אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
4 שנות מאסר ליצואן מתכות שקיבל במרמה כ-26 מיליון שקל צילום: שאטרסטוק

4 שנות מאסר ליצואן מתכות שקיבל במרמה כ-26 מיליון שקל

על פי כתב האישום, ארנון פרי ייצא לחו"ל גרוטאות מתכת למחזור שנקנו על ידי חברות ביניים, גם הן בבעלותו, מסוחרים ברשות הפלסטינית תוך שימוש בלמעלה מ-500 חשבוניות פיקטיביות

02.12.2014, 14:54 | זוהר שחר לוי
בית משפט השלום בתל אביב גזר בשבוע שעבר 4 שנות מאסר על ארנון פרי, יצואן מתכות, שהורשע כי קיבלה במרמה של כ-26 מיליון שקל דרך מערך חברות מלאכותיות שהקים.

פרי, בעליו ומנהלו בפועל של מערך חברות למסחר מתכות, הורשע גם בשימוש בחשבוניות פיקטיביות בסכום של מעל 171 מיליון שקל וזאת באמצעות ניצול מתוחכם של המבנה העסקי של החברות שהקים.

יצואן מצטיין, צילום: shutterstock יצואן מצטיין | צילום: shutterstock יצואן מצטיין, צילום: shutterstock

זו אינה ההרשעה הראשונה של פרי, בדצמבר 2013 הוא הורשע בתיק אחר בעבירות דומות כשהעבירות בתיק הנוכחי בוצעו, בין היתר, תוך כדי העמדתו הקודמת לדין.

על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עוה"ד אורי שפיג ואסתי ששון מהיחידה לתיקים מיוחדים ברשות המסים, פרי ייצא לחו"ל באמצעות חברת הייצוא שלו, פרימטלס, גרוטאות מתכת למחזור שנקנו על ידי חברות ביניים, גם הן בבעלותו, מסוחרים ברשות הפלסטינית תוך שימוש בלמעלה מ-500 חשבוניות פיקטיביות.

בכתב האישום נטען, כי פרי פתח מדי שנתיים חברה חדשה למסחר במתכת שרכשה סחורה מסוחרים פלסטינים שלא הנפיקו חשבוניות מס כדין עבור הסחורה, זאת במטרה לטשטש את עקבותיו ולהרחיק את חברת הייצוא מן העבירות. עוד נטען, כי על מנת לקזז את הוצאות הרכישה, קיבלו חברות הביניים שבבעלותו של פרי חשבוניות פיקטיביות שקוזזו בדיווחים החודשיים למע"מ.

שופטת בית משפט השלום בתל אביב, דניאלה שריזי, הרשיעה את פרי במיוחד לו וציינה בהכרעת הדין כי פעולותיו בוצעו תוך "ניצול מעמד הביניים של החברות כדי לבנות מערך מסחרי מלאכותי וכוזב". לפי הכרעת הדין, הפעולות בוצעו "מתוך מודעות ומתוך כוונה להשיג את התוצאה שהיא קבלת החזר כספי המע"מ במרמה".

בטרם נגזר עונשו, ביקשו באי כוחו של פרי, עוה"ד נבות תל-צור, שמואל קליין וירון ליפשס להתחשב בנסיבותיו האישיות ובתרומתו לחברה כיצואן מצטיין. פרי עצמו ביקש גם הוא את התחשבות בית המשפט. לדבריו, בעקבות ניהול המשפט עסקיו קרסו והוא נאלץ לחסל את המפעל שפיתח בגאווה, שמו הטוב הוכתם וכיום פרנסתו בקושי. עוד ציין, כי מעולם לא התכוון לפגוע במדינה וכי הוא האמין בצדקת דרכו ונלחם על חפותו. פרט ל-4 שנות המאסר שנגזרו עליו, נידון פרי גם לשנת מאסר על תנאי ולקנס של 1.2 מיליון שקל.

מטעמו של ארנון פרי נמסר :"מר פרי עמד במשך למעלה מעשר שנים על חפותו וניהל מאבק ארוך ועיקש בבית המשפט מול טענות רשות המסים נגדו. מר פרי לא הסכים לכל הפשרות שהוצעו לו וציפה כי בית המשפט יקבל את טענותיו ואת טענות סנגוריו. לצערו של מר פרי, בית משפט השלום פסק את שפסק אם כי על פני הדברים, עולה שנפלו טעויות רבות בפסק הדין, טעויות אשר יצדיקו התערבותה של ערכאת ערעור. מר פרי ימשיך להילחם על חפותו וצדקתו, מאמין שצדקתו תצא לאור ובכוונתו להגיש בימים הקרובים ערעור על פסק הדין לבית המשפט המחוזי."

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
אלוהים לא יעזור אם מחליטים לשתות לך את הנשמה
ארנון פרי ההפסד של כולנו לא יהיה עוד אנשים כמהו. אני היכרתי את ארנון זל מהמקרה שלו אפשר ללמוד כמה דברים שאם מחליטים ליתפור לך תיק אז אף אחד לא יעזור לך אפילו בית המשפט משפט שנמשך 10 שנים אתה עובר גיהנום של מעצרים חקירות פירסומים בכלי התקשורת אתה לא מענין אף אחד העיקר שתהיה אשם ועורך דין מצד התביעה יבוא על סיפוקו ויהיה מפורסם אין אף אדם שיש לו בצים לעשות סוף לסיפור אם הוא באמת גנב 26 מיליון שח אז נותנים לו קנס 1.2 מיליון אז פסק הדין הזה מצחיק ודבילי כי המסקנה ששווה לגנוב או אולי לשופטת לא היה מספיק אומץ לזכות אותו כמו במשפט הריאשון בושה
25.06.15
4.
פתרון דו שלבי פשוט:
1. כל ההונאות של מע"מ מבוססות על כך שחברות גובות מע"מ מחברות אחרות למרות שהם בעצם מתקזזות. הפתרון: להפסיק המצב הקיים שבו חברות גובות מע"מ מחברות אחרות (הרי הכל מתקזז אז זה לא מועיל למדינה רק מייצר פתח לרמאויות) . כל עוד חברות ימשיכו "לגבות מעמ" מחברות אחרות - ענף החשבוניות הפיקטיביות יפרח כי אף אחד לא שם לב שחברה א' לא באמת שילמה לחברה ב' בעוד חברה א' מתקזזת על הסכום שלא שילמה בכלל ומקבל תהחזר מהמדינה כי היא בהפסדים... 2. הפתרון השני קשור להגבלה חוקית על עבריינים - לא יתכן שאדם שכבר הונא בתחום המס פעם אחת - יוכל לפתוח עוד חברות ועוד עסקים - זה פשוט לא הגיוני. (מצד שני יש שרים וח"כים שישבו בכלא אז ברור למה אף אחד לא ממש נלחם בזה.).
א  |  02.12.14
לכל התגובות