אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לפני שיש לה מכירות - WTP מחלקת אופציות בתוך הכסף ליועצים כוכבים צילום: סטודיו zooz

לפני שיש לה מכירות - WTP מחלקת אופציות בתוך הכסף ליועצים כוכבים

חברת הפסולת גייסה את מנכ"ל תנובה לשעבר, ליעד כהן, ואת מייסדת סופר פוש, דפנה בסטר, תמורת אופציות ששוות כבר היום 1.5 מיליון שקל לכל אחד

01.12.2014, 19:02 | גיל קליאן

אחרי שגייסה את מנכ"ל תנובה לשעבר, ליעד כהן, כיועץ תמורת אופציות - ממשיכה חברת הפסולת הבורסאית WTP של אמיר ברמלי ואבנר ארזי לגייס "יועצים כוכבים" מהשוק המקומי תמורת תשלום באופציות. היום (ב') דיווחה החברה על גיוסה של דפנה בסטר, מייסדת חברת הקד"מ סופר פוש, תמורת אופציות שנמצאות כבר היום בתוך הכסף.

קראו עוד בכלכליסט

בסטר וכהן יקבלו כל אחד 1.5 מיליון אופציות, במחיר מימוש של 1.8 שקל למניה. מחיר זה מגלם כבר רווח על הנייר של שקל לאופציה לפי מחיר הפתיחה של מניית החברה הבוקר - כלומר כלל האופציות לכהן ובסטר שוות כבר היום 1.5 מיליון שקל לכל אחד (בהנחה שהיו יכולים לממש את כל האופציות היום).

בפועל חלוקת האופציות לכהן ובסטר מותנה באבני דרך מכירות. בסטר תקבל מיידית 150 אלף אופציות אותן תוכל לממש כבר היום, ואת שאר האופציות במנות קצובות על פי אבני דרך של מכירות, עד להצטברות של 10 מיליון שקל מכירות בחוזים בהן סייעה בסטר בהתקשרות מול החברה.

כהן קיבל פריסה דומה של האופציות שלו, אבל במנות גדולות יותר. כך למשל, המנה הראשונה של כהן למימוש מיידי היא של 300 אלף אופציות - שאם יממש אותן היום יקבל כהן 300 אלף שקל. גם האופציות של כהן נפתחות למימוש עם הגעת החברה לאבני דרך של מכירות עד רף של 10 מיליון שקל.

כאשר נשאל מדוע הוא צריך את היועצים האלה, אמר ארזי ל"כלכליסט" כי "החברה היתה עד עכשיו סטארט אפ. חברה יזמית שניסתה לפתח מוצר וקו ייצור. היא משתנה לחברה תעשייתית. זה משנה את כל החברה. הבאנו את ליעד בשביל שיימלא את הפוזיציה הזאת, ואין טוב ממנו לעשות את זה ולהעביר אותנו את המהלך הזה. את דפנה הבאנו לעזור לנו בנושא השיווק - אנחנו למעשה מתחילים ייצור לקראת אמצע דצמבר, אז עכשיו המהלכים נהיים מאוד מהירים וקריטיים עבורנו".

ליעד כהן, צילום: יונתן בלום ליעד כהן | צילום: יונתן בלום ליעד כהן, צילום: יונתן בלום

הטכנולוגיה של WTP אמורה לקחת פסולת ולהפוך אותה לחומר גלם עבור תעשיית הפלסטיק. החברה לוקחת למעשה פסולת ממקורות שונים כמו חקלאים, מתקני הפרדת פסולת וכדומה - פסולת שכיום אין לה ערך - ותנסה להפוך אותם בצורה יעילה ורווחית לחומר גלם, ממנו תוכל לייצר בעצמה מוצרים חדשים או למכור אותו למפעלי פלסטיקה אחרים.

אבל בינתיים, בדו"חות הרבעון השלישי, המהווה רבעון ראשון מלא של WTP כחברה בורסאית - יש הרבה חלומות ומעט קבלות. בסיכום פעילות הרבעון החברה הגיעה להכנסות סמליות של 65 אלף שקל, והפסידה בשורה התחתונה כ-2.5 מיליון שקל. החברה למעשה תלויה בהמשך הזרמות הון מצד הבעלים שלה כדי להמשיך ולשרוד.

תגיות