אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פלוג: ישראל היא אחת המדינות בעלות אי השוויון הגבוה בעולם המערבי צילום: יהודה עשור

פלוג: ישראל היא אחת המדינות בעלות אי השוויון הגבוה בעולם המערבי

נגידת בנק ישראל אמרה במפגש עם סטודנטים בקריה האקדמית אונו, כי התוצר לנפש בישראל נמוך בהשוואה למדינות רבות ב-OECD ומסתכם ב-32.7 אלף דולר - לעומת ממוצע של 37.7 אלף דולר לנפש בממוצע בארגון

01.12.2014, 20:19 | אמנון אטד

ישראל היא אחת המדינות בעלות רמת אי השוויון בהכנסה הגבוהה ביותר בעולם. זאת למרות השיפור הקל שחל בתחום זה בשנים האחרונות. כך אמרה הערב (ב') נגידת בנק ישראל ד"ר קרנית פלוג במפגש שקיימה עם סטודנטים בקמפוס החרדי בירושלים של הקריה האקדמית אונו.

קראו עוד בכלכליסט

מנתונים שהציגה הנגידה במפגש מתברר כי מדד ג'יני למדידת אי השוויון בהכנסות נטו ירד בישראל בשנת 2013 לעומת שנת 2011. מדד ג'יני נמוך יותר מעיד על שוויון גדול יותר בחלוקת ההכנסות באוכלוסיה. יחד עם זאת, בהשוואה בינלאומית בשנת 2011 היה מדד ג'יני בישראל גבוה יותר מאשר ברוב המדינות החברות בארגון ה-OECD, כאשר רק בארצות הברית, טורקיה וצ'ילה נמדד באותה שנה מדד גבוה יותר.

הנגידה פלוג, צילום: נמרוד גליקמן הנגידה פלוג | צילום: נמרוד גליקמן הנגידה פלוג, צילום: נמרוד גליקמן

לדברי הנגידה פלוג, גם שיעורי העוני הגבוהים בישראל מהווים אתגר משמעותי. תחולת העוני במשקי בית עם שני מפרנסים או יותר הייתה בשנת 2012 רק 5%. לעומת זאת, במשקי בית עם מפרנס אחד תחולת העוני הייתה 24.6% ובמשקי בית ללא מפרנסים כלל תחולת העוני זינקה כבר ל-41.3%. בשנת 2012 הייתה תחולת העוני במשקי בית ערבים 54.4%, במשקי בית חרדים 46.6% ובמשקי בית של שאר האוכלוסייה רק 12.5%. "מגמות אלו", הסבירה נגידת בנק ישראל, "הן גם תוצאה של השתתפות נמוכה יחסית בכוח העבודה, ושל שיעורי השכלה נמוכים יחסית".

בהרצאתה, הצביעה פלוג על תופעה מדאיגה נוספת: התוצר לנפש בישראל נמוך בהשוואה למדינות רבות בארגון ה-OECD. בשנה שעברה הסתכם התוצר לנפש במונחי שווי כוח קנייה בישראל בכ-32.7 אלף דולר. זאת לעומת תוצר לנפש ממוצע של כ-37.7 אלף דולר בקרב מדינות ה-OECD, ושל כ-53 אלף דולר בארצות הברית.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
גב' פלוג, תגדירי שוויון.
מנהל מפעל תמיד מקבל יותר מהמנקה של המפעל. כמה יותר? זה עניין של קונצנזוס? עניין של תרבות? לענייננו, למי אכפת משוויון. אכפת מקיום. אם אוכל לקנות דירה משלי ולקיים את משפחתי בכבוד מהמשכורת, מצידי שכל אחד מכם המסודרים יסע במרצדס מצופה ניקל-כרום כמו הסעודים. יוקר המחיה הוא הבעיה. ההון-שלטון, הקרטלים.
01.12.14
לכל התגובות