אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת האינטרנט שהיא גן עדן למטרידים מינית

דו"ח טכנולוגי

חברת האינטרנט שהיא גן עדן למטרידים מינית

עובדת באתר Zillow חושפת את תרבות ההטרדה המופרעת של החברה, שכוללת הפצת תמונות של אברי מין, תושבי כפר נידח באיטליה בנו לעצמם רשת אלחוטית מגרוטאות ואוסטרליה טוענת שהביטקוין מממן פשע ושוכחת שהדולר עשה זאת קודם

03.12.2014, 13:38 | יוסי גורביץ
והם לא מבינים מה הבעיה

הכירו את Zillow, חברה שמפעילה מסד נתונים מקוון לנתוני נדל"ן כנכסים לרכישה והשכרה. יש לה שם של חברה שממש כיף לעבוד בה, אבל עתה מסתבר שבשל המיזוגניה המופרעת שמאפיינת חברות טכנולוגיה, אם אתן נשים, לעבוד בזילו זה סיוט.

תביעה שמוגשת בימים כאלה נגד החברה מתארת את חוויית העבודה בה כ"עינוי מיני" ואת סביבת העבודה כ"אחוות קולג' (fraternity), הגרסה למבוגרים"

התובעת, רייצ'ל קריימר, טוענת (ומספקת צילומי מסך של מיילים ומסרונים שמתעדים את הטענות שלה) שבמשך תקופת עבודתה בחברה, היא היתה חשופה להטרדות מיניות בלתי פוסקות, בכלל זה מהממונים הישירים עליה. אנחנו אתר לכל המשפחה, אז לא נפרט כאן במה מדובר. נציין רק שבין הראיות שמספקת קריימר, יש תמונות של הגניטליה של עמית לעבודה, שהחליט שיהיה מגניב לשלוח לה למייל.   

ההודעה הכי פחות גסה שקיבלה המתלוננת ההודעה הכי פחות גסה שקיבלה המתלוננת ההודעה הכי פחות גסה שקיבלה המתלוננת

קריימר אומרת שלא מדובר בכמה עובדים אלא בתרבות שלמה שרווחת בחברה ושהיא לא היתה הקורבן היחיד, רק זו שהחליטה לשבור את קשר השתיקה. היא מתעדת כיצד המנהל שלה התייחס לעובדת אחרת כאל "רייצ'ל 2.0" משום שיש לה שדיים גדולים משלה. קריימר פוטרה, לטענתה משום שהיא סירבה להצעות המיניות הבלתי פוסקות; החברה טוענת בתגובה שהיא פוטרה כי לא עמדה ביעדי המכירות שלה, אבל קריימר לא זכתה לשיחת שימוע לפני הפיטורין. מזילו נמסר בתגובה שהם פתחו בחקירה, אבל הם דוחים את הטענה שהחברה שלהם מעודדת תרבות אונס.

עכשיו נראה האם יהיו עוד נשים שעבדו בזילו, ויוכלו למסור פרטים נוספים על מה שקורה שם.

איך מחברים את ורואה סאבויה?

יש כפר קטן בצפון איטליה ושמו ורואה סאבויה. כמה מהתושבים בו החליטו שהם יחברו אותו לרשת ויהי מה - ואף עמדו בכך. אל יהי הדבר קל בעיניכם: המדובר בכפר הררי, מנותק, עם כ-1,500 תושבים. כתוצאה מחסדי השוק החופשי, לשליש מהאיטלקים אין גישה לרשת.

הסיבה לכך פשוטה: ממשלת ברלוסוקני הפריטה את חיבור הרשת, כי הרי לא יעלה על הדעת שהממשלה תספק שירותים לתושביה, ומאחר ואיטליה היא מדינה הררית ברובה, ולא פשוט לחבר אותה, חברות הטלקום האיטלקיות לא התאמצו יותר מדי לחבר את האזורים הכפריים. למה, מה כבר יעשו - יעלו עצומות לרשת? באיזו רשת? הממשלה החדשה של מתאו רנצי הבטיחה לסגור את הפער הדיגיטלי, ואפילו הקציבה לשם כך יותר מ-7 מיליארד יורו, אבל דברים זזים לאט.

אין תשתיות רשת? מכינים לבד, צילום: בלומברג אין תשתיות רשת? מכינים לבד | צילום: בלומברג אין תשתיות רשת? מכינים לבד, צילום: בלומברג

כמה מהתושבים המקומיים של ורואה סאבויה החליטו שלא לחכות לממשלה, על אחת כמה וכמה לפרזיטים של השוק הפרטי ובנו רשת בעצמם. זה לקח לא מעט זמן, אבל הם אספו גרוטאות וחלקי חילוף, מצאו אוניברסיטה שהסכימה לתמוך בהם, ובנו לעצמם רשת אלחוטית. היא מבוססת רדיו ומכסה את כל הכפר. התושבים משלמים מחיר נמוך - 50 יורו לשנה. יותר זול ממה שהרשתות הישראליות, למשל, גובות ממכם.

להיעדר הרשת בחלקים נרחבים של איטליה יש אפקט שלילי נוסף: החמרת הבעיה של נטישת הכפרים ונדידת האוכלוסיה לערים, בעיה שאיתה איטליה מתמודדת כמה עשרות שנים ללא הצלחה.

פרסמת פורנו נקמה? לכלא

עבור הגבר הממוצע, קשה להרגיש את השפעת תרבות האונס. אחד הסממנים הדוחים ביותר שלה הוא פורנו נקמה. מדובר בהפצת תמונות אירוטיות של בנות זוג לשעבר בידי האקסים שלהן, מתוך זעם על פירוק הזוגיות. המטרה היא להשפיל את מי שזרקה את מפיץ התוכן, פתאום צילומים שאמורים היו להיות נחלתו של מי שחשבה שיחיה איתה לעד, מסתובבים ברשת; לכי תורידי אותם משם.

התופעה הפכה לכל כך רחבה, שמדינת קליפורניה העבירה נגדה חוק בסוף שנת 2013, ושלשום (ב') נרשמה ההרשעה הראשונה על פי החוק הזה. גבר בשם נוי איניגז נידון לשנת מאסר בשל שלוש עבירות שונות של פרסום פורנו נקמה של האקסית שלו, כמו גם בשל הפרה של צו ההרחקה שזו הוציאה נגדו.

יש לציין שהחוק שנוי במחלוקת, כאשר ארגון זכויות האדם הגדול של ארה"ב, ה-ACLU , מביע חשש שהוא יפר את חופש הביטוי.

קצרצרים

1. ממשלת אוסטרליה הודיעה שהיא תפתח בחקירה שתעסוק במטבע הדיגיטלי ביטקוין, שמשמש למימון פשע, לטענת ארגוני שמירת החוק במדינה. אין ספק שזה נכון, אבל אני יכול לחשוב על עוד כמה מטבעות שמשמשים לצרכי פשיעה. אפשר להתחיל, אני לא יודע, מהדולר. השימוש שלו בפשיעה כל כך נפוץ, עד שהמזוודה העמוסה בשטרות של דולרים לא מסומנים הפכה לאייקון תרבותי. שמועות זדוניות אומרות שאפשר להשתמש גם במטבעות אחרים, למשל מעטפות עמוסות בשקלים, כדי לרכוש או ליתר דיוק לשכור פוליטיקאים, שגם זה בינתיים מנוגד לחוק. שימוש במטבע לצורך פשע? תעשו לי טובה. עצם קיומו של מטבע - בניגוד, למשל, לחוב חברתי - הוא עידוד לפשע. זה מצרך יקר, קטן, ניתן להעברה מיד ליד ללא מאמץ ושאיננו שייך בצורה מובהקת לאדם אחד.

מממן פשע, אבל הוא לא לבד. ביטקוין, צילום: בלומברג מממן פשע, אבל הוא לא לבד. ביטקוין | צילום: בלומברג מממן פשע, אבל הוא לא לבד. ביטקוין, צילום: בלומברג

2. עוד יום, עוד הסתבכות של אובר: חקירות חדשות כנגד החברה גילו שהיא נתנה למועמד לעבודה בה לעקוב אחרי אדם במשך שעות ארוכות באמצעות ה"God Mode" שלה. אתם זוכרים, זה שבהתחלה היא הכחישה שבכלל קיים ואחר כך טענה שהוא משמש רק במקרים יוצאי דופן ורק באישור חריג. האיש אפילו לא קיבל את העבודה; הוא היה רק מועמד ובחנו את היכולות שלו. הוא ניצל את האפשרות לבדוק את הפרטים על חבריו ובני משפחתו ונדהם מכמויות המידע של אובר. שומר פרטיותו ירחק.    

3. גוגל שבה לבכורתה השנה - ואחרי שב-2013 מיקרוסופט היתה זו שעקבה אחרי סנטה קלאוס יחד עם פיקוד הטילים האמריקאי נוראד, מהשנה תהיה זו שוב גוגל. בנסיון לשמור על הבכורה במשחק המטופש הזה, שמתחרה בטמטום שלו כנראה רק בהענקת חנינה לתרנגולי הודו, גוגל מבטיחה שהיא תחשוף מדי יום משחק חדש. אם גוגל רוצה להפתיע ולחדש, אולי תעקוב השנה אחר פינוקיו, סינדרלה ובת הים הקטנה.

תגיות