אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעקבות החלטת אופ"ק: הנפט צלל מתחת לרמה של 70 דולר לחבית צילום: shutterstock

בעקבות החלטת אופ"ק: הנפט צלל מתחת לרמה של 70 דולר לחבית

לאחר ש-12 המדינות החברות בקרטל הנפט החליטו שלא לשנות את היקף התפוקה, איבד הזהב השחור 6.3% לרמה של 69.1 דולר לחבית

27.11.2014, 22:20 | שי סלינס

החוזים העתידיים על הנפט ננעלו הערב (ה') בירידות חדות לרמות שפל של יותר מ-4 שנים לאחר שאופ"ק (OPEC) החליטה שלא לשנות את היקף תפוקת הנפט היומית של הארגון העומדת על 30 מיליון חביות.  

קראו עוד בכלכליסט

החוזה על הנפט מסוג קרוד למסירה בחודש ינואר ירד ב-6.3% אל מתחת ל-70 דולר לחבית, ונסחר ברמה של 69.1 דולר לחבית. החוזים על נפט מסוג ברנט צללו ב-6.7% למחיר של 72.6 דולר לחבית.

היום, כאמור, הוחלט בוינה בפגישה בין נציגי 12 המדינות החברות באופ"ק לא לשנות את כמויות הנפט שמפיקות החברות בארגון. למרות שתוצאות התפרסמו לקראת שעות הערב, כבר אתמול החלו להגיע דיווחים מאוסטריה כי אין בכוונת המדינות לצמצם את התפוקה.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

 

צניחה של 30% ב-4 חודשים

מאז חודש יוני מחיר חבית נפט ירד בכ-30% בעיקר כתוצאה משיפור משמעותי ביכולות הייצור של ארה"ב ומירידה בביקוש העולמי לזהב השחור כתוצאה מההאטה העולמית בכלכלה.

אתמול אמר שר הנפט הסעודי, עלי אל-נעימי, כי הוא מאמין שכוחות השוק יעשו את שלהם ומחיר החבית יגיע לנקודות שווי משקל בקרוב. כמו כן, אמר אל-נעימי כי הוא לא ייפעל על מנת להוריד את כמויות הייצור של המדינות החברות באופ"ק.

מייקל וויטנר, ראש מחלקת הסחורות בסוסייטה ג'נרל, טוען כי "התחזית שלנו לשנתיים הקרובות היא שהנפט מסוג קרוד יגיע למחיר של 65 דולר לחבית והנפט מסוג ברנט יעמוד על 70 דולר לחבית", הוסיף וויטנר.

רוב מלאי הנפט בעולם 

אופ"ק הוא קרטל המורכב מהמדינות אלג'יריה, איראן, עיראק, כווית, לוב, ניגריה, קטאר, סעודיה, איחוד האמירויות, ונצואלה, אנגולה ואקוודור. מטרת הארגון היא לקבוע עם חברות הנפט את קצב הפקת הנפט, מחיריו וזיכיונות עתידיים.

לפי ההערכות הארגון מחזיק בכ-70% ממלאי הנפט בעולם, כאשר שרי הנפט של המדינות החברות בארגון מתכנסים כל חצי שנה בוינה על מנת להחליט בין השאר על כמויות הייצור.

הפגיעה הנובעת ממחירי הנפט הנמוכים מגיעה גם למדינות שמחוץ לארגון אופ"ק. שר האוצר הרוסי אנטון סילואנוב, אמר לפני מספר ימים, כי אם ירידת המחירים תימשך, רוסיה עלולה לצנוח למיתון כבר בתחילת 2015. "נצטרך להדק את התקציב, עם כל האמצעים העומדים לרשותנו", אמר. נגידת הבנק של רוסיה, אלווירה נביאולינה, העריכה השנה כי רוסיה תצליח לספוג את תוצאות הסנקציות של המערב אם הנפט יישאר מעל לרמה של 80 דולר.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

לכל התגובות