אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעל הבית השתגע? עדי צים ילווה מעצמו בריבית של 25.5% צילום: תומי הרפז

בעל הבית השתגע? עדי צים ילווה מעצמו בריבית של 25.5%

חברת אס.אר אקורד שבשליטת צים הודיעה כי תעמיד לצים מסגרת אשראי של 20 מיליון שקל בריבית של 1.8% בחודש לא כולל מע"מ

24.11.2014, 14:52 | גיל קליאן

בחודש מאי האחרון פורסם ב"כלכליסט" כי עדי צים, אחד ממקימי רשת כמעט חינם, מביא לבורסה חברה לאשראי חוץ בנקאי וניכיון צ'קים. אתמול חשפה החברה שמתכוונת לקבל את הפעילות - השלד הבורסאי אס.אר אקורד- כי הלקוח הראשון שלה יהיה צים עצמו.

קראו עוד בכלכליסט

אבל צים לא יהיה סתם לקוח, אלא לקוח רווחי במיוחד. לפי תנאי האשראי לצים, שצריכים לקבל את אישור אסיפת בעלי המניות של אס.אר אקורד היות ומדובר בעסקה שמתבצעת מול בעל השליטה (צים מחזיק 80.5% ממניות החברה), צים או חברות שבבעלותו יקבלו מסגרת אשראי של עד 20 מיליון שקל, בריבית של 1.8% לחודש לא כולל מע"מ. כלומר, יחד עם המע"מ ובחישוב שנתי מדובר על ריבית פנומנלית של 25.5% בשנה.

מדוע צים זקוק לאשראי בריבית כל כך גבוהה? צים בחר שלא להשיב לשאלת "כלכליסט" בנושא.

ההיסטוריה האישית של צים רווייה בסכומי כסף גדולים שזרמו אל כיסו. הוא הקים את רשת המזון כמעט חינם יחד עם אחיו, רני צים. השניים הנפיקו את הרשת בבורסה ב-2010 לפי שווי חברה של 340 מיליון שקל, אחרי שמשכו מהחברה דיבידנד של 50 מיליון שקל. באוקטובר 2012 מכרו השניים את הרשת לנחום ביתן, מייסד רשת יינות ביתן, לפי שווי חברה של 350 מיליון שקל. בינתיים פיתח צים גם פעילות עניפה של ניכיון צ'קים ונדל"ן, על בסיס ההון שעשה בעיסקי הקמעונאות.

בשיחה עם מנכ"ל אס.אר אקורד, אודי ניר, טען ניר כי "בשבילי זה מנוע להתחיל לעבוד. אני מקבל אחלה ריבית. הלוואי ויהיו לי ריביות יותר טובות ואני לא אצטרך אותו".

למה עדי צים צריך אותך בריבית כזאת?

"מה הוא צריך? הוא צריך, אחרת הוא לא היה מסכים. כל אחד עם השיקולים שלו. אני חברה צעירה, חדשה, אני רוצה להיכנס בפול רייס לתוך התחום הזה, ועסקה כזאת נותנת לי פוש ענק. עכשיו יעמדו אצלי בתור - יבוא מישהו עם 4 מיליון, יבוא מישהו עם 5 מיליון, ואני פותח פוזיציה. לשיג לקוחות של 100-200 אלף שקל זה נחמד וריביות מצוינות יהיו, אבל עכשיו במכה אחת אני מביא גדילה משמעותית. אני מבסוט, הכסף הזה עובד יפה מאוד. שאני אספר לך כמה אני מקבל על הפיקדונות שלי בבנקים?".

אסיפת בעלי המניות של החברה תצטרך להכריע אם לבצע את העסקה מול צים ב-28 בדצמבר. צים כמובן יהיה מנוע מלהצביע כך שיהיו אלה המשקיעים מטעם הציבור שייקבלו את ההכרעה.

אס.אר אקורד נסחרת לפי שווי חברה של 95.4 מיליון שקל. בחברה מזומנים נכון לסוף הרבעון השלישי של 32.7 מיליון שקל.

מימין: עדי צים ורני צים בחנות של כמעט חינם, צילום: תומי הרפז מימין: עדי צים ורני צים בחנות של כמעט חינם | צילום: תומי הרפז מימין: עדי צים ורני צים בחנות של כמעט חינם, צילום: תומי הרפז

תגיות

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
אני מתנגד לכל הקוראים לפעולה של רשות המיסים
רשות המיסים לא תנקוף פה אצבע כי זו עסקה סבירה וחוקית שמאפיינת שוק אפור. מי שכן צריך להתעורר, הרשות לניירות ערך, והשאלה על הפרק היא: האם העסקה אמיתית ? או, שהיא באה על מנת לייצר "שווי" לחברה הבורסאית? מה הכוונה: נניח שמייצרים רווחיות של 25% לשנה והחברה הונפקה לפי שווי של 20 מיליון ש"ח ובעל השליטה מחזיק ב-80% מהמניות הנסחרות (16 מיליון ש"ח שווי). סתם כדוגמא. אז, אם אותו בעל שליטה מייצר תנועה ריווחית של 5 מיליון ש"ח לשנה אז החברה קופצת להיות חברה של מכפיל 4 והבורסה אומרת וואללה זה מדהים, והמניה עולה ב- 250% ומתקנת למכפיל 10 אז.....האחזקות של הבעל בית עלו משווי של 16 מיליון ש"ח לשווי של 50 מיליון ש"ח ואז תכל'ס היה שווה לו לשלם שנה אחת ריבית של 5 מיליון ש"ח כדי להרוויח עלית שווי של 34 מיליון ש"ח....וזה צריך להיבדק. כי אם הקמת החברה הבורסאית עלתה 1 מיליון ותשלום ריבית 5 מיליון ואז יש לך 50 מיליון - אז עשית פי 10 על הכסף....(ולא משימורים).
יצירת ערך  |  25.11.14
לכל התגובות