונות בקצב גידולו של המדד, ובקצב הצמיחה במשק, נובעות בעיקר מההשלכות של מבצע צוק איתן". חשיבותו הגדולה של המדד המשולב של בנק ישראל, המחושב כסיכום השינויים בכמה סעיפי משנה שמייצגים היבטים שונים של הפעילות במשק בחודשיים האחרונים, היא ביכולתו לאבחן תפניות בפעילות הכלכלית במשק בזמן אמת.

בחינת רכיביו השונים של המדד המשולב לחודש אוקטובר מצביעה על התמונה הבאה: מדד הייצור התעשייתי עלה בחודש ספטמבר ב- 1.4%, ביצוא הסחורות ללא מוצרים חקלאיים נרשמה באוקטובר עלייה של 2%, יצוא השירותים ללא תחבורה נותר באוקטובר ללא שינוי, יבוא התשומות לייצור ללא דלקים ירד באוקטובר ב- 2.8% ויבוא מוצרי הצריכה ירד באוקטובר ב- 0.1%.

תגיות